Hétfőn éjszakai járatokkal közlekedhetünk - csak?
"BÉKÁVÉ"
A BKV Zrt. és a szakszervezetek csütörtöki tárgyalásán egyelőre csak a minimális szolgáltatás mértékéről született megállapodás – ezt a szakszervezeti küldöttek 9 százalékban határozták meg, ám limitjük egyedül a buszforgalomra vonatkozik, más járműveket továbbra sem indítanának.
2008. április 3. 13:48
A szakszervezetek elégséges szolgáltatás mértékére vonatkozó ajánlata alapján az éjszakai járatok hétfőn 13.00 óráig közlekednének, ami az átlagos alapszolgáltatás 9 százaléka lenne – tájékoztat sajtóközleményében a BKV Zrt. Egyéb járművekre vonatkozóan (villamos, troli, metró, HÉV) viszont nem érvényesa megállapodás, azok tehát továbbra sem közlekednének. A közlekedési vállalat vezetése a villamos járműpark bojkottját elfogadhatatlannak tartotta, ezért új ajánlatot nyújtott át a szakszervezetek képviselőinek: e szerint a felszíni közlekedés esetében (troli, villamos, HÉV, busz) csúcsidőszakban 66 százalék, azon kívül 50 százalék, a metró esetében pedig csúcsidőszakban 3 percenkénti, azon kívül 5,5 percenkénti indulás lenne számukra elfogadható. A BKV a nagymértékű járatcsökkentés esetében fokozott biztonsági jelenlétet is szükségesnek tart, a megfelelő személy-és vagyonvédelem érdekében.

A BKV Zrt. vezetése a szintén csütörtökon tartott érdekvita során arra kérte a szakszervezeteket, hogy a közösségi közlekedés finanszírozási kérdéseivel kapcsolatos követeléseiket - a megegyezés esélyeinek javítása érdekében - konkrét írásos formában, pontokba szedve fogalmazzák meg. Az elégséges szolgáltatás meghatározásáról szóló tárgyalások pénteken 8.00 órakor, míg a szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban 11.00 órakor folytatódnak.
Fotó: OrientPress

OrientPress
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó