Élőlánc a Parlament körül?
Élőlánccal kívánják körbevenni a Parlament épületét a magukat "Kossuth téri forradalmároknak" nevező demonstrálók, hogy megakadályozzák az országgyűlési képviselők bejutását a Parlamentbe, valamint blokád alá kívánják venni a fővárost - jelentette be az 1956-os Magyarok Világszövetségének elnökségi tagja vasárnap este a budapesti Batthyány-örökmécsesnél tartott demonstráción. A legkisebb Bárándy és Molnár Tamás reagálása.
Utoljára frissítve: 2006. november 6. 15:26
2006. november 6. 09:13
A jelenleg biztonsági műveleti területté nyilvánított Kossuth térre demonstrációt nem engedélyez a rendőrség november 24-ig, ezért élőlánccal követelnék Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását a már 50. napja zajló demonstrációsorozat résztvevői.

Herman István, az Aulich utca elejére áthelyezett tüntetésen felszólalva úgy fogalmazott, Demszky Gábor „önkényesen hozott határozatai" nem adnak lehetőséget az állampolgári jogok gyakorlására, ezért le kell zárni a fő útvonalakat és blokád alá kell venni a fővárost.

Az 1956-os Magyarok Világszövetségének elnökségi tagja árulásnak és „a demokrácia arcul köpésének" nevezte, hogy a gazdák számára nem engedélyezték a demonstrációt a Parlament előtt és táblákkal tiltották meg, hogy behajthassanak járműveikkel a Belvárosba. Sérelmezte azt is, hogy nyolc nappal korábban kell hangosítást igénylő tüntetéseket bejelenteni a Főpolgármesteri Hivatal felé.

Vasárnap este a Batthyány-örökmécsesnél mintegy félszáz demonstráló gyűlt össze és folytatta a miniszterelnök őszödi beszédének szeptemberi nyilvánosságra kerülése óta zajló kormányellenes tiltakozást.

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik vezetője arról beszélt, hogy a rendőrség jogtalanul, megállapodásokat felrúgva távolíttatta el a békés tüntetőket a Parlament elől október 23-án hajnalban.

* * *

Az MSZP Jogi és Közigazgatási Tagozata börtönnel fenyeget - lázadásért
 
 
Az elmúlt napon a médiában az a hír jelent meg, hogy egyes tüntetők, illetve
társadalmi szervezetek tagjai azt tervezik, hogy a Parlament blokád alá
vételével megakadályozzák a képviselők bejutását a Házba.

Az MSZP Jogi és Közigazgatási Tagozatának álláspontja szerint aki ilyet tesz, ilyen célzatú megmozdulásban részt vesz - amennyiben egyetlen képviselő is megkísérli a bejutást és ezt megakadályozzák, vagy akár bejutása megkísérlésekor, akár
korábban bármelyik képviselőt, avagy együtt az összes képviselőt megfenyegetik - megvalósítja a lázadás bűntettét.

Ez a résztvevők tekintetében 2-8 évig, a szervezők tekintetében 5-15 évig terjedő büntetési tételű szabadságvesztéssel fenyegetett bűntett. Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ilyen cselekményre felhív, vagy aki ilyen célból a helyszínre megy, erre
vállalkozik, avagy mással ebben megállapodik, szintén bűntettet követ el,
mely akár 5 évi szabadságvesztés büntetés kiszabását is maga után vonhatja - áll  dr. Bárándy Gergely, az MSZP Jogi és Közigazgatási Tagozatának elnöke közleményében.

* * * 

A Magyar Október Mozgalom folytatja

Ismét bebizonyosodott, hogy az 1956-os magyar forradalom leverésének 50. évfordulója a jelenlegi népnyúzó rezsim igazi ünnepe – írja a Magyar Október Mozgalom.

Mialatt pártállami rendőrterror árnyékában, az utcákon tiltakozó nemzeti mozgalmak békésen emlékeznek a 61 éve tartó kommunista megszállás áldozataira, addig az illegitim és hazug posztkommunista rezsim győzelemittas és öntelt nyilatkozatokat tesz a felháborodott népakarat feletti győzelemről. A diktátori hajlamokat megjelenítő Gyurcsány Ferenc az alkotmányos rend fenntartásáról szónokol, miközben ő maga az alkotmányos rendetlenség megtestesítője. Kádár János és Apró Antal elszemtelenedett szellemi örökösei semmit sem tanultak a történelmi leckékből. Azt képzelik, hogy karhatalmi erőszakra és gumibotok árnyékára felépíthető a valódi népképviseleti demokrácia!

Magyarország ma elnyomott, gyarmati sorban sínylődő ország képét mutatja, ahol totalitárius és apartheid rendszerekre jellemző módon naponta megsértik az alkotmányos alapjogokat, ahol karhatalmi erőszakkal korlátozzák a gyülekezés és véleményszabadság jogát. Megsértik az egyetemes emberi jogok eszméjét, amikor utcai és fegyintézeti kínzásokkal és statáriális, gyorsított bírói ítéletekkel félemlítik meg a kormányellenes tüntetőket.

Az egykori kommunista megtorlást idézi fel a jelenlegi forradalmi felkelés okainak kivizsgálására alakult „szakértői bizottság” felállítása is, amelynek elsődleges feladata a posztkommunista propagandát megjelenítő un. „Fehér Könyv” elkészítése.

Mi Kossuth téri tüntetők, a Pesti Srácok mai örökösei nem félünk semmiféle diktatórikus megtorlástól! Kormányellenes tiltakozó megmozdulásainkat nem adjuk fel, 1956 csodálatos forradalmi üzenete erre kötelez bennünket! Folytatjuk békés küzdelmünket egy igazságos, szabad és független Magyarország megteremtéséért! Győzni fogunk! – áll a Magyar Október Mozgalom közleményében, amelyet Molnár Tamás ügyvivő jegyez.

MTI nyomán
megmondó
Ebben a kérdésben a jelen a fontos: most titkolják el a tényeket a társadalmak elől.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI