Fodor: Lesznek konfliktusok Kóka Jánossal
A környezetvédelmi tárcánál történt váltás legfontosabb oka az, hogy alapvetően megváltozik a minisztérium szerepe, előtérbe kerülnek majd az elesettek érdekei, és nagyon fontos hangsúlyt kap a felelősség politikája, a környezettudatos gondolkodás - nyilatkozta Fodor Gábor miniszterjelölt.
2007. április 20. 10:08
Fodor Gábor, a köztévé reggeli műsorában többek közt arról beszélt, hogy azok az értékek, amelyeket ő az SZDSZ-en belül képvisel, és amelyeket az elnökválasztási kampányban is folyamatosan hangoztatott, itt markánsan megfogalmazhatók lesznek majd.

A fordulatra az a garancia, hogy SZDSZ ott áll majd az új miniszter mögött - mondta a Fodor, aki többször is hangsúlyozta, hogy csak ezzel a feltétellel vállalta el a posztot. Ezt az erőt érzem magam mögött, és ezt az erőt javára kell fordítani a kormánykoalíciónak és javára az egész országnak - tette hozzá a szabad demokrata politikus.

Arra a felvetésre, hogy kormányon belül esetleg kisebb lesz a lehetősége a liberális értékek erősítésére, mint kívülről, Fodor hangsúlyozta: biztos abban, Kóka Jánossal vállt vállnak vetve, látványosan tudnak majd dolgozni a szabad demokrata érdekekért. Biztos az is - tette hozzá -, hogy lesznek szakmai konfliktusai a pártelnök-miniszterrel, de ezeket megpróbálják majd kulturált módon, kompromisszumos úton megoldani.
hirado.hu nyomán
Címkék:
MTI Hírfelhasználó