„Demszky vegye a kalapját”
„Immár tíz éve MSZP-SZDSZ városvezetés irányítja azt a fővárost, mely vezetője szerint működésképtelenné vált, ezért megérett a helyzet az új Budapest felépítésére” – jelentette ki Kupper András, aki szerint a megújulás érdekében Demszky Gábornak fognia kéne a kalapját, és bekéredzkednie Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz egyeztetésre.
2005. január 20. 19:23
„Attól hogy a miniszterelnök egy kormánymegbízottat nevez ki Budapest fölé - amit mi egyszerűen pártfogói felügyeletnek nevezünk -, ettől a fővárosban még semmi sem fog megvalósulni” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Kupper András a Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője, hozzátéve: ahelyett, hogy ilyen bürokratikus intézkedéseket hozna a kormányfő, mi azt szeretnénk, ha végre a kormány és a főváros között érdemi kommunikáció folyna.

Ennek egyébként legegyszerűbb módja az lenne, ha Demszky Gábor fogná a kalapját, és bekéredzkedne Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrhoz. Azt várjuk, akár kormánymegbízottal, akár anélkül, hogy nem kommunikációs vakítással, hanem tényleges tettekkel próbálnak meg a fővárosiak életkörülményeit javítani.

Tettek helyett kommunikáció

„Lendületet kap a városrehabilitáció” ígérte Bőhm András január 9-én évadnyitó sajtótájékoztatóján – emlékeztetett az ellenzéki politikus, a nagyszabású műveletekből azonban nem valósult meg semmi, mindössze az, hogy az egykori középkori városfalat betemették. A további hangzatos szólamok - „Az évtized beruházásai indulnak el”, „Véget ért a hét szűk esztendő” ellenére sem történt meg az áttörés, sőt a BKV Rt. 50 milliárd forintos felhalmozott hiánya a működést veszélyezteti. „Jellemző, hogy a szocialisták egyetlen terápiás javaslata erre a problémára, a tarifák megemelése volt”.

„Nem hihetünk a városvezető koalíciónak, sem főpolgármesterének, Demszky Gábornak, és nem hihetünk ezeknek a nagy formátumú ígéreteknek sem, mert vállalásaik nem teljesültek” – mondta Kupper, aki szerint Demszky és csapata elveszítette a fővárosiak bizalmát.

Amellett, hogy a fővárosban nem épült semmi a budapestiektől azt is elveszik, amilyük van – vélekedett a politikus, aki beszédében kitért az idei esztendő áremeléseire is. Példaként említette a gázár 6-8 százalékos emelését és azt, hogy az autóregisztrációs díjat is megterhelték az Áfa-val.

Párbeszédre van szükség

"Felszólítjuk a kormánymegbízottat, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra azt az intézkedéscsomagot, amellyel valóban javítani kíván a budapestiek életkörülményein, amely valóban érzékelhető változást hoz" számukra - mondta Kupper András, majd egy sajtónyilatkozatot idézett, miszerint Molnár Gyula kormánymegbízott, egyben a XI. kerület polgármestere azt mondta: elsősorban a rövid és hosszú távú tervek kidolgozása lesz a feladata.

A fideszes politikus szerint, ha van kormánymegbízott, akkor figyeljen oda a budapestiekre, és vegye észre azokat a problémákat, melyekkel az itt élők nap, mint nap szembesülnek, pártbeszéd helyett párbeszédre van szükség a kormány és a városvezetés között.

"Budapest működésképtelenné vált - mondta Demszky Gábor 2005. január 7-én. Immár tíz éve MSZP-SZDSZ városvezetés irányítja a fővárost. Megérett a helyzet az új Budapest felépítésére" - szögezte le Kupper András.

Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó