Mesélő tájakon - ajándék-tipp nem csak gyerekek részére
Mennyire más a gyermekszem, mint a már „látni nem képes” felnőtteké! Tiszta formák és vonalak, mese és valóság egy kicsit úgy, hogy senki más nem látja a világot. Mindez ott lapul Majláty Bence Kristóf Mesélő tájakon című képeskönyváben, amely remek ajándék karácsonyra is!
2006. december 21. 13:48
Albert Éva Katalin textil- és iparművész így írt a kisfiú festményeiről, rajzairól:

„Véletlen folytán találkoztam Budakeszin egy kisfiúval, aki boldogan mutatta meg nekem sok szép kis rajzát. Elcsodálkoztam, hiszen ezek a rajzok élettel teli mesevilágról szőtt történetekről szóltak. Mint iparművész, rögtön észrevettem a gyermekben rejlő képességeket. Bence még csak hat éves múlt, amikor elkezdtem vele foglalkozni, igen gyorsan összebarátkoztunk. Megismertem és megszerettem őt.

Kisfiú létére meglepő tudatosságot árult el jövőbeli terveiről. Igazságérzete roppant fejlett. Erős karaktere ellenére fegyelmezett. A szoros időbeosztást türelemmel viseli: iskola, tanulás, festés, plasztika. A természettel szoros kapcsolatban van. Sokat utazik Magyarországon és kertes házban lakik, ez festményein látható is. Jó megfigyelő képessége és mélyen átélt élményei tükröződnek képein.

Szeretetet érez emberek, állatok, növények és hazája, a gyönyörű tájakban bővelkedő Magyarország iránt. Végtelen boldogsággal tölti el, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhet a víz alatti világgal és gyönyörködhet annak szépségében. Ebben segíti őt búvármestere, Sopronyi Richárd és tanítja a tenger rejtelmeire, csodáira nagy türelemmel és szeretettel.

Az uszonyúszás a másik vízi szenvedélye, itt is szeretetteljes, de szigorú kezekbe került Császár Andor személyében. Élvezettel festi az évszakokat, napszakokat. Érzelmi beállítottságának köszönhetően erősen festői látásmóddal. Saját részemről én külön köszönöm a sorsnak, hogy így hatvanon túl megajándékozott Bence művészi felkészítésével. Remélem, munkánk eredményét igazolja e könyv minden lapja.”

***

A könyv olvasása során egy tíz éves kis festőpalánta szemszögéből ismerhetjük meg Magyarország jellegzetes kulturális és természeti értékeit. A varázslatos hangulatú képek mellett rövid, kedves történetek kalauzolják az olvasót évszakról-évszakra haladva a népszokások és a természeti jelenségek világában.

A könyv kellemes időtöltést jelent az egész család számára, lehetőséget adva a saját élmények felidézésére, közös beszélgetésekre és a családi kirándulások tervezésére.

Festette: Majláty Bence Kristóf

Írta: Tumpek Gabriella, Győrvári János

A tízéves budakeszi kisfiú a Széchenyi István Általános Iskolába jár. Kitűnő tanuló. Hat éves kora óta fest, de plasztikákat is készít. Már hat kiállítása volt a MŰ-HELY Klubtól a budakeszi Erkel Minigalériáig. Aktívan sportol. Úszó. Az uszonyos versenyúszást választotta. Búvárkodik is. Mint világengedélyes búvár, bárhol merülhet. Belgyógyásznak készül.
A család gondozásában most megjelent könyve Magyarország, a magyar tájak, a természet iránt érzett szeretetét tükröző foglalkoztató könyv, mely Bence festményeire és a hozzájuk tartozó kis történetekre épít. Nagyszerű segédeszköz szülő és gyermek számára a közös beszélgetésekhez a fantáziavilágot elsorvasztó médianyomás, a készen kapott gondolatok világában.

Hol lehet megvenni a könyvet?

(e-mail: info@majlaty-bence-kristof.hu) A Líra és Lant könyvesboltokban, a SUNBOOKS Könyvkereskedelmi Kft-nél és a Kiskápolna Könyvesboltban (2092 Budakeszi, Fő tér 6. Tel: 06-23-450-370).

gondola
Címkék:
  • Tudatgyilkosok, lélekmérgezők támadják a kultúrát
    A 777 Közösségi Egyesület és Márffy Bence magyar nyelv, irodalom és történelemtanár részesült idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjban, az elismeréseket pénteken adták át Budapesten.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó