Újabb Leisztinger hadművelet - ezúttal az MDF-ben
Dávid Ibolya a választások első fordulójának éjszakáján a csíksomlyói Szűz Mária közbenjárásának tulajdonította pártja sikerét. A Heti Válasz azonban kiderítette: az MDF szerepléséhez az égieken kívül nem kevés köze volt Leisztinger Tamás szocialista-közeli milliárdos üzleti köreinek, valamint Schmuck Andornak, a baloldal korábbi fenegyerekének.
2006. április 18. 17:46
Idézet a Heti Válasz 2006. április 20-án megjelenő cikkéből:

"A Magyar Demokrata Fórum országos listáján az elsô tizenöt képviselőjelölt között nem kevesebb, mint öt helyet szorítottak a párttal választási szövetségre lépő Tisztelet Társasága által ajánlott személyeknek, hátrébb szorítva olyan régi-új MDF-eseket, mint Viniczai Tibor, Pusztai Erzsébet vagy Sisák Imre...

Ha közelebbrôl szemügyre vesszük az öt képviselő-jelöltet, sokatmondó összefüggésekre bukkanhatunk. A listán a 10. helyet kapta Rózsa István György 53 éves vállalkozó, aki az Országos Választási Irodához köldött önéletrajza szerint pályáját mérnökként kezdte, majd menedzseri és külkereskedelmi végzettséget szerzett, legutóbbi feladata pedig "egy nemzetközi konszern ukrajnai vállalatának menedzselése és talpra állítása volt".

A cégadatok azonban ennél jóval többet árulnak el az üzletemberrôl. Akár a szocialista kötôdéseirôl ismert milliárdos, Leisztinger Tamás egyik strómanja, csendestársa is lehet,­ így ír a gazdasági szaksajtó (Piac & Profit, Bank & Tôzsde) róla, pontosabban a nevével összeforrt Econorg Kft.-rôl. E cég 2004 májusáig "baráti" kistulajdonos volt az akkor Leisztinger által ellenôrzött Budapesti Értéktôzsde Rt.-ben, valamint a Budapesti Árutőzsde Rt.-ben. Rózsa aztán tíz hónapja megvált az Econorg ­ új nevén: Moons ­ Kft.-ől, de az ügyvezetői posztot idén év elejéig megtartotta.

A Leisztinger-kapcsolatot erősíti az a tény, hogy a Moonsban ­ ugyancsak év elejéig ­ 80 százalékos részesedése volt egy olyan ciprusi off-shore társaságnak, amely magyarországi kézbesítési megbízottjaként a Jeszenszky és Hoffmann Ügyvédi Irodát tüntette fel. Márpedig piaci körökben tudni illik: az iroda egyik névadója, Jeszenszky Zoltán korábban Leisztingert és partnereit képviselte a Budapesti Értéktőzsde igazgatóságában.

A Leisztinger-­Rózsa egymásrautaltság fô bizonyítékát azonban nem a múltban fedeztük fel. Az új MDF-es Rózsa István György huszonéves lánya máig ügyvezetője annak a 290 millió forint jegyzett tőkéjű, korábban Formix, jelenleg Raritét 2005. néven futó vagyonkezelő kft.-nek, melyben a felügyelőbizottsági tagok mindegyike Leisztinger-érdekeltségnél szolgál. A társaság székhelye ráadásul fél évvel ezelőttig a XI. kerületi Bartók Béla út egyik ingatlanában volt,­ épp abban az épületben, amely a Leisztinger-cégbirodalom központjának is otthont ad.

A pártlistán eggyel Rózsa István György előtt szerepel bizonyos Vas János, akivel a vállalkozó alkalmasint nem újdonsült MDF-esként találkozott először. Az 1970-es születésű fiatalember ugyanis a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyonkezelési fôosztályát vezeti, ­ életrajzával ellentétben nemcsak a múltban, hanem jelenleg is. Hivatalból tehát rálátása volt arra az ügyletre, amely a KVI és a Rózsa-féle Moons Kft. között jött létre 2005-ben, minek értelmében a cég négymilliárd forintért megvásárolta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium két épületét. 

A kertészmérnök végzettségű Vas János képességeit jelzi, hogy ifjú kora ellenére vezetô beosztásban dolgozott már a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél, a Vértes Erdészeti Zrt.-nél, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóságán, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban.

Az MDF-lista 11. helyezettje, Szabó Katalin szintén baloldali háttérrel érkezett a Fórumba. Amint önéletrajzában olvasható, az 1967-ben született asszony 1989 óta a vendéglátó-iparban tevékenykedik; rövid nyomozás után pedig az is kiderül, hogy korábban évekig a budapesti Hotel Platánust igazgatta, ­ mely szálloda a történetesen Leisztinger Tamás tulajdonában álló Hunguest láncolat oszlopos tagja. Ô, az MDF országos listájának első tíz-tizenkét szereplôjével egyetemben, már most országgyűlési képviselőnek érezheti magát.

Nem úgy a Tisztelet Társaságának a lajstrom 13., illetve 14. helyén álló alelnöke és elnöke, ­ az eredetileg bányász, majd magánnyomozó és építőipari cégekben érdekelt Jagarics Ferenc, valamint Gosztonyi János színész­, akik elôfordulhat, hogy végül kiszorulnak a parlamentből."

 A várható közérdeklôdésre tekintettel a Heti Válasz honlapján, a
következő linken

http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=13478

már ma, kedden 17 órától elérhetővé teszik írásuk legfontosabb állításait.


gondola
Címkék:
megmondó
De most történt valami. Olyan, amit nehéz a magyar nép bölcsességével azonosítani.
 • Az Európai Unió tulajdonosa
  A kisrészvényesek megzabolázásához rendelkezésre állnak az eszközök: a Nagytestület tagjainak többsége a tulajdonos zsebében van.
 • Elnökjelölt rovott múlttal
  Azaz a baloldali politika továbbra sem óhajt megtisztulni: benne hagyja a szennyeződést a magyar közéletben.
 • Aztán eljött az este
  Most várhatjuk, hogy a gender-Macron, a kvóta-Merkel és a whisky-Juncker mikor és milyen őszintén gratulál.
 • Nagy lehetőség: kibukhat az LMP
  Az európai demokráciában az ellenzéknek is meg kell felelnie bizonyos szellemi minimumnak.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI