Szocialista kapcsolat az érettségi botrányban
Az Országos Középiskolai Érettségi és Vizsgaközpont (OKÉV) attól a Bp. Ingatlan Kft-től bérelt ingatlant az érettségi tételek tárolására, mely cég ügyvezetőjének, Sági Lászlónak közös vállalkozása van a Vas megyei szocialista pártbotrányról elhíresült Tóth Csabával. Az OKÉV ráadásul meghívásos pályázatot írt ki a raktárépületre, melyre két céget hívtak meg. A Bp. Ingatlan Kft. "véletlenül" eltalálta az összeget.
2005. május 15. 13:00
Az OKÉV minimum 600 négyzetméternyi raktárépületre írt ki hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzést. A pályázat értéke nettó 50,9 millió forint volt három éves időtartamra. A pályázaton a Bp. Ingatlan Kft. nyert, évi 16,9 millió forintos nettó ajánlattal. Érdekes módon az összeg szinte fillérre megegyezik a pályázatban meghatározott összeghatárral. A pályázat elbírálásán az ár esett legnagyobb súllyal a latba. Így nem meglepő, hogy a szintén induló Lavina Kft. alulmaradt a maga évi nettó 22,5 millió forintos ajánlatával.

A nyertes cég ügyvezetőjének, Sági Lászlónak SIL Enteriőr néven közös vállalkozása van Tóth Csabával, aki a Vas megyei szocialista pártbotrány kapcsán híresült el. Korábban Sági és Tóth közösen töltötték be az ügyvezetői posztot a cégben. Azóta Sági egyedül viseli ezt a tisztséget, de a Cégadattár szerint Tóthnak tagként is jelentős befolyása van a SIL-ben.

Ismert, hogy a Magyar Szocialista Párt elnöke, Hiller István feloszlatta a megyei pártszervezetet, miután kiderült: fantomtagokat szerveztek be a pártba. Tóth Csabát idén januárban - az MSZP Vas megyei szervezetének elnökeként - gyanúsítottként hallgatták ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon. A gyanú szerint Tóth Táncsis Péter alelnökkel és Zuschlag Jánossal magánokirat-hamisítást követett el. Olyan jegyzőkönyveket hitelesített, melyek nem létező alapszervezetek létrejöttét igazolták.

Az ügyben a stop.hu megkereste az OKÉV-et, onnan az Oktatási Minisztériumhoz irányították őket. A szaktárcának azonban 24 óra nem volt elegendő arra, hogy megválaszolja felmerült kérdéseket.

Forrás: stop.hu
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó