A MIÉP-Jobbik: a Harmadik Út alaptételei
Az alábbiakban közöljük a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út (rövid neve: MIÉP-Jobbik) nevű, a két együttműködő párt által egyeztetett alaptételeit.
2006. január 26. 12:54
Magyarország a magyaroké!

Nemzeti sorskérdések:

Felül kell vizsgálni az előnytelen EU-csatlakozási szerződést. Magyarország nem lehet senki gyarmata!

A magyar földet magyar kézben kell megtartani. A kis- és középbirtok nyújtson tisztességes megélhetést a földet megművelő családnak!

A gyermekeit tisztességgel nevelő anya munkáját főállású hivatásnak ismerjük el. Kezdeményezzük a családi adózást és a három gyermek utáni teljes adómentességet.

Az iskola és a család együtt neveljen! A keresztény egyházakra, nevelő és oktató tevékenységükre szüksége van a magyarságnak. Ki a neoliberális szeméttel a kultúrából, az oktatásból és a médiából!

Nem tűrjük tovább nyelvünk szándékos rombolását! Megmaradásunk anyanyelvünk megőrzésétől függ.

Határon túli testvéreinknek kiküzdjük a kettős állampolgárságot, támogatjuk autonómiatörekvéseiket.

Trianoni tragédiánk és 1956-os forradalmunk és szabadságharcunk emlékét megtisztítjuk és visszahelyezzük történelmi tudatunk, oktatásunk és nevelésünk megillető helyére.

Társadalmi és gazdasági kérdések:

A politikai maffiától az utcai bűnözésig minden területen szigorítjuk a büntetési tételeket. Visszaállítjuk a halálbüntetést!

Felülvizsgáltatjuk a privatizációt, a korrupt vagyonszerzéseket érvénytelenítjük. Kezdeményezzük a bűnösök felelősségre vonását.

Igazságos adórendszert vezetünk be. Vagyonadót vetünk ki a milliárdosokra.

Eltöröljük a nemzetközi nagyvállalatok adókedvezményeit, a bankokat arányos közteherviselésre kötelezzük. Előnyben részesítjük a magyar vállalkozót, termelőt és árut.

Útját álljuk az idegenek mértéktelen betelepedésének, ismeretlen eredetű pénzekből való vagyonszerzésének.

Visszaállítjuk a nyugdíjkorhatárt. A férfi, ha akar, 60, a nő pedig 55 éves korában mehessen teljes jogosultsággal nyugdíjba!

Megerősítjük honvédségünket, és magas szellemi színvonalú, fegyveres Nemzetőrséget állítunk fel a belső rend védelmére és a külső támadások ellen.

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út

gondola
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • A Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is
  A Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye, nemcsak tárgy, de eszme is, hordozza erősségeinket és gyengeségeinket, tanúja küzdelmeinknek, abroncsa közös sorsunknak, büszkévé tesz, figyelmeztet hivatásunkra, emlékeztet nemzeti együvé tartozásunkra.
 • A történelemoktatásról – Hozzászólás a NAT-vitához
  Miért fontos, hogy történelmet tanuljunk? Milyen értékeket, ismereteket, tudásokat akarunk átadni, megtanítani az utánunk jövő nemzedékeknek és mi célból?
 • Bayer: Gruevszki bűne
  Gruevszki a migránsválság kellős közepén, országa jobboldali vezetőjeként kerítést épített a görög határszakaszra, és bejelentette, hogy mindenáron feltartóztatja az inváziót.
MTI Hírfelhasználó