Bemutatkozott a SZEMM
Első rendezvényét várhatólag április 3-án Budán tartja a Szabadelvű Médiaműhely - tudta meg megbízható forrásból a gondola. A SZEMM a tervek szerint a hazai választási kampány egyes, Európában elfogadhatatlan elemeire hívja fel a figyelmet szakmai tanácskozásán.
2002. március 11. 04:52
A polgári újságíró-szervezet a budai Karinthy Szalonban tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját a média meglepően nagy érdeklődés mellett. Németh Miklós Attila, a civil szervezet elnöke többek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a SZEMM hétéves előzményeken alapul: csaknem pontosan hét esztendeje, 1995. március 13-án tartotta első rendezvénypét a bejegyzés nélkül működő Magyar Média Műhely. Az MMM az eltelt időben számos konferenciát rendezett, interjúköteteket adott ki, és útjára indította a polgári újságíródíjat, az Európa-érmet. Német Miklós Attila jelezte: a SZEMM a jövőben "hallatni fogja hangját", ha a hazai közéletben az európai normáknak nem megfelelő jelenségeket tapasztal. Most ilyennek ítéli, hogy az egyik baloldali párt miniszterelnök-jelöltje nagycsütörtökre hívta ki vitatkozni a kormányfőt, s ez a modortalanság a hazai médiában elsikkadt.

Illés Sándor, a 88 éves író a SZEMM tiszteletbeli elnökeként arról beszélt az újságíróknak, hogy a négy évtizedes szocialista diktatúra alatt elhallgatásra ítélt emlékeket most felszínre kell hozni, ne ismétlődhessenek meg a XX. század nemzeti tragédiái.

Molnár Pál, a SZEMM etikai bizottságának tagja bejelentette, hogy a testület a következő két évben a tervei szerint létrehoz olyan tömör és a gyakorlatban használható etikai kódexet, amely "a Népszabadságtól a Magyar Nemzetig, a TV2-től a Pannon Rádióig megfelel a felelősen gondolkodó újságíróknak."

(gondola)

Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó