Gyurcsány Berlinben sem mondott igazat?
Gyurcsány Ferenc pénteken Berlinben találkozott Angela Merkel nèmet kancellárral, akivel elsősorban a közelgő nèmet soros EU-elnöksèg feladatairól beszèlgettek. A magyar kormányfő magányos sajtótájèkoztatóján azt mondta, Merkel szerint a (nyilvánosságra került balatonőszödi beszéde) a problémákkal való egyfajta bátor szembenézés volt.
2006. szeptember 23. 12:45
Úgy folytatta, hogy ezt Magyarországnak már régóta meg kellett volna tennie. A berlini kancellária szerint nem pontosan ez törtènt. Ellentétben Gyurcsány Ferenc szavaival a berlini kancellári hivatal szerint a „bátor” szó nem hangzott el a beszélgetésen - értesült az OrientPress. A szűkszavú tájékoztatásbòl kiderült, Gyurcsány csupán informálta a német kancellárt, Angela Merkel pedig elítélte az erőszakot. A furcsa esetről a Die Welt cìmű nèmet lap is hìrt adott.
OrientPress
Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó