Hétfőn menesztik Gyurcsányt?
A gondola információi szerint hétfőn búcsút inthet saját frakciója Gyurcsány Ferencnek. A képviselők konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a miniszterelnök ellen, a kérdés most már csak az, ki lesz az utód?
2007. október 10. 19:13

Szocialista körökből származó információink szerint hétfőn konstruktív bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen a szocialista frakcióból jónéhányan.

Bizalmatlansági indítványt a magyar Alkotmány szerint csak úgy lehet benyújtani (az országgyűlési képviselők egyötöde kezdeményezhet ilyen lépést), hogy az egyszersmind az új miniszterelnök-jelölt személyére is javaslatot tesz. Egyelőre azonban kérdéses, ki az a személy, aki követheti Gyurcsányt a kormányfői poszton.


 

gondola
Címkék:
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Ütközetre készülnek katonáink
  Zászlóaljszintű komplex gyakorlaton vett részt a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj. A feladatba bevonták azokat az alegységeket is, amelyek riasztás estén együttműködnek a magyar katonákkal és különleges képességeikkel hozzájárulnak a feladatok sikeres teljesítéséhez.
MTI Hírfelhasználó