"Utasítsd el az erőszakot, utasítsd el a hazugságot!"
Aki elutasítja az erőszak és a hazugság minden formáját, az tűzzön ki egy fehér szalagot, viseljünk minél többen fehér inget, blúzt, pólót, karszalagot - jelentette ki Schmitt Pál pénteki sajtótájékoztatóján. Schmitt Pál aláhúzta, hogy az embereknek elsősorban az erőszakkal szemben békére és nyugalomra van szükségük, a hazugsággal szemben pedig az igazságra, és az őszinteségre.
2006. szeptember 22. 17:22

Az elmúlt időszakban környezetünk tele volt, tele van hazugsággal, és az utóbbi napokban sajnálatosan erőszakos cselekményekkel - mondta Schmitt Pál. A politikus bejentette, hogy a Fidesz széleskörű összefogást kezdeményez a durvaság, az erőszak, a hazugság ellen. A mozgalom mottója: utasítsd el az erőszakot, utasítsd el a hazugságot. "Nincs értelme, és nincs eredménye az erőszaknak. Mint ahogy nincs értelme és nincs eredménye a hazugságnak, a csúsztatásnak, az igazság szándékos elferdítésének sem. Mi a szabadság oldalán állunk, a szabad és igaz véleménnyilvánítás oldalán. Alapvető szabadságunk korlátozásában nem akadályozhat meg bennünket sem a durvaság, sem a hazugság bármilyen formája" - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Schmitt Pál aláhúzta, hogy az embereknek elsősorban az erőszakkal szemben békére és nyugalomra van szükségük, a hazugsággal szemben pedig az igazságra, és az őszinteségre. A Fidesz a mozgalom jelképének nemzeti zászlónk színei közül a fehéret javasolja, melynek üzenete: béke és a tisztaság. Aki elutasítja az erőszak és a hazugság minden formáját, az tűzzön ki egy fehér szalagot, viseljünk minél többen fehér inget, blúzt, pólót, karszalagot - jelentette ki a politikus.

Schmitt Pál kitűzött zakójára egy fehér szalagot, a béke és az igazság üzenetét. "A Fidesz az embereknek nem a hazugságon és durvaságon alapuló, hanem békés, tiszta igazságos közéletet kíván" - hangsúlyozta a politikus.

fidesz.hu nyomán
Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó