Józsika, Mortimer áldozata viperával vert meg egy férfit
Elfogta a rendőrség azokat az elkövetőket, akik még december elején viperával bántalmaztak egy 23 éves férfit - mondta el az InfoRádióban Csillag Melinda, a Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese.
2008. január 4. 09:04
Garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség P. Józsefet, akit még 2005 májusában egy karddal leszúrtak egy fővárosi buszon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az InfoRádióban elmondta: a 18 éves fiút és 21 éves társát azzal gyanúsítják, hogy két másik társukkal együtt még tavaly decemberben bántalmaztak egy 23 éves férfit.

Tavaly december 8-án a hajnali órákban a IX. kerületi Angyal utcában ismeretlenek teleszkópos acélbottal bántalmaztak egy 23 éves budapesti férfit és amikor a földre került, rugdosták. A sértett koponya- és kézcsonttörése nyolc napon túl gyógyul.

A sajtóügyeletes szerint két gyanúsítottat sikerült azonosítani, őket a rendőrség január 2-án őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A gyanúsítottak tettüket részben ismerték el, vallomásaikban ellentmondások vannak. További két elkövetőt is sikerült azonosítani, őket még keresi a rendőrség.

B. Józsefet és P. Józsefet csoportosan elkövetett garázdaság és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a rendőrök.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a 18 éves gyanúsított az a P. József, akit 2005-ben egy autóbuszon leszúrt egy karddal a Mortimer néven ismert fiatalember. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám maradandó sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani.

A Mortimer néven ismertté vált férfit 2007 szeptemberében 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték emberölés kísérlete miatt.
InfoRádió
Címkék:
MTI Hírfelhasználó