"Utasítsd el az erőszakot, utasítsd el a hazugságot!"
Aki elutasítja az erőszak és a hazugság minden formáját, az tűzzön ki egy fehér szalagot, viseljünk minél többen fehér inget, blúzt, pólót, karszalagot - jelentette ki Schmitt Pál pénteki sajtótájékoztatóján. Schmitt Pál aláhúzta, hogy az embereknek elsősorban az erőszakkal szemben békére és nyugalomra van szükségük, a hazugsággal szemben pedig az igazságra, és az őszinteségre.
2006. szeptember 22. 17:22

Az elmúlt időszakban környezetünk tele volt, tele van hazugsággal, és az utóbbi napokban sajnálatosan erőszakos cselekményekkel - mondta Schmitt Pál. A politikus bejentette, hogy a Fidesz széleskörű összefogást kezdeményez a durvaság, az erőszak, a hazugság ellen. A mozgalom mottója: utasítsd el az erőszakot, utasítsd el a hazugságot. "Nincs értelme, és nincs eredménye az erőszaknak. Mint ahogy nincs értelme és nincs eredménye a hazugságnak, a csúsztatásnak, az igazság szándékos elferdítésének sem. Mi a szabadság oldalán állunk, a szabad és igaz véleménnyilvánítás oldalán. Alapvető szabadságunk korlátozásában nem akadályozhat meg bennünket sem a durvaság, sem a hazugság bármilyen formája" - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Schmitt Pál aláhúzta, hogy az embereknek elsősorban az erőszakkal szemben békére és nyugalomra van szükségük, a hazugsággal szemben pedig az igazságra, és az őszinteségre. A Fidesz a mozgalom jelképének nemzeti zászlónk színei közül a fehéret javasolja, melynek üzenete: béke és a tisztaság. Aki elutasítja az erőszak és a hazugság minden formáját, az tűzzön ki egy fehér szalagot, viseljünk minél többen fehér inget, blúzt, pólót, karszalagot - jelentette ki a politikus.

Schmitt Pál kitűzött zakójára egy fehér szalagot, a béke és az igazság üzenetét. "A Fidesz az embereknek nem a hazugságon és durvaságon alapuló, hanem békés, tiszta igazságos közéletet kíván" - hangsúlyozta a politikus.

fidesz.hu nyomán
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó