Kézilabda: kisebb vereség a Karácsony-kupa nyitányán
Idén Csehország rendezi a férfi kézilabdázók hagyományos Karácsony-kupáját. A háromnapos rendezvény nyitányán Skaliczki László együttese egy góllal kikapott Szlovákia legjobbjaitól, a csehek pedig leiskolázták a lengyeleket.
2004. december 28. 11:21
A torna nyitó találkozóján a mieink gyengén védekezve kezdtek, támadásban viszont ügyesen kombináltak. A szlovákok mégis rendre vezettek egy-két góllal, s a mieinknek csak egyenlítgetni sikerült, mert figyelmetlenségük sok hibát okozott, és adósok maradtak a kemény ütközésekkel is. Amikor javult Zubaiék védekezése, akkor viszont az ellenfél hatosa előtt ügyetlenkedtek a kelleténél sokkal többet.

A második félidőben valamivel lendületesebben és eredményesebben kézilabdáztak Skaliczki László tanítványai, akik át is vették a vezetést. Előnyüket azonban nem tudták növelni, mert ritkán vállaltak kockázatot, ráadásul a hajrára el is fáradtak.

A balkezes játékosok teljesítménye a végjátékban igen szerény volt, míg a másik oldalon játszók többet tettek a csapatért. A középső emberek főleg védekezésben nyújtottak elfogadható teljesítményt. Császár Gábor az első félidőben jobban, a másodikban visszafogottabban teljesített. Farkas József másodedző, a kapusok trénere szerint a magyar hálóőrök játéka nem volt túlságosan megnyugtató, igaz, a védelem sem segítette a munkájukat az elvárható módon.

5. férfi Karácsony-kupa, 1. forduló, Csehország
Szlovákia – Magyarország 32 -31 (18-17)
Gólok: Tombor 8, Katzirz 6, Törő 4, Harsányi 3, Császár 3, Frey J. 2, Iváncsik 2, Zubai 2, Frey T. 1, illetve Valo 9, Tumidalsky 5, Antl 4, Tabacko 3, Hlavtur 3, Janco 2, T. Stranovsky 1, Kolesár 1, Demovic 1, Jano 1, Olakovic 1, M. Stranovsky 1

Csehország - Lengyelország 38-29 (19-13)

Skaliczki László szerint apróságokon múlott a minimális különbségű vereség.
„A második félidőben a kritikus szakaszokban nem éreztem csapatomon azt a lendületet, győzni akarást, amelyet elvártam. Akik a hajráig jól játszottak, azok elfáradtak, és együttesünknek meg kell tanulnia úrrá lenni a forró pillanatokon, s győzni szoros állásban” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott ma a januári, tunéziai vb-re készülő Csehországgal mérkőzik.

A jövő évre hangolnak a csapatok

A házigazdák világbajnokságra készülő együttesének ez a torna remek felkészülés a januári, tunéziai tornára, míg a lengyelek, a szlovákok és a magyarok Európa-bajnoki előselejtezőkre gyakorolnak. (A lengyelek és a szlovákok azonos csoportban küzdenek a továbbjutást érő elsőségért, és ebben a csoportban szerepel még Azerbajdzsán és Hollandia - a csoport küzdelmeit januárban Lengyelországban egy helyszínen rendezik meg.)

Skaliczki László szövetségi kapitány együtteséből az idegenlégiósok mellett - különböző okok miatt - hiányzik a hazai élcsapatok több fényes csillaga is. A mester emiatt arra használja fel a tornát, hogy a feltörekvő játékosoknak ad lehetőséget a bizonyításra. A keret a múlt héten Tatán edzőtáborozott, majd karácsony másnapján buszozott Zlínbe.

"Ellenfeleink közül a csehek a teljes világbajnoki keretükkel vesznek részt a viadalon, ami érthető is az ő szempontjukból, hiszen január 23-án Tunéziában már csoportmérkőzésen lépnek pályára Izland ellen. Legjobb együttesükkel érkeztek a szlovákok is, míg a lengyelek közül hiányoznak az idegenlégiósok, vagyis Bogdan Wenta kollégámnak szintén lehetősége lesz az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosait pályára küldeni" - mondta a magyar kapitány.

nso.hu nyomán
Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó