Magyar Bálint mint diktátor?
„A bolsevik és a szabadkőműves egyházellenesség teljes repertoárját vetette már be Magyar Bálint minisztersége idején, sőt mára elértünk oda, hogy az SZDSZ-es politikus bele akar szólni abba, hova vigyük gyermekeinket szabadidőnkben, és miről imádkozzunk esténként” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt.
2004. december 15. 18:40

Játék a számokkal

„A mai tudósítások nagy részét olvasva az ember arra a következtetésre jut, hogy az újságírók vagy nem vettek részt az eseményen, vagy egyszerűen nem értették a demonstráció mondanivalóját” – reagált bizonyos újságok cikkeire Lukács Tamás a KDNP politikusa, aki szerint a versek szavalása, az éneklés, az imádkozás és a közös értékekről szóló beszédek egyikében sem lehetett uszításra utaló jeleket találni. Mint mondta, az egyházi iskolák nem a sok pénz eléréséért demonstrált, mert nincs szükségük kegyelmi adományokra, mindössze egyenlő elbírálást kérnek.

Semjén Zsolt szerint enyhítettek ugyan valamit az önkormányzati és egyházi iskolák finanszírozási közötti szakadékon, de még ezek után is brutális diszkriminációról van szó. Ismeretes: egy önkormányzati iskola tavaly egy diák után 160.000 forintot kapott az államtól, míg az egyházi iskolák mindössze 110.000-t.

„Az összeget felemelték ugyan 128.000 forintra, de mindenki számára világos: még mindig komoly szakadék tátong a két összeg között” – szögezte le Semjén, majd így folytatta: Magyar Bálinték ezzel az eljárással gyermek és gyermek között tesznek különbséget, amivel a diákok szabad intézmény választásának jogát korlátozzák.

Egyházi hátrányok

Az ellenzéki képviselő kiemelte: az egyházi iskolában tanulók nem kaphatnak az államtól bejárói, kollégiumi, étkeztetési támogatást, sőt ingyen tankönyvet sem igényelhetnek, még akkor sem, ha szociálisan rászorulnának.

Semjén Zsolt a KSH adataira hivatkozva elmondta, a kormány antiszociális felfogását mutatja ez az eljárás, hiszen míg az önkormányzati iskolákban 18 százalékos a szociális segélyekre rászorulók aránya, addig az egyháziakéban ennek több mint a kétszerese.

„Amennyiben ebben a formában fogadják el ezt a törvényt, akkor az Alkotmánybírósághoz fordulok, és tudom meg is fogom nyerni a pert, hiszen alkotmánysértő ez a törvény” – közölte, majd hozzátette: elméletileg még lehetséges, hogy visszavonják maguktól is, ám erre nem sok az esély.

A kormány megszegte a Vatikáni-szerződést

A Fidesz politikusa a kormány egyéb egyházellenes lépéseiről is beszámolt. Kiderült, az év végén 1%-os felekezeti felajánlások mellett tételesen egy más lehetőséget jelölhet meg az állam, azonban idén négy ilyet tüntetett fel, többek között a határon túli magyarok támogatását.

„A Vatikáni-szerződést szegte meg ezzel az állam, amit azzal tetéznek, hogy ezzel a húzással az egyházakat próbálják szembe állítani a határon túliakkal” – hangoztatta.

Magyar Bálint húzásai

Semjén szerint Magyar Bálint minisztersége idején a bolsevik és a szabadkőműves egyházellenesség teljes repertoárját bevetette, és ennek újabb ékes bizonytékaként értékelte, hogy alkotmányellenesnek nevezte a diákok részvételét a tegnapi demonstráción.

„Mi köze van ahhoz Magyar Bálintnak, hogy hova szabad akaratukból hova mennek a diákok” – vélekedett a képviselő, aki arra emlékeztetett, hogy Magyar Bálint nem aggodalmaskodott a Meleg Parádén és a Kendermag Napon résztvevő fiatalok miatt.

Az oktatási tárca vezetője azt is sérelmezte, hogy Veres András püspök felkérte az egyházi iskolákat, hogy imádkozzanak az egyenlő elbírálásért, pedig a miniszternek semmi köze ahhoz, hogy ki, miért imádkozik – tette hozzá.

A politikus végül emlékeztetett arra is, hogy nemrég semmisítették meg a felsőoktatási törvény bizonyos paragrafusait, és Magyar Bálintnak fájó drogtörvényt is.

Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó