A MIÉP-Jobbik: a Harmadik Út alaptételei
Az alábbiakban közöljük a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út (rövid neve: MIÉP-Jobbik) nevű, a két együttműködő párt által egyeztetett alaptételeit.
2006. január 26. 12:54
Magyarország a magyaroké!

Nemzeti sorskérdések:

Felül kell vizsgálni az előnytelen EU-csatlakozási szerződést. Magyarország nem lehet senki gyarmata!

A magyar földet magyar kézben kell megtartani. A kis- és középbirtok nyújtson tisztességes megélhetést a földet megművelő családnak!

A gyermekeit tisztességgel nevelő anya munkáját főállású hivatásnak ismerjük el. Kezdeményezzük a családi adózást és a három gyermek utáni teljes adómentességet.

Az iskola és a család együtt neveljen! A keresztény egyházakra, nevelő és oktató tevékenységükre szüksége van a magyarságnak. Ki a neoliberális szeméttel a kultúrából, az oktatásból és a médiából!

Nem tűrjük tovább nyelvünk szándékos rombolását! Megmaradásunk anyanyelvünk megőrzésétől függ.

Határon túli testvéreinknek kiküzdjük a kettős állampolgárságot, támogatjuk autonómiatörekvéseiket.

Trianoni tragédiánk és 1956-os forradalmunk és szabadságharcunk emlékét megtisztítjuk és visszahelyezzük történelmi tudatunk, oktatásunk és nevelésünk megillető helyére.

Társadalmi és gazdasági kérdések:

A politikai maffiától az utcai bűnözésig minden területen szigorítjuk a büntetési tételeket. Visszaállítjuk a halálbüntetést!

Felülvizsgáltatjuk a privatizációt, a korrupt vagyonszerzéseket érvénytelenítjük. Kezdeményezzük a bűnösök felelősségre vonását.

Igazságos adórendszert vezetünk be. Vagyonadót vetünk ki a milliárdosokra.

Eltöröljük a nemzetközi nagyvállalatok adókedvezményeit, a bankokat arányos közteherviselésre kötelezzük. Előnyben részesítjük a magyar vállalkozót, termelőt és árut.

Útját álljuk az idegenek mértéktelen betelepedésének, ismeretlen eredetű pénzekből való vagyonszerzésének.

Visszaállítjuk a nyugdíjkorhatárt. A férfi, ha akar, 60, a nő pedig 55 éves korában mehessen teljes jogosultsággal nyugdíjba!

Megerősítjük honvédségünket, és magas szellemi színvonalú, fegyveres Nemzetőrséget állítunk fel a belső rend védelmére és a külső támadások ellen.

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út

gondola
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó