Hétfőn éjszakai járatokkal közlekedhetünk - csak?
"BÉKÁVÉ"
A BKV Zrt. és a szakszervezetek csütörtöki tárgyalásán egyelőre csak a minimális szolgáltatás mértékéről született megállapodás – ezt a szakszervezeti küldöttek 9 százalékban határozták meg, ám limitjük egyedül a buszforgalomra vonatkozik, más járműveket továbbra sem indítanának.
2008. április 3. 13:48
A szakszervezetek elégséges szolgáltatás mértékére vonatkozó ajánlata alapján az éjszakai járatok hétfőn 13.00 óráig közlekednének, ami az átlagos alapszolgáltatás 9 százaléka lenne – tájékoztat sajtóközleményében a BKV Zrt. Egyéb járművekre vonatkozóan (villamos, troli, metró, HÉV) viszont nem érvényesa megállapodás, azok tehát továbbra sem közlekednének. A közlekedési vállalat vezetése a villamos járműpark bojkottját elfogadhatatlannak tartotta, ezért új ajánlatot nyújtott át a szakszervezetek képviselőinek: e szerint a felszíni közlekedés esetében (troli, villamos, HÉV, busz) csúcsidőszakban 66 százalék, azon kívül 50 százalék, a metró esetében pedig csúcsidőszakban 3 percenkénti, azon kívül 5,5 percenkénti indulás lenne számukra elfogadható. A BKV a nagymértékű járatcsökkentés esetében fokozott biztonsági jelenlétet is szükségesnek tart, a megfelelő személy-és vagyonvédelem érdekében.

A BKV Zrt. vezetése a szintén csütörtökon tartott érdekvita során arra kérte a szakszervezeteket, hogy a közösségi közlekedés finanszírozási kérdéseivel kapcsolatos követeléseiket - a megegyezés esélyeinek javítása érdekében - konkrét írásos formában, pontokba szedve fogalmazzák meg. Az elégséges szolgáltatás meghatározásáról szóló tárgyalások pénteken 8.00 órakor, míg a szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban 11.00 órakor folytatódnak.
Fotó: OrientPress

OrientPress
Címkék:
  • Áder: Ne tévesszünk mértéket, amikor klímakatasztrófáról beszélünk
    Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Sorsdöntő öt év vár Európára
    Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.
  • Varga Judit a kereszténydemokratáknál
    A Városliget Caféban rendezett találkozón Varga Judit miniszter derűs felszabadultsággal beszélt gyerekkoráról, diák éveiről. Kiemelte: a sport és a zene alakította karakterét. Távolugrás, síkfutás, kosárlabda, hegedű és több nyelv elsajátítása – ezek is ennek a korszaknak a „hozományai”.
MTI Hírfelhasználó