Gyurcsány Berlinben sem mondott igazat?
Gyurcsány Ferenc pénteken Berlinben találkozott Angela Merkel nèmet kancellárral, akivel elsősorban a közelgő nèmet soros EU-elnöksèg feladatairól beszèlgettek. A magyar kormányfő magányos sajtótájèkoztatóján azt mondta, Merkel szerint a (nyilvánosságra került balatonőszödi beszéde) a problémákkal való egyfajta bátor szembenézés volt.
2006. szeptember 23. 12:45
Úgy folytatta, hogy ezt Magyarországnak már régóta meg kellett volna tennie. A berlini kancellária szerint nem pontosan ez törtènt. Ellentétben Gyurcsány Ferenc szavaival a berlini kancellári hivatal szerint a „bátor” szó nem hangzott el a beszélgetésen - értesült az OrientPress. A szűkszavú tájékoztatásbòl kiderült, Gyurcsány csupán informálta a német kancellárt, Angela Merkel pedig elítélte az erőszakot. A furcsa esetről a Die Welt cìmű nèmet lap is hìrt adott.
OrientPress
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó