„Kovács László ebbe a botrányba bele fog bukni”
Már az egykori MSZMP pártvezetése sem nézte jó szemmel Kovács László nőügyeit. Berecz János sem állhatta meg szó nélkül akkori beosztottja kicsapongásait, többször figyelmeztette Kovácsot, akinek a külügyi bizottság elnöki intése sem számított. Folytatta.
2005. december 19. 10:08

Csak azon csodálkozom, hogy ilyen sokára robbant ki a botrány, hiszen már az én irányításom alatt is voltak ilyen jellegű problémák Lacival – nyilatkozta a Napi Ásznak Berecz János, az MSZMP Központi Bizottságának egykori titkára. – Amikor már nagyon feltűnően bonyolította le a nőügyeit, én magam figyelmeztettem, hogy hagyja abba. Azt mondtam neki, vigyázzon, mert ebből még problémák lehetnek. Csak annyit felelt: „Nyugodj meg, Berecz elvtárs, tudok én vigyázni!”. Érdekes momentum, hogy az akkori – íratlan – öltözködési szabályok szerint kormányzati körökben fehér inget volt ildomos viselni. Kovács tüntetőleg fekete inget hordott, ami a jelek szerint imponált is a gyengébb nem képviselőinek. A féktelen nőimádat aztán egy becenevet is ragasztott a jelenlegi uniós adóügyi biztosra: a háta mögött Pinológusnak.

Berecz János a Kovács-gate kirobbanása óta több korábbi vezető politikussal is beszélt, akik mindannyian tudták, hogy egyszer vége lesz ennek a nagy ámokfutásnak.  

- Az általam vagy a párt által szervezett rendezvények legfeljebb kulturált óévbúcsúztatók voltak, de nem állítom, hogy tőlem függetlenül nem voltak ennél vadabb összejövetelek. Én is csaptam a szelet a lányoknak, de amikor átkerültem a külügyhöz, minden hölgynek megmondtam, hogy vége. Onnan kezdve C típusú ellenőrzés alá tartoztam, tehát a házasságon kívüli nőügyeket is be kellett vallani. A visszavonult politikus hozzátette: ugyanebbe a besorolásba tartozott és tartozik máig Kovács László is, tehát semmiképp sem lehet titok, hogy szeretőket tart. Bár a sajtó által megkérdezett politikusok, például Barroso, az Európai Bizottság elnöke, vagy Gyurcsány Ferenc kormányfő nem marasztalta el hűtlenkedéseiért az EU-biztost, Berecz János szerint ebbe a bátrányba biztosan bele fog bukni Kovács László.

gondola
Címkék:
  • Orbán Viktor: Nincsen cirkusz bohóc nélkül
    Az azonnali kérdések órájában Jakab Péter, Harangozó Tamás és Keresztes László Lóránt is kérdezte a miniszterelnököt.
  • Nézőpont Intézet: Karácsony jobb volt a baloldalnak, mint Márki-Zay
    A hódmezővásárhelyi polgármestert azért választották miniszterelnök-jelöltnek a baloldali törzsszavazók, mert benne látták a választási győzelem esélyét. A Nézőpont Intézet friss kutatása szerint azonban Karácsony Gergely az előválasztás kezdetén, ha minimálisan is, de közelebb volt Orbán Viktor legyőzéséhez, mint Márki-Zay Péter most.
  • Varga Mihály: Közel a megállapodás a 200 ezres minimálbérről
    A kormány elszánt arra vonatkozóan, hogy januártól 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér – nyilatkozta az M1 Híradójának a pénzügyminiszter. Varga Mihály arról is beszélt, hogy a fizetésemelés csökkentheti a munkaerőhiányt, erősítheti a fogyasztást, mindez pedig lendületben tarthatja a gazdaságot. A kérdésben heteken belül megszülethet a megállapodás.
MTI Hírfelhasználó