Tarlós nekiment Demszkynek és magyarhangjainak
Kemény hangú levelet fogalmazott az SZDSZ Új Generáció alelnökeihez Tarlós István, a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és több civil szervezet támogatását élvezető főpolgármester-jelölt. A várospolitikus többek között így fogalmaz: Kérem, ne küszködjenek velem, küldjék inkább vitázni Dr. Demszky Gábor urat! Ő az én ellenfelem.
2006. július 24. 14:26

Tarlós István nyílt levele az SZDSZ Új Generáció alelnökeihez 

Léderer András úr és
Merker Dávid úr részére  

Tisztelt SZDSZ Új Generáció Alelnökei!  

Tegnap megint üzent a médiával a távolból az SZDSZ Új Generációs tagozata. Elsősorban azon gondolkodom, hogy végülis ki lehet az SZDSZ igazi főpolgármester-jelöltje? Demszky Gábor mintha következetesen és nem túl férfiasan kerülné a közvetlen vitákat, de átlag három hetente szabadon engedné az általam teljesen ismeretlen párt-tagozat embereit. Az SZDSZ „új generáció” láthatólag nem különösen ért a várospolitikához, nem is hallani róla, hogy valahol letettek volna valamit az asztalra. Úgy viselkednek, mint a bujkáló főpolgármester magyar hangja. Tematizálni szeretnék a szájuk íze szerint a kampányt. Mintha inkább a hatalomféltő aggodalom beszélne belőlük, sem mint a szakértelem. Azt sem jegyzik meg, hogy az én nevem Tarlós István párton kívüli jelölt, aki ebben a minőségben győzte le mindig őket a közvetlen polgármester választásokon – egy baloldali kerületben. 

A Turul-szoborról, valami Budapest Minisztériumról – amivel sose értettem egyet – baranyai és szombathelyi (!) fideszesekről, a „Jobbik” belső életéről, Bayer Zsolt vallomásairól faggatnak, mintha valaha is közöm lett volna valamelyikhez. Mind-mind a kétségbeesés demagóg, tompa, tehetetlen és bemagolt hangja. Kérdezzék inkább újpesti SZDSZ-es társaikat, akik négy évig együttműködtek és együtt szavaztak az újpesti MIÉP-pel! Akkor most mondhatjuk ennek alapján, hogy Budapest egy fontos szegmensében kvázi SZDSZ-MIÉP koalíció működött ebben a ciklusban?  

Úgy látszik az SZDSZ új generációs tagozata semmit sem olvasott a programnyilatkozataimból, semmit nem tud rólam, vagy szelektív a memóriájuk. Emlegetnek ezzel szemben nem létező titkos külön megállapodásokat. Teljes hang- és képzavar. Panaszkodnak, ha válaszolok nekik – holott egyáltalán nem ambícionálom a velük való eszmecserét. Ehhez képest most is 10, javarészt értelmetlen és provokatív kérdést címeznek nekem a távolból. Egyetlen egy érint közülük valódi várospolitikai problémát.  

Tisztelt SZDSZ!

Dr. Demszky Gáborral szeretnék vitatkozni! Hol van Dr. Demszky Gábor? Cseréljen már helyet a rohamcsapattal! Tisztelt „Új Generáció”! Nem tolakodtam, nem kerestem Önökkel a kapcsolatot. Önök pécéztek ki engem. Most mégis örülök, hogy megjelentek, mert stílusukból ítélve bajban lehet a főpolgármester úr.  

Bevált mondóka, igaz? Önök „panelproli”-zós kérdést szegeznek nekem. Nem tudom, Önök hol laknak, de én 1981 óta panelos épületben élek. Azaz 25 éve. Maguk szerint tán saját magamat panelproliznám? Ne erőlködjenek Uraim, ez a szöveg most nem talált. Az Önök főpolgármestere tömény entellektüel, én viszont épp a külvárosból, ha úgy tetszik a lakótelep világából nőttem ki. Ez a helyzet. Jobban ismerem a bajaikat és jobban értem a nyelvüket, mint Önök együttvéve. Ha figyeltek volna, arról is tudnának, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr által vezetett kormány illetékes kormánybiztosával – Vecsei Miklóssal – mennyi mindent tettünk már a kilencvenes években is  Óbudán – a főpolgármester úr helyett – a hajléktalanokért. (Hajléktalan szállók, téli menedékhelyek, érkeztetések már a kilencvenes évek elején is.) 

Bármit persze Önök sem tehetnek meg, egyebet között nem hazudhatnak. Mert azt tették, nem is egyszer. Nyilván nem véletlenül állítják például, hogy a hajléktalanokra a „kitelepítendők” szót használtam. Biztosan tudják, hogy ilyen kifejezést sohasem alkalmaztam. Bosszantó, nem? Én tudom, mi az a kitelepítés. Békásmegyer lakosságának 92 százalékát kitelepítették a háború után. Azt mondtam – és mondom is -, hogy a hajléktalanok számára biztosítani kell a feltételeket (ezeket részleteztem), bekényszeríteni nem szabad őket sehová, de azt meg kell akadályozni, hogy a pályaudvarok, aluljárók, lépcsőházak rendeltetésszerű használatát lehetetlenné tegyék. Ha Önök ezt az álláspontot „szélsőjobb”-nak ítélik, akkor gyorsan sürgönyözzenek ilyen értelmű minősítést a New-York-i és a londoni polgármesternek is. Egyébként pedig sétáljanak már le valamelyik este a Nyugati-aluljáróba és nézzék meg, hogy oldotta meg főpolgármesterük a hajléktalan problémát! 

Kedves Barátaim! 

Önök megijedtek és vagdalkoznak. A város problémáinak zömével nem foglalkoznak, kerülik azokat. Egy régi, de most valószínűleg alkalmatlan recept alapján próbálnak politikai hasznot begyűjteni. Összemossák kicsiny és szélsőségesnek tűnő tagozatukat a budapesti választók egészével. Hogy nem párthoz kötődő, viszont elkötelezett városbarát „politikus” vagyok, azt én közel másfél éve bizonyítom Budapesten. Kérem, ne küszködjenek velem, küldjék inkább vitázni Dr. Demszky Gábor urat! Ő az én ellenfelem.  

Óbuda-Békásmegyer, 2006. július 24.            
Tisztelettel: Tarlós István                                                                

Utóirat: A „cigányterrorra” vonatkozó provokatív kérdésükre majd volt Oncsa telepi gyerekkori pajtásaim válaszolnak Önöknek.

gondola
Címkék:
MTI Hírfelhasználó