A tabuk márpedig maradnak! – ideiglenesen
2008. október 28. 10:18

Az MSZP tegnap újra bátorságrohamot kapott, és a költségvetés barkácsolása közben Gyurcsány Ferenc, Veres János, Bajnai Gordon trió hősies rohamot intézett az eddig tabuként kezelt 13. havi nyugdíj és a közalkalmazottak fizetése ellen. A támadás – mint mindig, ha a fiúk jól hozzálátnak – védhetetlen. Az igazi tabuk azonban nem ezek. És amíg azokat nem kezdik döntögetni a válságnak nem lesz vége

Mik lennének ezek a tabuk?

Először: a felelősség kérdése. Mindaz, amit az adócsökkentéstől az „el*rásig” történt, majd az őszödi böszmeség, azaz a számonkérés igényének kiröhögése. Az elszórakozott, „eltabuzott” eurócsatlakozás, és mindaz, ami egy védtelen és kiszolgáltatott gazdaság, és egy védtelen és kiszolgáltatott állam megteremtését szolgálta.

Arról, hogy ki a felelős, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Másodszor: az előrehozott választás kérdése. Egy gazdasági világválságnak egy kisebbségi kormánnyal futunk neki. Tegyük félre azt, hogy bizonyos értelemben ez is csak játszadozás a porban – egy kommunikációs manőver – aminek a végén csak megszavazza majd az MDF-SZDSZ duó a költségvetést. A gond az, hogy a hitelesség nincsen sehol. Nincsen: hiszen nincs felelősség. Ha nincs felelősség, hogyan szeretne vért és kínt, könnyeket és szenvedést vagy csak éppen tabudöntögetést a kormány?

Arról, hogy új választások kellenek, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Harmadszor: hol a pénz? A 2002-től kiépült mutyiország Gyurcsány árleszállított fürdőnadrágjától, a somogyi völgyhídon át, a löszfalba fúrt alagutakig száz és ezer milliárdokat vitt el az ország költségvetéséből, a válságkezeléshez szükséges pénzből. És ne gondoljuk, hogy ebből a pénzből bármi meglesz. És ne gondoljuk, hogy ne inkább a 13. havi nyugdíjat, meg a 13. havi fizetést „bátorkodják” majd el.

Arról, hogy hová tették el a hiányzó száz és ezer milliárdokat, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Negyedszer: van-e versenyegyenlőség? Egyformán viselik a közterheket a nyugdíjasok, a közalkalmazottak, a kis- és középvállalkozók meg a multik? Mindannyian tudjuk, hogy mi a pálya, ki tolja a szekeret.

Arról, hogy ki viseli a terheket, nem beszélhet sem az MSZP, sem Gyurcsány, sem a fősodratú.

Ideje a tabuk döntögetésének: Gyurcsánynak mennie kell!

DVTK
Címkék:
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó