Kiváló víz, kiváló íz
Ismét bizonyított a Szentkirályi
A brüsszeli székhelyű "The International Taste & Quality Institute" nemzetközi szakzsűrije rangos, kétcsillagos díjjal jutalmazta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. két termékét is: az 1,5 literes szénsavmentes és a 0,25 literes szénsavas ásványvizeket.
2006. május 18. 11:43
A közelmúltban megrendezett brüsszeli versenyen "Superior Taste Award 2006 - A Legjobb Ízért 2006" díjakat ítélték oda, ahol a Szentkirályi termékei ezzel a minősítéssel kiemelkedő eredményeket értek el. Az italkategóriákon belül 25 ásványvíz indult, különböző országokból, amelyeket az európai szakmai élvonalba tartozó és nemzetközi tekintélyű, italszakértőkből álló zsűri értékelte.

A "The International Taste & Quality Institute" (Nemzetközi Íz és Minőség Intézet, iTQi) által, március 12-14. között megrendezett Superior Taste Award 2006 íz-megméretésen számos ország ételeit és italait az európai szakmai élvonalba tartozó nemzetközi tekintélyű séfek, valamint bor- és italszakértők értékelték. A húszfős nemzetközi zsűri döntése alapján Magyarország piacvezető ásványvize, a szénsavmentes Szentkirályi kétcsillagos elismerést kapott. A 100%-ban magyar tulajdonú cég szénsavas "gasztro" kiszerelésű ásványvizét is két csillaggal jutalmazták a független bírák. Ez az elismerés azt jelenti, hogy a látvány, íz, állag, illat kategóriák eredményeinek összesítésével a díjazott termékek kiemelkedő, 80% és 90 % közötti átlageredményt értek el.

"Egy nemrégiben készült nemzetközi felmérés alapján az emberek 80%-a íz és minőség alapján választ terméket. Eddigi eredményeinkből is kiderül, hogy a fogyasztók kedvelik termékeinket, és persze az is fontos számunkra, hogy időről időre a szakma előtt is bizonyíthatunk" - mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezetője.

Az iTQi Európa egyetlen pártatlan szakmai testülete, amely nemzeti és nemzetközi étel- és italszakértőket tömörítő egyesületek bevonásával minősíti a pályázó cégek termékeit. A tesztelési folyamat szigorú előírások szerint történik: ún. vakteszt alapján vizsgálják az ízeket, és laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrzik a minőséget. Az intézet ajánlásait olyan vezető nemzetközi vállalatok termékei érdemelték már ki, mint például a belga Kraft Foods és Cote d'Or, a holland Bols Distilleries, a Heineken Italia, valamint a lengyel Carlsberg Polska.

A díj hivatalos átadójára május 19-én, Brüsszelben kerül sor. Reklám és kereskedelmi kommunikációjukban a díjazottak - így a Szentkirályi Ásványvíz két terméke is - hivatalosan használhatják a "Superior Taste Award 2006 - A Legjobb Ízért Díj 2006" megnevezést és emblémát.

gondola
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó