„Nem várunk tovább a kormányra”
Nemsokára vége ennek a kormányzati ciklusnak, ám a 2002-ben tett vállalások jó részét nem teljesítette a kormány. A Fidesz Ifjúsági Tagozata úgy döntött: nem kívánnak tovább várni a kormányra, és önálló akcióba kezdenek, mellyel a fiatalok élethelyzetét kívánják javítani.
2006. január 11. 18:20

A Fidesz Ifjúsági Tagozata úgy döntött: nem vár tovább a kormányra és lépést tesz azokban az ügyekben, melyeket egyébként a Medgyessy Péter vezette Magyar Szocialista Párt vállalt magára. Minderről a tagozat elnöke, Loppert Dániel beszélt a gondolának. Emlékezetes, Loppert Dániel 2002 nyarán Kapolcson "háromszor hangosan" hazaárulónak nevezte a Művészetek Völgyére ellátogató Medgyessy Péter kormányfőt. A tapolcai rendőrkapitány személyes intézkedése után indult eljárás az akkor 18 éves fiatalember ellen. A Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke 1983. május 8-án született Budapesten. A Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, majd a Debreceni Egyetem bölcsészkarán történelem-filozófia szakon kezd. Most az ELTE bölcsészkarának történelem szakos hallgatója, a Századvég Politikai Főiskolán politológiát tanul. 

A fiatal politikus beszédében az elmaradt ingyenes jogosítvány, vagy az oktatás és lakóhely közötti ingyenes utazásra is. Mint fogalmazott a Fidesz Ifjúsági Tagozata nem kíván tovább várni a kormányra, és ezekkel kapcsolatos képzéseket és tanfolyamokat kíván elindítani Szegeden, Miskolcon és Budapesten, hogy a kormány hiányosságait pótolják. Példaként említette a kressz tanfolyamot, ugyanakkor megjegyezte: ha ingyenessé nem is, de legalább kedvezményessé tudták tenni az oktatást. Hozzátette: pártállástól függetlenül minden fiatal számára nyitottak ezek a lehetőségek.  

Adatkiszolgálás az MSZP-nek? 

A Magyar Posta szerepét furcsállja a Magyar Vizsla-ügyben a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke. Loppert Dániel a TV2 Mokka című reggeli műsorában úgy fogalmazott: meglepőnek tartja, ha a postának elküld egy levelet, akkor ezt a hivatal beviszi az MSZP székházba és ott mutogatja. A szervezet vezetője hozzátette, hogy a fő kérdés nem az, ki kinek és mit küldött, hanem, hogy „miért szolgáltat ki adatokat a Magyar Posta egy párt számára."  

Loppert hangsúlyozta: nem tudja mi az igazság Vizsla-ügyben, Horváth Évát, a Magyar Vizsla főszerkesztőjét pedig nem ismeri.

 

gondola - aargh
Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó