Franco Nero ismét Magyarországon forgat
Magyarországi forgatásra készül a világhírű filmszínész, Franco Nero. A Mario, a varázsló című olasz-magyar kooprodukcióban készülő filmet magyar szakember, a korábban dokumentumfilmjeivel kitűnt Almási Tamás rendezi, a főszereplő pedig Franco Nero lesz. Az olasz filmcsillag jövő hétfőn érkezik Magyarországra, és három hétig lesz hazánkban.
2007. június 13. 09:24

A Gondola értesülései szerint a Cinema-Film Kft égisze alatt készülő mozit az egykori Abaúj-Torna vármegye magyarhonban maradt néhány falujában, vagyis a festői Zemplén hegység Hernád-menti térségében forgatják. Nem csak a nemzetközi stáb, hanem Franco Nero is a hordóiról elhíresült Gönctől néhány kilométerre Északra, a Szlovák határtól alig két kilométerre található Kékeden fog lakni. Itt található ugyanis a négy saroktornyával a tájba simuló Melczer kastélyszálló, amelyet Kékedi György az 1600-as évek elején építtetett. A reneszánsz hangulatú kastély 1779-1863 között a Zombory család tulajdonában volt, majd ezt követően házasság révén került a Melczer család birtokába. A kastélyszálló ennek a familiának a nevét viseli. Mint megtudtuk: Franco Nero az egyik, 78 négyzetméteres, az ősparkra néző boltíves lakosztályban kap majd szállást.

Az immár 65 esztendős olasz filmsztár amúgy eredetileg Francesco Sparaneroként látta meg a napvilágot, Milánóban. Melehetősen cikkcakkos életutat tudhat maga mögött, hiszen fiatalon húsbolti kisegítőként kezdte a munkás éveket, később fagylaltárus lett, aztán pedig operaházi statiszta, majd az Orkán popegyüttes szólóénekese. Néhány évvel később váltott: először könyvelő lett, majd elvégezte a Milánói Egyetem közgazdasági szakát. Aztán újra váltott, és az 1960-as évek elején Milánóban elvégzett egy színielőadói tanfolyamot. Színészi karrierje ettől kezdve töretlenül ívelt felfelé: első filmje az 1964-ben forgatott Velünk az Isten! című alkotás, amit azóta szinte megszámlálhatatlan szerep követett.

Magyaországon is többször forgatott, gondoljunk csak az 1996-ban készült Honfoglalás című film Árpád vezérére, a 2000-ben készült Sacra Corona Gellért püspökére, vagy az 1991-ben készült Juliánusz barátra. Ha a személyéhez köthető statisztikákat böngésszük, megtudjuk, hogy legtöbbször Vanessa Redgrave-val dolgozott együtt – egészen pontosan hat filmben – de közvetlenül ez után a magyar Koltay Gábor nevét kell megemlítenünk, akivel öt filmet készített. Maradjunk következetesek, és minden második helyet emeljük csak ki: a negyedik helyen – három filmmel – Csendes László, a hatodik helyen pedig Juhász Jácint található Franco Nero film-statisztikájában. Ezt a sort folytatja most Franco Nero egy újabb magyarországi forgatással.

A történet szerint néhány évvel a vasfüggöny leomlása után az elmaradott kelet-magyarországi településre is megérkeztek az első nyugati vállalkozók. Az emberek boldog kíváncsisággal fogadják Gerardót, az olasz cipőgyárost, aki falujukba érkezik csodaautójával és díjnyertes vadászkutyájával. A férfi mindenkivel jó viszonyt alakít ki, majd hamarosan megnyitja a kultúrházból átalakított üzemet, ahol a falusi asszonyok imádnak dolgozni, bár fizetésük nevetségesen alacsony. Gerardót megsiratják, amikor mennie kell új országba újabb üzemet alapítani.

Helyét Mario veszi át, akit már csak a profit érdekel. A nők mégis imádják az elegáns és megközelíthetetlen olaszt, gondolkodás nélkül hajtják végre minden utasítását.

Megpezsdül a falu élete, a nők fodrászhoz járnak, kihívó ruhákat hordanak, egyik napról a másikra évszázados erkölcsi normákat rúgnak fel. A film női főszereplője, Vera beleszeret Marióba, a férfi ugyanis hamar észreveszi az ügyes kezű asszonyt, rajta keresztül irányít, megbízik benne. Kulcsot ad a házához, amelyben Vera takarít, az ő főztjét eszi. A nő félreérti a helyzetet, azt hiszi, hogy Mario magával viszi Olaszországba. Amikor kiderül az igazság, a kisemmizett nő leszúrja a férfit - olvasható az írásos összegzésben.
 

- bszj -
Címkék:
megmondó
Ebben a kérdésben a jelen a fontos: most titkolják el a tényeket a társadalmak elől.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI