Újabb Keller kudarc: felmentették Berkecz Máriát és Bártfai Bélát
A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. egykori ügyvezetőjét és felettesét Bártfai Béla volt államtitkárt. Ellenük Keller László közpénzügyi államtitkár javaslatára indult büntetőeljárás. A kht. gazdasági tevékenysége miatt Mizsei Zsuzsa jelentette fel őket.
Utoljára frissítve: 2006. március 30. 14:38
2006. március 21. 15:28
A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. egykori ügyvezetőjét, és felettesét, Bártfai Béla volt államtitkárt. Ellenük Keller László közpénzügyi államtitkár javaslatára indult büntetőeljárás. A kht. gazdasági tevékenysége miatt Mizsei Zsuzsa jelentette fel őket, akit a Medgyessy-kormány helyezett Berkecz Mária helyére. Ezzel az ítélettel a bíróság már a 37. esetben tartotta megalapozatlannak a Keller László által kezdeményezett eljárásokat.

A vád hűtlen kezelés volt, a felmentő ítélet pedig nem bizonyítékok hiányában, hanem bűncselekmény hiányában született meg.

- Négy évem ment rá, mondta Berkecz Mária, aki így folytatta: három eljárás indult ellenem, az egyik volt ez a hűtlen kezelés, amit Keller László közpénzügyi államtitkár tett Bártfai Béla és ellenem, ez, amely most zárult le. A másik kettőt Mizsei Zsuzsa tette, az egyik egy büntetőfeljelentés volt, gazdasági bűncselekmények, hűtlen kezelés ügyében, a harmadik egy munkaügyi per. A munkaügyi pert megnyertem. Az első, ami a büntetőfeljelentés volt Mizsei Zsuzsa részéről, azt a rendőrség két részre választotta. A rendőrségi szakaszban lezárult mindaz, amit Mizsei Zsuzsa leírt és külön kiemelte az órákat a rendőrség és ezt továbbította az ügyészségre, amit az ügyészség lezárt, hiszen nem történt bűncselekmény.

- Most mi lesz, jogilag lezárult az ügy, ön is lezártnak tekinti?

- Nem tudom, én szeretném a kezembe kapni a papírt először, a négy év nemcsak négy év volt és koholt vádak elviselése és kivédése, hanem egy csomó olyan meglepetés, amit az ember nem várt, maradjunk ennyiben. Kezdve a munkaszerződésem meghamisított változatától, amit a rendőrségre és a Munkaügyi Bíróságra becsatoltak és egyéb ilyen fordulatok. Ha a kezemben lesz az ítélet és elolvastam háromszor, akkor majd gondolkodom esetleges további lépésen.

* * *

Keller Kilenc nap után vette észre...

Az elmúlt napokban több médium sértette meg személyiségi jogomat azzal, hogy a Millenáris Kht.-val összefüggésben valótlanul állította, hogy én tettem – vagy az én kezdeményezésemre tettek – feljelentést a volt ügyvezetővel és felettesével szemben, valamint azzal, hogy ezen hírközlés alkalmat adott arra, hogy ebből a hamisan tálalt tényből a valóságnak nem megfelelő következtetéseket vonhassanak le az olvasók.
Felkérem mindazokat, akik egyoldalúan, hamisan adtak tájékoztatást az eljárás lezárásával kapcsolatban, haladéktalanul korrigálják állításukat.
A helyreigazítás elmaradása esetén személyiségi jogom megsértése miatt keresetet indítok a választási kampányban különösen sértő, valótlan híresztelések miatt.

Keller László

az MSZP Országgyűlési képviselője

Budapest, 2006. március 30.

 

Forrás: Magyar Rádió
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó