Fidesz: Demszky nem hallgathat tovább!
„A gyanús és több sebből vérző használtbusz-tender, a milliárdos AAM tanácsadói szerződések, a kétes ingatlanértékesítés, az egészségi okok miatt lemondott vezérigazgató több tízmilliós követelése, a káoszba torkolló, Budapest ellenes járatritkítási mizéria után erre a hétre is jutott két újabb vitatott ügy.” – a Fővárosi Fidesz közleménye
2008. április 4. 11:18

Demszky Gábor nem hallgathat tovább!

 A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábor főpolgármestert, hogy ígéretének, feladatának, de legfőképpen főpolgármesteri esküjében foglaltaknak megfelelően haladéktalanul és határozottan lépjen a BKV irányításában az elmúlt másfél évben kialakult kaotikus állapot felszámolása érdekében.

 Mára oda jutottunk, hogy nem telik el úgy egy hét sem, hogy ne látnának napvilágot újabb és újabb zavaros ügyek, kétes megbízások, erősen megkérdőjelezhető gazdasági döntések.

 A gyanús és több sebből vérző használtbusz-tender, a milliárdos AAM tanácsadói szerződések, a kétes ingatlanértékesítés, az egészségi okok miatt lemondott vezérigazgató több tízmilliós követelése, a káoszba torkolló, Budapest ellenes járatritkítási mizéria után erre a hétre is jutott két újabb vitatott ügy.

 Egyrészt már a BKV-nál is feltűntek Veres János pénzügyminiszter üzlettársaként megismert, adócsalásért börtönbe zárt Kabai Károly családi vállalkozásai, melyek közül, az egyik hazai hetilap legutóbbi számában megjelentek szerint, az UD Stahl Recycling Kft. nyerte el a lehetőséget 14 darab patinás UV-villamos hasznosítására.

Másrész szintén ezen lap információi szerint, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője, Horváth Éva üzlettársának cégével, a Media Magnet Kft-vel kötött szerződést a BKV, összesen nettó 21,2 millió forintos, a BKV alaptevékenységéhez a legkevésbé sem illeszkedő tanulmányok elkészítésére. A szerződésben a cég egyebek mellett vállalta, hogy felméri a kábeltelevíziós és internetpiacot, és marketing célcsoportelemzéseket végez.

 A Fidesz fővárosi képviselőcsoportjának határozott véleménye, hogy Demszky Gábor nem hallgathat tovább! A Budapestiek joggal tartanak igényt a főpolgármester válaszára, hogy miközben forráshiányra hivatkozva készülnek leépíteni a fővárosi tömegközlekedést, azalatt milliárdos tanácsadói szerződésekre és vitathatatlanul felesleges marketing megbízásokra költik a cég pénzét. Miért kell egyetlenegy forintot is elkölteni a BKV kasszájából a kábeltelevíziós piac felmérésére? Hogyan lehet olyan szerződést kötni, ami alapján a sikertelen stabilizációs program, a kétes használtbusz-tender, a milliárdos tanácsadói szerződések után, az egészségi okokra hivatkozó, távozni kívánó vezérigazgató több tízmilliós összeget követelhet? Ki a felelős és lesznek-e személyi következményei az elfolyt milliárdoknak? Mindezek után van-e erkölcsi alapja a városvezetésnek a Budapestieket súlytani az indokolhatatlan járatritkítással?

 Budapest, 2008. április 4.

 Wintermantel Zsolt fővárosi képviselő

Foto: OrientPress

gondola
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó