Legyek-e idegrendszerbe a Mikola ügyön?
2008. július 15. 00:00

Javában dúl az uborkaszezon. Ilyenkor a legkisebb dolog is nagyot szólhat, és fordítva, a legnagyobb dolgokat sem hallja meg senki a szabadságán. Viharok és fesztiválok a hírek vezető helyein. Még a vasutas sztrájk is azért borzolja a kedélyeket leginkább, mert a gyerek lemarad a nyaralásról. Most meg ide lett a Mikola ügy és még nem lehet megmondani, hogy melyik lesz a kettő közül. Mint ahogy azt sem, hogy van-e éppen ügy...

Akik értenek ehhez az egész médiavilághoz, ami körbevesz bennünket, azt mondják, hogy a választásokat alapvetően nem tudatos választói magatartás dönti el, hanem ama kulturális kódok által szervezett identitási izé, amit a választási meg minden egyéb kampányok alakítanak ki a szavazásra jogosultakban.

Nos, ha ez így van, a tavasz folyamán, ott a népszavazás magasságában alaposan át lettek írva a kulturális kódjai jó sok mindenkinek. Köszönet és hála Horváth Ágnesnek és Gyurcsány Ferencnek, a kórházbezárásoknak, a vizitdíjaknak a hozzájuk tartozó automatákkal, no meg a falra szerelhető kicsi széfeknek. Így aztán hiába smárolt Horváth Ágnes a nagy nyilvánosság előtt élete párjával, meg hiába búcsúztatta el az egyik kereskedelmi adó a távozó minisztert, elkísérve őtet a titkárságtól való könnyes-ölelős pápára, a kormány egészségügyi politikáját nem sikerült eladnia. Ezen a téren kapta be a legnagyobb maflást a második Gyurcsány rezsim, hiszen ez volt az a dolog, amit egész idő alatt csináltak. És akkor kiderül, hogy nyugodtan le lehet húzni az egészet.

Ennek a csinálásnak a zászlóshajója volt a Hospinvest, amely mindenhová beszivárgott és felőrlő stílusban maga alá gyűrt egy egész országrészt. Véletlenül mindig a legszakértőbb, legköltséghatékonyabb meg mifene volt az aktuálisan kiírt pályázatokon. Aztán elkezdődtek a munkás hétköznapok és egymás után érkeztek a gusztábbnál gusztább hírek a cégről. Tegnap pl. az, hogy személyi motozást tartottak a dolgozók körében. Aminek a hallásától az ember idegrendszerbe lesz egy perc alatt. És akkor most meg kiderül, hogy a "nemzet orvosa", Mikola István együtt mutatkozik Kökény Mihállyal mindenféle Hospinvest bulikon, és állítólag már olyannyira megdicsérte a céget, hogy nem is üzleti, hanem szakmai befektetőnek nevezte.

Az ügy kapcsán már elindultak a kulturális kódokat előhívó picinyke rakéták. Maszop sajttáj: "a Fidesz nem ért semmit semmihez, hatalmas demagógiájában találta ki a népszavazást és lám, lám, lám, lám már a "nemzet orvosa" is drukkol a Hospinvestnek. Hát igen, a politikai érdek ugye." Magyarán ő is ugyanazt a guzmit lapátolná kedves választó az arcodba, amit mi lapátolunk. mert ez a történelmi szükségszerűség, az Unió elvárása stb. Személy szerint vele szeretnének a "deform" politikára pecsétet nyomni.

Vajon a szingli hordák, a körmös és a határontúliak szavazati joga után ez egy újabb "baki", amit a "baráti sajtó" tálalásában ismerhetünk meg? Vagy télleg ropi lesz? Mikola István momentán szabadságon van - ha hihetünk "laptársunknak". Ha hazajön elmondja, hogy szerinte mi a pálya. Oszt legkésőbb akkor kell hozni egy szakmai döntést: ez az amiért a Fidesz harcol vagy valami más. Ezen nem idegesítem magam: nem vagyok szakpolitikus, csak szeretném megérteni, hogy miről beszélünk, úgyhogy megvárom, hogy mit mond.

De én az egriekkel vagyok - nem a Hospinvest-tel. Ha érdekel valakit. A kulturális kódom.

Punk Rhétor
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó