A MIÉP-Jobbik: a Harmadik Út alaptételei
Az alábbiakban közöljük a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út (rövid neve: MIÉP-Jobbik) nevű, a két együttműködő párt által egyeztetett alaptételeit.
2006. január 26. 12:54
Magyarország a magyaroké!

Nemzeti sorskérdések:

Felül kell vizsgálni az előnytelen EU-csatlakozási szerződést. Magyarország nem lehet senki gyarmata!

A magyar földet magyar kézben kell megtartani. A kis- és középbirtok nyújtson tisztességes megélhetést a földet megművelő családnak!

A gyermekeit tisztességgel nevelő anya munkáját főállású hivatásnak ismerjük el. Kezdeményezzük a családi adózást és a három gyermek utáni teljes adómentességet.

Az iskola és a család együtt neveljen! A keresztény egyházakra, nevelő és oktató tevékenységükre szüksége van a magyarságnak. Ki a neoliberális szeméttel a kultúrából, az oktatásból és a médiából!

Nem tűrjük tovább nyelvünk szándékos rombolását! Megmaradásunk anyanyelvünk megőrzésétől függ.

Határon túli testvéreinknek kiküzdjük a kettős állampolgárságot, támogatjuk autonómiatörekvéseiket.

Trianoni tragédiánk és 1956-os forradalmunk és szabadságharcunk emlékét megtisztítjuk és visszahelyezzük történelmi tudatunk, oktatásunk és nevelésünk megillető helyére.

Társadalmi és gazdasági kérdések:

A politikai maffiától az utcai bűnözésig minden területen szigorítjuk a büntetési tételeket. Visszaállítjuk a halálbüntetést!

Felülvizsgáltatjuk a privatizációt, a korrupt vagyonszerzéseket érvénytelenítjük. Kezdeményezzük a bűnösök felelősségre vonását.

Igazságos adórendszert vezetünk be. Vagyonadót vetünk ki a milliárdosokra.

Eltöröljük a nemzetközi nagyvállalatok adókedvezményeit, a bankokat arányos közteherviselésre kötelezzük. Előnyben részesítjük a magyar vállalkozót, termelőt és árut.

Útját álljuk az idegenek mértéktelen betelepedésének, ismeretlen eredetű pénzekből való vagyonszerzésének.

Visszaállítjuk a nyugdíjkorhatárt. A férfi, ha akar, 60, a nő pedig 55 éves korában mehessen teljes jogosultsággal nyugdíjba!

Megerősítjük honvédségünket, és magas szellemi színvonalú, fegyveres Nemzetőrséget állítunk fel a belső rend védelmére és a külső támadások ellen.

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út

gondola
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Novák: Párizs a média félretájékoztatásának az áldozata
  Önkéntesen döntöttünk arról, hogy az európai parlamenti választásokig hátralévő időszakban felfüggesztjük a kapcsolatainkat az Európai Néppárttal, és megvárjuk, milyen irányt vesz az a folyamat, amely egy támadássorozatot jelentett Magyarország ellen - jelentette ki az MTI-nek csütörtökön Párizsban Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke.
 • Politológus: az Európai Néppárt veszít erejéből
 • Formálódik a magyar 5G stratégia
  Az 5G napjaink egyik legnagyobb hatású technológiai újdonsága, amely az állampolgárok és a vállalkozások mindennapi életét alapjaiban megváltoztató innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek elterjedését teszi lehetővé. Kiemelt cél a piacképes üzleti modellek és technológiai megoldások kidolgozására alkalmas, világszínvonalú kutatás-fejlesztési és innovációs környezetek és tesztrendszerek létrehozása is.
MTI Hírfelhasználó