Kampány közpénzen: 100 nap alatt 500 millió
Az idei nyár az adófizetők pénzéből folyó kormányzati kampány jegyében telt. Száz nap alatt a kormány 500 millió forintnyi közpénzt dobott ki hirdetésekre - hangzott el Dobó László és Répássy Róbert keddi sajtótájékoztatóján.
2005. augusztus 30. 16:40
Száz nap alatt a kormány az adófizetők pénzéből 275 milliót költött el az sms-kampányra, 160 milliót a Száz lépés programjának népszerűsítésére; 30 milliójába került az adófizetőknek a Kirobbanó siker, Magyarország hirdetés és ugyanennyibe került az újságokban megjelentetett, három párt által aláírt gazdaságpolitikai nyilatkozat is - összegezte a kormány nyári tevékenységét Dobó László.

Mindez azért is szomorú, mert a napokban látott napvilágot a hír, hogy a normatív támogatások elmaradása miatt az egyik anyaotthonban a dolgozóknak kellett összeadniuk a működéshez szükséges pénzt. Vajon Kóka János gazdasági miniszter erre a teljesítményre is olyan büszke? - tette fel a kérdést a képviselő.

Répássy Róbert a három párt által a közelmúltban aláírt gazdaságpolitikai nyilatkozattal kapcsolatban emlékeztetett, hogy 2002 szeptemberében és 2003 februárjában már született két négypárti nyilatkozat ugyanebben a témában. A 2002-es nyilatkozatban a kormány vállalta, hogy a magyar gazdaság fejlesztése érdekében támogatja a kis- és középvállalkozásokat valamint a mezőgazdasági termelőket; 2003-ban pedig többek között arra tettek ígéretet, hogy tervet készítenek az uniós csatlakozás által hátrányosan érintettek támogatására.

Mindezekből természetesen semmi sem valósult meg - mondta a képviselő. Hozzátette, a Fidesz azért tartja ablakon kidobott pénznek azt az összeget, amelyből a kormány egy három párt által aláírt nyilatkozatot reklámozott, hiszen még az évekkel ezelőtt tett vállalásait sem teljesítette.

Forrás: fideszfrakcio.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó