A tabuk márpedig maradnak! – ideiglenesen
2008. október 28. 10:18

Az MSZP tegnap újra bátorságrohamot kapott, és a költségvetés barkácsolása közben Gyurcsány Ferenc, Veres János, Bajnai Gordon trió hősies rohamot intézett az eddig tabuként kezelt 13. havi nyugdíj és a közalkalmazottak fizetése ellen. A támadás – mint mindig, ha a fiúk jól hozzálátnak – védhetetlen. Az igazi tabuk azonban nem ezek. És amíg azokat nem kezdik döntögetni a válságnak nem lesz vége

Mik lennének ezek a tabuk?

Először: a felelősség kérdése. Mindaz, amit az adócsökkentéstől az „el*rásig” történt, majd az őszödi böszmeség, azaz a számonkérés igényének kiröhögése. Az elszórakozott, „eltabuzott” eurócsatlakozás, és mindaz, ami egy védtelen és kiszolgáltatott gazdaság, és egy védtelen és kiszolgáltatott állam megteremtését szolgálta.

Arról, hogy ki a felelős, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Másodszor: az előrehozott választás kérdése. Egy gazdasági világválságnak egy kisebbségi kormánnyal futunk neki. Tegyük félre azt, hogy bizonyos értelemben ez is csak játszadozás a porban – egy kommunikációs manőver – aminek a végén csak megszavazza majd az MDF-SZDSZ duó a költségvetést. A gond az, hogy a hitelesség nincsen sehol. Nincsen: hiszen nincs felelősség. Ha nincs felelősség, hogyan szeretne vért és kínt, könnyeket és szenvedést vagy csak éppen tabudöntögetést a kormány?

Arról, hogy új választások kellenek, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Harmadszor: hol a pénz? A 2002-től kiépült mutyiország Gyurcsány árleszállított fürdőnadrágjától, a somogyi völgyhídon át, a löszfalba fúrt alagutakig száz és ezer milliárdokat vitt el az ország költségvetéséből, a válságkezeléshez szükséges pénzből. És ne gondoljuk, hogy ebből a pénzből bármi meglesz. És ne gondoljuk, hogy ne inkább a 13. havi nyugdíjat, meg a 13. havi fizetést „bátorkodják” majd el.

Arról, hogy hová tették el a hiányzó száz és ezer milliárdokat, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Negyedszer: van-e versenyegyenlőség? Egyformán viselik a közterheket a nyugdíjasok, a közalkalmazottak, a kis- és középvállalkozók meg a multik? Mindannyian tudjuk, hogy mi a pálya, ki tolja a szekeret.

Arról, hogy ki viseli a terheket, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Ideje a tabuk döntögetésének: Gyurcsánynak mennie kell!

DVTK
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Polgármestert és jövőt választanak Győrben
  – A kabinethez hatékonyan tudom közvetíteni Győr érdekeit, hiszen mások mellett a pénzügyminiszterrel és a belügyminiszterrel is egyeztettem az újfajta gazdasági kihívások és a közbiztonság kérdéseiről, de legfőképp a megoldások lehetőségeiről – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje. Dézsi Csaba András jelezte, ha a ő nyeri meg a választást, akkor a közgyűlésben meglesz a többsége ahhoz, hogy végrehajtsa városépítő programját.
 • Egy vezérlő elvünk van, hogy helyreálljon a normalitás
  Sajnos az Európai Néppártban sokan vannak, akik liberálisabbak akarnak lenni a liberálisoknál is, a néppárt eltolódott balliberális és a bevándorláspárti irányba. A Fidesz azonban keresztény-konzervatív párt marad, nekünk nem a fejléc, nem a házszám a fontos, hanem az értékalapú azonosság és a magyar emberek érdeke – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Varga Judit igazságügyi miniszter.
 • Szúrja a szemét a székely kapu Újpest balos többségének
  Hetek óta egy székely kapu borzolja a kedélyeket Újpesten. A székely kaput Újpest testvértelepülése, Csíkszentgyörgy adományozta a kerületnek, amelynek az előző, fideszes többségű vezetése már megtalálta és ki is jelölte méltó helyét.
MTI Hírfelhasználó