Csaló magyar labdarúgó edző dolgozik Zimbabwéban?
A kérdésre maga a "vádlott", Posta Sándor adta meg a választ: "Nem vagyok csaló!" - jelentette ki egy helyi lapnak, miután kiderült, hogy nem mondott igazat, mikor egy zimbabwei klub tulajdonosa vezetőedzőnek szerződtette a nyár közepén.
2007. október 20. 09:09

Posta úr azzal a mesével ült le a zimbabwei főváros Motor Action Football Club csapatának a kispadjára, hogy ő Magyarországon vezetőedzőként a DVSC csapatával megnyerte a 2002-03-as és a 2004-05-ös magyar labdarugó bajnokságokat. Ezzel szemben az igazság az, hogy 2003-ban nem a debreceni csapat nyerte a bajnokságot, és 2005-ben Supka Attila vitte a célba a debreceni fiúkat. Posta úr soha nem dolgozott semmilyen magyar élvonalbeli csapatnál, külföldre távozásáig alsóbb osztályú hajdúsági csapatoknál talált állást magának.  

 "Nem igaz, hogy [Posta] edző volt bármilyen magyar élvonalbeli klubnál" - erősítette meg a zimbabwei újságban a magyar edző szakmai múltjáról kiderült híreket Pincési László, az [origo] sportújságírója.

 A távolról érkezett Posta Sándor eddig meg sem próbálta eloszlatni a múltját fedő ködöt, hanem diplomatikusan csendben maradt, de ezek után már neki is lépnie kellett: "Én soha nem mondtam ezt.....  [hogy kétszer is magyar bajnokságot nyert a DVSC-vel] fogalmam sincs, hogy az újságok honnan vették, már mondtam Rosen úrnak is, hogy ez nem igaz..... a debreceni nagy csapatot soha nem edzettem, de a 14 éveseket igen és edzőként dolgoztam DFSE-ével és a Kinizsivel a harmad osztályban..... nekem csak B kategóriás UEFA edzői engedélyem és magyar egyetemi labdarúgó edzői diplomám van, ezekkel öt évvel ezelőtt még lehettem volna Debrecenben a felnőtt csapat vezetőedzője, de ma már nem" - védekezett a lap mai számában Posta Sándor. 

 Miután a magyar edző átvette a zimbabwei Motorosok irányítását, a csapat vereséget vereségre halmozott, és jelenleg szilárdan áll a Fekete Rinocéroszok előtt a bajnokság utolsó előtti helyén. Rosen úr a sorozatos kudarcok láttán felállította Postát a kispadról, és "technikai igazgatónak" nevezte ki. A Posta Sándor után maradt nehezen pótolható űrt Mathuthu úr, az eddigi helyettes edző töltötte be, akinek vezetésével a Motorosok egyből hat nullra legázolták az ősi ellenfélnek számító Lengthens csapatát.

 A Motorosok örömét némileg elrontották azok a hírek, amelyek az afrikai labdarúgó bajnokságokban elképzelhetetlen bundát gyanítottak a győzelem mögött, mivel a meccs után három Lenghtens szurkolót letartóztattak, mert a félidőben készpénzt ajánlottak fel a saját játékosaiknak azért, hogy elbukják a Motorosok elleni meccset, ráadásul Mathuthu úr előzőleg a Lengthens edzője volt. A feldühödött Lengthens drukkerek botjaikat rázva csoportosan akartak érdeklődni a vereség okáról, de mire az öltözőbe értek, a játékosok az ablakokon át távoztak, így csak a szerencsétlen Mutizwa menedzsert tudták elkapni és elverni. 

 Posta úr szerényen kommentálta csapatának hosszú idő utáni első és gólzáporos győzelmét: "Ha itt nem is voltam valami sikeres az eredmények terén, de ezt a 6:0-át nem lehet az új edző kizárólagos sikerének elkönyvelni..... [Mathuthu] ugyan jó edző, részt vállalt a győzelemből, de ez a nagyarányú diadal egyben az én két hónapos munkám gyümölcse is" - jelentette ki az önéletrajzával hadi lábon álló szakember.

 Eric Rosen, a csapat tulajdonosa nem festette rózsaszínűre a Debrecenből Afrikáig szaladt Posta jövőjét: "Ha becsapott minket, ha nem, a napjai nálam meg vannak számolva, mert nem vagyok elégedett a munkájával.... azok után, ahogy beszélt a játékosokkal és ahogy kezelte őket, nem csodálom, hogy ez a fickó nem volt edző egyetlen élvonalbeli csapatnál sem" - fejezte be a nyilatkozatát Rosen úr. 

Jack Corn
Címkék:
  • Magyarország erősíteni akarja kapcsolatait a keleti országokkal
    Megváltozott Kelet és Nyugat egyensúlyának helyzete, de Magyarország ebben az új helyzetben nem veszélyt lát, hanem lehetőségeket, amelyeket a keleti országokhoz fűződő egyre erősebb kapcsolatok építésével akar kihasználni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kazahsztánban.
  • Egymillió felett van a támogatók száma
    A Fidesz—KDNP európai parlamenti kampánya során eddig 1,150 mil­lióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programját. Lapunk értesülése szerint április 29-től hivatalosan is megkezdődik a kormánypárti politikusok országjárása.
  • Konzervatív demokráciát teremtünk
    Konzervatívként azonban a konzervativizmus győzelméért kell dolgoznunk. Nem a dogma, hanem a nemzet és annak tagjai érdekében. A normalitás, a teremtett világ védelmében.
MTI Hírfelhasználó