Mesélő tájakon - ajándék-tipp nem csak gyerekek részére
Mennyire más a gyermekszem, mint a már „látni nem képes” felnőtteké! Tiszta formák és vonalak, mese és valóság egy kicsit úgy, hogy senki más nem látja a világot. Mindez ott lapul Majláty Bence Kristóf Mesélő tájakon című képeskönyváben, amely remek ajándék karácsonyra is!
2006. december 21. 13:48
Albert Éva Katalin textil- és iparművész így írt a kisfiú festményeiről, rajzairól:

„Véletlen folytán találkoztam Budakeszin egy kisfiúval, aki boldogan mutatta meg nekem sok szép kis rajzát. Elcsodálkoztam, hiszen ezek a rajzok élettel teli mesevilágról szőtt történetekről szóltak. Mint iparművész, rögtön észrevettem a gyermekben rejlő képességeket. Bence még csak hat éves múlt, amikor elkezdtem vele foglalkozni, igen gyorsan összebarátkoztunk. Megismertem és megszerettem őt.

Kisfiú létére meglepő tudatosságot árult el jövőbeli terveiről. Igazságérzete roppant fejlett. Erős karaktere ellenére fegyelmezett. A szoros időbeosztást türelemmel viseli: iskola, tanulás, festés, plasztika. A természettel szoros kapcsolatban van. Sokat utazik Magyarországon és kertes házban lakik, ez festményein látható is. Jó megfigyelő képessége és mélyen átélt élményei tükröződnek képein.

Szeretetet érez emberek, állatok, növények és hazája, a gyönyörű tájakban bővelkedő Magyarország iránt. Végtelen boldogsággal tölti el, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhet a víz alatti világgal és gyönyörködhet annak szépségében. Ebben segíti őt búvármestere, Sopronyi Richárd és tanítja a tenger rejtelmeire, csodáira nagy türelemmel és szeretettel.

Az uszonyúszás a másik vízi szenvedélye, itt is szeretetteljes, de szigorú kezekbe került Császár Andor személyében. Élvezettel festi az évszakokat, napszakokat. Érzelmi beállítottságának köszönhetően erősen festői látásmóddal. Saját részemről én külön köszönöm a sorsnak, hogy így hatvanon túl megajándékozott Bence művészi felkészítésével. Remélem, munkánk eredményét igazolja e könyv minden lapja.”

***

A könyv olvasása során egy tíz éves kis festőpalánta szemszögéből ismerhetjük meg Magyarország jellegzetes kulturális és természeti értékeit. A varázslatos hangulatú képek mellett rövid, kedves történetek kalauzolják az olvasót évszakról-évszakra haladva a népszokások és a természeti jelenségek világában.

A könyv kellemes időtöltést jelent az egész család számára, lehetőséget adva a saját élmények felidézésére, közös beszélgetésekre és a családi kirándulások tervezésére.

Festette: Majláty Bence Kristóf

Írta: Tumpek Gabriella, Győrvári János

A tízéves budakeszi kisfiú a Széchenyi István Általános Iskolába jár. Kitűnő tanuló. Hat éves kora óta fest, de plasztikákat is készít. Már hat kiállítása volt a MŰ-HELY Klubtól a budakeszi Erkel Minigalériáig. Aktívan sportol. Úszó. Az uszonyos versenyúszást választotta. Búvárkodik is. Mint világengedélyes búvár, bárhol merülhet. Belgyógyásznak készül.
A család gondozásában most megjelent könyve Magyarország, a magyar tájak, a természet iránt érzett szeretetét tükröző foglalkoztató könyv, mely Bence festményeire és a hozzájuk tartozó kis történetekre épít. Nagyszerű segédeszköz szülő és gyermek számára a közös beszélgetésekhez a fantáziavilágot elsorvasztó médianyomás, a készen kapott gondolatok világában.

Hol lehet megvenni a könyvet?

(e-mail: info@majlaty-bence-kristof.hu) A Líra és Lant könyvesboltokban, a SUNBOOKS Könyvkereskedelmi Kft-nél és a Kiskápolna Könyvesboltban (2092 Budakeszi, Fő tér 6. Tel: 06-23-450-370).

gondola
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az iraki elnökkel találkozott Novák Katalin államfő
  Abdul Latif Rashid iraki elnökkel is találkozott pénteken Novák Katalin államfő, akinek személyében először látogatott magyar köztársasági elnök a közel-keleti országba.
 • Orbán Viktor Jeffrey Sachs közgazdásszal tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs politikai igazgató pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Jeffrey Sachs közgazdász professzort, a legnevesebb amerikai egyetemek oktatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat
  A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat, amikor azt állította, hogy a hatályos sztrájktörvény nem felel meg az alaptörvényben rögzített szabályozásnak - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó