Hogyan hívjunk magyar vezetékes és mobil telefonszámokat ingyen vagy olcsón internetről?
Szélessávú internet kapcsolattal és headset-el rendelkező számítógépről ingyen vagy átalánydíjért lehet hívni magyar vezetékes és mobil telefonszámokat, csúcsidőben is. Ezzel jelentős megtakarítás érhető el, hiszen hagyományos szolgáltatóknál a jelenlegi legdrágább vezetékes hívás díja 68 Ft/megkezdett perc, mobilirányban pedig 74 Ft/megkezdett perc. Ingyenes vezetékes hívást általában csak akkor lehet kezdeményezni, ha előtte a szolgáltatónál regisztráltunk és bankkártyával fizettünk egy-három hónap igénybevételi díjat.
2006. június 28. 12:56

Ez alól a www.gsms.hu oldalon levő szolgáltatás a kivétel, ahol email címmel, vezetékes és mobil telefonszámmal kell regisztrálni, majd ezután lehet ingyen telefonálni. A 2006.június 21-én érvényben levő ingyenes és átalánydíjas ajánlatokat az alábbi táblázat tartalmazza (A szolgáltatók megváltoztathatják feltételeiket, célszerű a web oldalakat hetente átolvasni!):

SÍP Szolgáltató

Magyar vezetékes számok ingyenes hívása

Magyar mobil számok ingyenes hívása

Magyar vezetékes számok átalánydíjas hívása

Megjegyzés

www.fonline.hu

korlátlanul

 

 

Behívószám is igényelhető. Akciós ár !

www.gossiptel.com

 

 

15 GBR/hónap

 

www.gsms.hu

1 perces hívások

30 másodperces hívások

 

Limitált napi hívásszám, hirdetések olvasásával

www.inphonex.com

 

 

50 USD/hónap

 

www.megafone.hu

első 5 perc

 

 

0621-es behívószámmal

www.poivy.com*

első 10 perc

 

10 EUR/3 hónap

Max. havi 1200 perc

www.sparvoip.de*

első 10 perc

 

10 EUR/3 hónap

Max. havi 1200 perc

www.voipcheap.com*

első 10 perc

 

10 EUR/3 hónap

Max. havi 1200 perc

www.voipstunt.com*

első 10 perc

 

10 EUR/3 hónap

Max. havi 1200 perc

www.voipdiscount.com*

első 10 perc

 

10 EUR/3 hónap

Max. havi 1200 perc

Átalánydíjas szolgáltatásnál egy hónapig korlátlanul lehet magyar vezetékes számokat hívni általában 10 EUR előrefizetésével. A *-gal megjelölt egy cégcsoportba tartozó szolgáltatóknál az átalánydíjas 1200 beszédperc elérése után 2-3 Eurocent/perc díjat számítanak fel a 10 EUR terhére, tehát további 500 percet lehet beszélni a tárgyhónapban. Mivel a 10 EUR befizetés 3 hónapra vonatkozik, a teljes beszélgetési idő magyar vezetékes számokra 3 x 1200 + 500 = 4100 perc 3 hónap alatt. Ezeknél a szolgáltatóknál minden megkezdett perc 1 percnek számít, a mobil számok hívása megkezdett percenként 0,3-0,4 EUR, ezekre az átalánydíj nem vonatkozik.

Magyar mobil telefonszámot ingyen egyedül a www.gsms.hu oldalról lehet hívni. Első lépésben a saját email cím, vezetékes és mobil szám megadásával kell regisztrálni, az email címre érkezik be a vezetékes és mobil hívást lehetővé tevő kód. Regisztráció után magyar vezetékes szám a hívandó telefonszám és a vezetékes telefonálási kód megadása után hívható, a beszélgetés max. 1 percig tarthat. Magyar mobil szám hívása előtt az oldalon látható hirdetések közül egyet legalább egy percig kell olvasni, ezután lehet a hívandó mobil telefonszám és a mobil telefonálási kód ( általában a saját mobilszám ) megadásával legfeljebb 30 másodpercig telefonálni. A hirdetés olvasásra alapozott ingyenes telefonálás műszaki megoldása bravúros programozói teljesítmény, hiszen ha az olvasó 1 percen belül elhagyja a hirdetési oldalt, akkor nem tud mobilszámot hívni. Ez az oldal a közeljövőben a legolvasottabb magyar web oldalak közé is bekerülhet újdonsága és használhatósága miatt, az oldalon levő tájékoztató szerint a hirdetések növekedésével növekedni fog a beszédidő is. A rövid beszélgetési idő arra persze elég, hogy partnerünket a számítógéphez hívjuk, ahol pl. a Skype-val vagy Messenger-rel órákig beszélhetünk vele ingyen.

Az átalánydíjas szolgáltatók az un. SIP technológiával működnek, ez a technológia egyaránt lehetővé teszi Internetes telefonkészülék és ingyenes telefonszoftver használatát, ez utóbbi esetben a számítógépen szükség van fejhallgató/mikrofon egységre is. A leggyakrabban használt IP200-as internetes telefonkészülékek ára ma már 20.000 Ft alatt van, a készülék a szélessávú internetre a számítógép mellé a router-re is kapcsolható, tehát nincs szükség a számítógép állandó üzemére. Mindegyik szolgáltató kínál ingyenes telefonszoftvert, ezt egyszer kell a saját számítógépre letölteni, majd beállítani a szolgáltatóhoz, végül ezzel lehet telefonálni. A www.gsms.hu oldalon mindez automatikusan történik a Hívás gombra való kattintáskor, ez a szolgáltatás csak ingyenes telefonszoftverrel működik. Az internetről való ingyenes vagy átalánydíjas telefonálás minősége még nem éri el a hagyományos kapcsolt hálózatban felépülő (esetenként méregdrága) beszélgetések minőségét, saját magyar (06 21…) behívószámot jelenleg csak a www.fonline.hu és a www.megafone.hu szolgáltató tud biztosítani, a többi szolgáltatótól kezdeményezett hívások anonym hívások és a hívó nem hívható vissza, csak a meglevő hagyományos vezetékes vagy mobilszámán.

gondola
  • Áder: Ne tévesszünk mértéket, amikor klímakatasztrófáról beszélünk
    Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Sorsdöntő öt év vár Európára
    Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.
  • Varga Judit a kereszténydemokratáknál
    A Városliget Caféban rendezett találkozón Varga Judit miniszter derűs felszabadultsággal beszélt gyerekkoráról, diák éveiről. Kiemelte: a sport és a zene alakította karakterét. Távolugrás, síkfutás, kosárlabda, hegedű és több nyelv elsajátítása – ezek is ennek a korszaknak a „hozományai”.
MTI Hírfelhasználó