Egyedülálló digitális fotóarchívum a pápákról az interneten
A LOsservatore Romano digitális fotóarchívuma mostantól elérhető az interneten is. A pápai fotóanyagtár 1930-tól kezdve nyújt lehetőséget a kutatásra, vásárlásra. A nagyszabású internetes kezdeményezés a pápákról és a Szentszékről készült fotók ezreihez biztosít hozzáférést mind magánszemélyek, mind szakemberek számára.
2006. szeptember 4. 10:06
Kapcsolódó oldalak
> Az új honlap
„Ez a munka nagy erőfeszítést igényelt a történelmi rekonstrukció terén, ami egyben hatalmas kutatási elkötelezettséget is kívánt” – fogalmazott a vatikáni napilap fotószolgálatának igazgatója a kezdeményezés kapcsán. A projekt során a LOsservatore Romano munkatársai fotók ezreit digitalizálták – amelyek eddig csak papíron vagy negatív formájában léteztek – és látták el címmel, hogy megkönnyítsék az on-line vásárlást és használatot.

Az archívumban szerepel az úgynevezett „Wojtyła Alap” anyaga is, amely több mint ezer fotót tartalmaz Karol Wojtyłáról, gyermek- és ifjúkoráról, lelkipásztori szolgálatáról, egészen pápává választásáig. Az archívum fotóinak legnagyobb része II. János Pál pápasága idejére vonatkozik, ezek többségét a vatikáni napilap két fotósa, Arturo Mari és Francesco Sforza készítette.

Magyar Kurír nyomán
Címkék:
MTI Hírfelhasználó