A nekivetkőzött város – képriport a Budapest Parádéról
Ismét százezrek csápoltak önfeledten a Budapest Parádén, hogy a félmeztelen táncoslányok hozzájuk vágják az ingyen gagyikat. A gondola riportere a kamionokat megmászva azt tapasztalta: egy-egy formás cici látványa kihozza az állatot mindenkiből. Élménybeszámoló egy elszabadult állatkertből.
2005. augusztus 29. 00:00
Ez már a harmadik kamion, és még egy mellet sem láttam – dühöngött mellettem egy kissé lestrapált atlétatrikóban feszítő sportos fiatalember – avagy kigyúrt kopasz állat -, aki ha tudná, mi az a panaszkönyv, biztos írna bele néhány keresetlen szót. Csakhogy értelme csekély, s a szervezők sem mellparádét ígértek augusztus utolsó szombatjára, így marad a dühöngés és a további várakozás. No, azért nem sokáig: a VIVA és a Mellesleg Party kamionon már kizárólag cicis lányok tolongtak minden mennyiségben. Néhányuk ugyan melltartóval „próbálta fedezni” bájait, de többségük inkább a testfestést választotta a nép nagy-nagy megelégedésére. Nyálcsorgás, artikulátlan hörgés és lökdösődés kísérte a táncoslányok lépéseit, akik a fotósok kérésire szinte bármit teljesítettek. Voltak, akik egymáshoz simulva mosolyogtak a lencsébe, ám a lelkesebbek egy csókkal és simogatással tették emlékezetessé a felvételeket.

Az első valódi meglepetés az Operánál ért. A TV2 ugyanis szakított a jól bevált hagyományokkal, és az impozáns épület helyett egy külön kamionnal próbálta észre vétetni magát. Nem kis sikerrel, ugyanis a Jóban Rosszban nevű járgány - Te is lehetsz sztár szlogennel az oldalán - körül hatalmas a tömeg. Igaz, a nagyfokú érdeklődést nem a platón megjelenő sorozatsztárok, hanem a méretes injekciós tűvel felszerelkezett ápolónők érdemelték ki, akik mellbimbójukat helyes kis vörös kereszttel fedték le. Győzike azonban aratott: tinédzserek tucatjai skandálták önfeledten az RTL Klub gumicsirkéit két kézzel dobáló énekes nevét. A hőség nem volt elviselhetetlen, ám a hecc kedvéért egy-egy liter ásványvizet így is egymásra locsoltak a nyár utolsó buliján csápoló fiatalok. A frissítő ötlet azért nem mindenkinél aratott osztatlan sikert:

„Hülyegyerek, minek fröcskölöd rám?!” – replikázott az egyik táncoslány, majd társához fordulva kissé kétségbeesetten megjegyezte: így most lefolyik rólam a festék, és mindenki látni fogja a mellemet! Azt eddig is látta mindenki, Te kis buta – gondoltam magamban, de nem akartam bántó lenni, így egy együtt érző pillantást vetve, távoztam a helyszínről. Tovább!

Az Oktogonnál már lépni sem lehetett. Pedig kellene, hisz közeledik a villamos. A biztonságiak végül megoldották a problémát, a nép pedig egy félperces várakozás után hömpölygött tovább. A Kodály Köröndnél jött aztán a sokk. Az utolsó kamionok egyikén, kis felfújható medencében rázták a feneküket a tömegből felhívott lányok, akik egyébként mindent elkövettek azért, hogy a „kiválasztottak közé kerüljenek”. A döntnökök persze élvezték a hatalmat, nagy kegyesen intettek néha egy szinte már-már könyörgő tininek. A belépő a felsőtől való megszabadulás volt, de néhányukról hamar a nadrágot is megszabadították a segítő kezek.

Az összegyűlt több mint félmillió embert pedig nem zavarta semmi sem. Önfeledten élvezték a zenét, a szép testeket és az ingyen gagyikat. Nekik ennyi elég. Jövőre is.

Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó