Kifütyülték Kunczét Nagyváradon
"Hát mit tetszettek velünk csinálni?!"
Kifütyülték, folyamatos bekiabálással zavarták meg Kuncze Gábort tegnap este azon a nyilvános fórumon, amelyet az SZDSZ-elnök kétnapos nagyváradi látogatása végén tartottak. Az Ady Endre Gimnáziumban az RMDSZ szervezte nyilvános fórumra a több nagyváradi ifjúsági szervezet tagjaiból álló csoport NEM-feliratokkal érkezett.
2005. december 17. 16:08
Az Együtt az Európai Unióba cimű rendezvényt Lakatos Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő vezette, melyen az integráció egészségügyre, gazdaságra kifejtett hatásairól volt szó. Amikor a "magyar" szót kiejtették, vagy Kuncze Gábor megszólalt, hangos taps és bekiabálás zavarta a beszédeket. A fiatalok a magyarországi politikust egyházellenességgel, nemzetárulással vádolták. A fórumon többen nehezményezték, hogy a közönség soraiból érkező kérdésekre a politikusok nem válaszoltak, és a magyarságot érintő problémákról sem beszéltek.

A fórum végén Kuncze Gáborhoz fordulva egy úr felháborodva mondta:

- Ismerjék el, hogy magyar vagyok!
Kuncze Gábor:
- Nekem nem kell senki elismerje, hogy magyar vagyok, én tudom, hogy magyar vagyok. Magáról sem kell elismerni, mert maga is tudja magáról.
- Magyarország miért nem ismeri el?
- Hogy ön magyar, hát már hogyne ismerné el?
- Hát mit tetszettek velünk csinálni?!

A rendezvény végén heves szóváltás alakult ki a jelenlévők és az SZDSZ es politikus között, de az idősebb RMDSZ-tagok és a tiltakozó fiatalok csoportja között is - számol be az erdely.ma portál a Duna Televízió nyomán.

* * *

Egy látogatás margójára - olvasói levél

Tisztelt nagyváradi magyar polgártársaim! Mély fájdalommal szereztem tudomást arról, hogy Kuncze Gábor, az a magát magyarnak valló „magyar állampolgár” érkezik városunkba, akinek nagy gondjai voltak és vannak a határon túli magyarokkal. Különösen azóta, hogy a Magyarok Világszövetsége – szerintem jogosan - szavazásra bocsáttatta a kettős állampolgárság kérdését. Mint ismeretes, Kuncze ellenünk, határon túli magyarok ellen buzdított sok más társával, mint amilyen Eörsi Mátyás, Fodor Gábor, Bauer Tamás, Gusztos Péter, Pető Iván. Tudni kell, hogy ezek a fazonok a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) megélhetési politikusai. A tavaly december 5-i népszavazással kapcsolatban elsőként (bár a sorrend mindegy) álltak a NEM oldalára, megtagadva ezzel a határon túli magyarokat. Azt pedig fenntartom, hogy az SZDSZ egy marginális szélsőséges párt.

Hogy miért marginális, gondolom nem kell magyaráznom (3-4 százalékos a támogatottságuk). Hogy miért tartom szélsőségesnek, azt röviden megindokolnám: az SZDSZ mostanság az '50-es éveket idéző kommunista módon, de főleg indulattal támadja történelmi egyházaink intézményrendszerét és annak állami támogatását. Ebben egyébként semmi meglepő sincs, hiszen számos vezető SZDSZ-es politikus ÁVO-s család sarja. Nem becsüli nemzeti és keresztény kultúrkincseinket, sőt azokat rendszeresen gúny tárgyává teszi. Gondoljunk csak bele, a liberálisok minek nevezték a Szent Koronát, a Szent Jobbot!? Micisapkának és húscafatnak. De említhetném a turult, a déli harangszót, a Himnuszt is. Sőt, a társadalom alapegységének, a családnak az örökös megtámadása, a szexuális szélsőségek, devianciák, a kábítószer-fogyasztás támogatása is a számlájukra írható. Folyamatos társadalomromboló tevékenységüket nagyon károsnak tartom. Nekem ők hamisak, nemkívánatosak: „kifütyült személyek” . A kolozsvári fiatalok nem véletlen dobálták meg a köztudottan sötétgondolkodású, bajkeverő Eörsi Mátyást.

Ezek a hamis álpolitikusok, valamint a holdudvarukhoz tarozó lukácsi filozófus-gárdisták manapság nem Moszkvába jelentgetik a magyarokról, hogy „fasiszták ”, hanem irányt változtatva – alamizsnáért – Nyugaton.

Kuncze, e rejtélyes hatalom jóvoltából, valójában – de nem véletlenül – egy veszélyes „magyar fizimiskájú tenyeres-talpas bábu”. Vasárnap, december 11-én a Hír Tv Kontraszt című műsorában az egyik kilépett SZDSZ-s, Somogyi János ügyvéd, pártalapító szólalt meg, aki nevén nevezve az „igazi bűnösöket”, el is mondta: a szálak Tom Lantoshoz és Charles Gátihoz vezetnek... amit már elég régen sejteni lehetett. Valójában – mint mondta – ma MSZP-s mezben, de minden felelősség nélkül, az SZDSZ van hatalmon Magyarországon.

Márton István
Nagyvárad

(az olvasói levelet a nagyváradi Reggeli Újság engedélyével közöljük)

erdely.ma, Duna TV
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó