Erotikus és arisztokratikus
Poór Kata Erotikus és arisztokratikus című kiállítása megnyitójára február 19-én került sor az Egyetemi Könyvtár aulájában. A különleges hangulatú képekhez egy irodalmi alkotásból merített ihletet a festőnő.
2007. február 21. 10:39

A március 23-ig megtekinthető kiállítást az alkotó barátja, Lovas Nagy Anna nyitotta meg. Mint elmondta, Poór Katának rengeteg változás volt az életében, spirituális fejlődésen ment keresztül. Ennek legújabb megnyilvánulását láthatják ezekben a képekben – tette hozzá.

„A kiállításhoz nagy inspirációt kaptam egy, a Centrál Kávéházban tartott irodalmi esten” – mondta el Poór Kata. Hozzátette, egy alkalommal Joóry Judit könyvét mutatták be. Ennek belső címét használta a kiállítás megnyitójának szövegéhez, illetve ihletadóként. 

A megnyitón a könyv írója, Joóry Judit egy rövid részletet olvasott fel írásából, majd  kiemelte, „külön öröm, hogy inspirációt jelentett az írás”.

Poór Kata Budapesten születetett, mint ábrándozó. Fischer Ernő tanítványaként végzett speciális művészeti tagozaton, Szegeden. A művésznő kiállításon szereplő képei akryl technikával készültek.

„Gyermekkoromban – sőt még ma is – gyakran hittem, hogy madár vagyok. Védőállatom a sirály. Az ég és a föld vándora. Vándorlásaim száma és sora mai napig tart.

Számomra talán nem is az alkotás a fontos, hanem a vászonnal, ecsettel, festékkel, színekkel és a fényekkel való együttlétem. Élmény. Ennek a lelkiállapotnak nem tudok nevet adni. Talán ez a kegyelem” – vallja a művésznő.

Mint elhangzott, az Egyetemi Könyvtár programjában huszonegy alkotónak, alkotócsoportnak biztosított ingyenesen lehetőséget munkáinak bemutatására. Négy hetes váltásokkal, 2007. februárjáig számos képzőművészeti stílusban készült alkotást láthattak az érdeklődők, fotókollekciók, olajfestmények, számítógépes grafikák is megtalálhatók voltak az Egyetemi Könyvtár kiállítás-sorozatán. Minden kiállítás ingyenesen volt látogatható.

Az év leteltével újabb pályázatot írnak ki a könyvtár aulájában lévő paravánokra, így áprilistól egy éven keresztül 20 újabb kiállító kap lehetőséget a bemutatkozásra.

Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó