Legyek-e idegrendszerbe a Mikola ügyön?
2008. július 15. 00:00

Javában dúl az uborkaszezon. Ilyenkor a legkisebb dolog is nagyot szólhat, és fordítva, a legnagyobb dolgokat sem hallja meg senki a szabadságán. Viharok és fesztiválok a hírek vezető helyein. Még a vasutas sztrájk is azért borzolja a kedélyeket leginkább, mert a gyerek lemarad a nyaralásról. Most meg ide lett a Mikola ügy és még nem lehet megmondani, hogy melyik lesz a kettő közül. Mint ahogy azt sem, hogy van-e éppen ügy...

Akik értenek ehhez az egész médiavilághoz, ami körbevesz bennünket, azt mondják, hogy a választásokat alapvetően nem tudatos választói magatartás dönti el, hanem ama kulturális kódok által szervezett identitási izé, amit a választási meg minden egyéb kampányok alakítanak ki a szavazásra jogosultakban.

Nos, ha ez így van, a tavasz folyamán, ott a népszavazás magasságában alaposan át lettek írva a kulturális kódjai jó sok mindenkinek. Köszönet és hála Horváth Ágnesnek és Gyurcsány Ferencnek, a kórházbezárásoknak, a vizitdíjaknak a hozzájuk tartozó automatákkal, no meg a falra szerelhető kicsi széfeknek. Így aztán hiába smárolt Horváth Ágnes a nagy nyilvánosság előtt élete párjával, meg hiába búcsúztatta el az egyik kereskedelmi adó a távozó minisztert, elkísérve őtet a titkárságtól való könnyes-ölelős pápára, a kormány egészségügyi politikáját nem sikerült eladnia. Ezen a téren kapta be a legnagyobb maflást a második Gyurcsány rezsim, hiszen ez volt az a dolog, amit egész idő alatt csináltak. És akkor kiderül, hogy nyugodtan le lehet húzni az egészet.

Ennek a csinálásnak a zászlóshajója volt a Hospinvest, amely mindenhová beszivárgott és felőrlő stílusban maga alá gyűrt egy egész országrészt. Véletlenül mindig a legszakértőbb, legköltséghatékonyabb meg mifene volt az aktuálisan kiírt pályázatokon. Aztán elkezdődtek a munkás hétköznapok és egymás után érkeztek a gusztábbnál gusztább hírek a cégről. Tegnap pl. az, hogy személyi motozást tartottak a dolgozók körében. Aminek a hallásától az ember idegrendszerbe lesz egy perc alatt. És akkor most meg kiderül, hogy a "nemzet orvosa", Mikola István együtt mutatkozik Kökény Mihállyal mindenféle Hospinvest bulikon, és állítólag már olyannyira megdicsérte a céget, hogy nem is üzleti, hanem szakmai befektetőnek nevezte.

Az ügy kapcsán már elindultak a kulturális kódokat előhívó picinyke rakéták. Maszop sajttáj: "a Fidesz nem ért semmit semmihez, hatalmas demagógiájában találta ki a népszavazást és lám, lám, lám, lám már a "nemzet orvosa" is drukkol a Hospinvestnek. Hát igen, a politikai érdek ugye." Magyarán ő is ugyanazt a guzmit lapátolná kedves választó az arcodba, amit mi lapátolunk. mert ez a történelmi szükségszerűség, az Unió elvárása stb. Személy szerint vele szeretnének a "deform" politikára pecsétet nyomni.

Vajon a szingli hordák, a körmös és a határontúliak szavazati joga után ez egy újabb "baki", amit a "baráti sajtó" tálalásában ismerhetünk meg? Vagy télleg ropi lesz? Mikola István momentán szabadságon van - ha hihetünk "laptársunknak". Ha hazajön elmondja, hogy szerinte mi a pálya. Oszt legkésőbb akkor kell hozni egy szakmai döntést: ez az amiért a Fidesz harcol vagy valami más. Ezen nem idegesítem magam: nem vagyok szakpolitikus, csak szeretném megérteni, hogy miről beszélünk, úgyhogy megvárom, hogy mit mond.

De én az egriekkel vagyok - nem a Hospinvest-tel. Ha érdekel valakit. A kulturális kódom.

Punk Rhétor
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra
  Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.
 • A Rejtett Portya hadgyakorlat
  A felderítő ezred katonái a napokban az október 3-án induló Strong Will 2022 nemzetközi gyakorlatra készültek fel, amit a NATO CREVAL (Combat Readiness Evaluation - harci készenlét értékelés) megmérettetés követ majd.
 • Hazánknak szól Fürjes olimpiai testületi kinevezése
  Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.
MTI Hírfelhasználó