Ufók lopják az uborkát
2009. február 3. 11:02

Nem tudom, szándékosan hergelik az embert, vagy ez csak úgy magától alakult így? – tehetné fel a kérdést a kedves olvasó. Egy rendőrkapitány a következőt mondta: száz elkövetőből száz cigány származású volt. Tényközlés. A nyolcból nyolc az 100 százalék. A cigány származású elkövető pedig cigány származású. Akkor mi a fenét mondjon a rendőr? Mondja azt, hogy ezek a derék emberek kicsi zöld, antennákat viselő, csészealjakon közlekedő elkövetők voltak? Ufók lopnák az uborkát?

Honnan tudjuk például azt, hogy van Gogh-ot muzulmán vallásúak ölték meg? Onnan tudjuk, hogy közölték velünk. Merthogy rém egyszerű: muzulmánok voltak az elkövetők. Ettől még Hollandiában, Rotterdamban muzulmán polgármestert választottak.

Abszurd, lehetetlen helyzet az, hogy azt, amit már jó régóta tud és ismer a magyar bűnüldözés és büntetés-végrehajtás, nem lehet kimondani. Az még egy dolog, hogy az átlagember régóta szembesül a kérdéssel, de ma már a szakigazgatás sem tudja másképp nevezni. Amúgy korrekten is nyilatkozott a kapitány: nem azt mondta, minősítést alkalmazva, hogy milyen személyiségjegyekkel rendelkeztek az elkövetők, nem is azt, hogy etnikai hovatartozásuk mellett milyen külső megkülönböztető jegyekkel körülírhatóak. Nem.

Azt mondta, hogy cigány származásúak. Egy jogállamban pedig alapvetően szólásszabadság van, a száz százalék pedig elég erős alapnak tűnik, hogy valaki tényként közöljön - tényeket. Ugyanis, ha valaki például ittasan vezet egy Dacia típusú személygépkocsit és azzal elüt egy szerencsétlen nőt, akkor nem lehet azt mondani, hogy Mercedest vezetett józanul, és több szerencsés férfit ütött el.

A reakciók

A rendészeti miniszter pedig, felfoghatatlan keverékelveket követve rögtön el is mozdította a rendőrt. Draskovics miniszternek láthatóan vannak ideái, eszményképei – ezek jól kiviláglanak a legújabb papírgalacsinos törvényben - csakhogy ezek nem a liberalizmus, de nem is szociáldemokrácia irányába mutatnak. Draskovics miniszter ezzel elnyomó típusú, retorziós gondolkodást mutat be. Amikor ugyanis tojást dobáltak a melegfelvonulásnál, nem arra fókuszált, hogy megakadályozza a cselekmények elkövetését, hanem arra, hogy jól elítéljék a tojásdobálókat.

Most pedig már egy tényeket közlő embert is elmozdított volna, mert tényeket közölt. Abban az esetben ugyanis, ha a főrendőr minősített volna, csak példaként: „a bűncselekményeket 100 százalékban elvetemült cigány származású emberek követik el”, akkor a helyzet még menthető. Akkor meg lehetett volna indokolni lépését azzal, hogy a rendőr ne minősítgesse az elkövetők lelkivilágát a médiának. De nem ez történt.

Gusztos „Hetente a Magyar Gárdáról Interpellálok” Péter pedig azonnal rohant rasszizmust kiáltani, és sikoltozott az emberi jogok sértéseinek előrelátható bekövetkeztétől. Csakhogy a helyzet az, hogy jelenleg az emberi jogsértéseket, legalábbis Miskolcon, igen nagy (közel 100%-os) arányban mások követik el.

A régóta létező problémát állandóan elhallgató, ostobán szemforgató sunyi mainstream mostanában kezd azzal szembesülni, hogy ezt tán elk…ták – hogy egy miniszterelnöki bonmot-idézzünk. Nem lehet ugyanis hagyni, hogy egy társadalmi problémakörről ne legyen nyílt, értelmes társadalmi vita. Persze értjük mi, jobb lenne, ha a szocialisták vitatkoznának a szocialistákkal, aztán valaki falból tartana önbírálatot (mégsem az ötvenes években vagyunk, amikor börtön is járt a más véleményért), majd kiadnának egy tanulmánykötetet, amelyet elolvasna pár könyvtáros, meg néhányan a tiszteletpéldányok tulajdonosai közül.

Csakhogy ma nem ez a helyzet. Ma már nem lehet egy komplex társadalmi szituációt a falak mögött szőnyeg alá söpörni, és nem lehet semmit tenni utána. Ám mindig jobb rasszizmust kiabálni, és semmit sem tenni. Mert a mi űberprogresszív miniszterelnökünk ezt teszi. Egyrészt hamar rájöttek (belső pártbéli nyomás miatt), hogy nem úgy van az, másrészt ismét megmutatkozott a hiátus. Mert lehet fasisztázni, de valós, létező felzárkóztató programot csinálni nehéz. Ezért inkább csináltak egy sajtótájékoztatót, aztán még egyet, és ezzel ismét nem oldottak meg semmit. Jellemző. Amúgy meg: nyilván ufók lopják az uborkát.

- csett -
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó