Folytassa, Gyurcsány - Cognopol, 06. hét
2009. február 14. 15:45

1. A „cigánybűnözés legitimálása”

A cigánybűnözés berobbanása idejét éljük. A magyar társadalomban élő magyar cigányok páriák a saját hazájukban, országukban, államukban. Olyan méltatlan sorban élnek, hogy egyfelől a munkaképes korúak 80-85 százalékának nincs rendes munkája, másfelől, a főként fiataloknak a börtön nem jelent fenyegetést, „rendezettebb” viszonyok közé kerül, amikor lecsukják, és ha a fiatalkorúakat nem csukják le, ők a bűnözés eszközei lesznek.

A rendőrség is fél!

Amikor a társadalmi tapasztalat szerint a többség már fél a cigánybűnözéstől, akkor a baloldali liberális média (véleményvezetés) mindennapos közlése szerint éppen a „cigányok félnek”. Pedig ma már, amikor kimondják állami tényezők is a cigánybűnözés tényét, a lakosságot mindennapi atrocitások érik a tömegközlekedésben, a közösségi helyeken (áruházakban, iskolákban, orvosi rendelőkben és kórházakban, piacokon, szórakozó helyeken). A telek- és kiskerttulajdonos többségi társadalomban a kéretlen leszüretelők és a fémgyűjtő brigádok vonulása mutatja a politikai rezsim tehetetlenségét, amikor a rendőrség utólag semmit sem tesz ilyen ügyekben. Sőt, az a lakosság tapasztalata, hogy a rendőrség fél közbelépni a folyamatban lévő ügyekben is.

S amikor ezt írjuk, akkor megjelenik az első motiváció nélküli gyilkossági kísérlet is (egy 13 éves gyereket késelnek meg éppen), ami már a morálisan és rendszerszinten széthullott társadalmi viselkedés jele.

Politikai felelősség: cigánybűnözés nincs, csak bűnözés van?!

Veszprémben, bandába szerveződve, szúró és lőfegyverrel felfegyverkezve, kirángattak három embert egy szórakozóhelyről és megpróbálták megölni őket. Az eseményt megelőzően tetőzött éppen a baloldali politikai rezsim „hivatalos” és az ultra liberális szubkultúra „nemhivatalos” cigányellenesség-ellenes (magyarul antirasszista) kampányolása. E kampány szerint „félnek a cigányok”, mert „masírozik a magyargárda”. Ekkor már voltak lincselések, bandaháborúk, de ezek nem annyira súlyos incidensek, mint amikor iskolásgyerekeket, kismamákat, nyugdíjasokat félemlítenek meg az utcán.

A rendőrség teszi a dolgát, de a rendőrség fél. Egyrészt fél a politikai támadásoktól, másrészt fél azért is, mert eszköztelen, jogi és fizikai értelemben is. A veszprémi ügyben (úgy mint a korábbi lincselésnél) sokáig nincsenek meg a bűnösök. Az osztrák rendőrök fogták el a két gyanúsítottat. /1/ A gyilkosság nem belügy, mert két olyan szomszédos ország is érintett lett, ahol erős a magyarellenesség.

A mintaesetben - mert a weimarizálódás logikája szerint csak idő kérdése volt az elmúlt hetek után, hogy mikor folyik vér is – hamar kiderül, hogy „a többnyire a Fejér megyei városban élő, cigányokból álló csapat nem ismeretlen a balatoni éjszakában sem, hiszen ahol az alvilági körökben jól ismert banda megjelent, ott szinte biztosan balhé kerekedett. A siófoki szórakozóhelyeken is jól ismerik a csapatot, akik nem nevezhetők kisstílű bűnözőknek. Ha csak a védelmi pénzek begyűjtését vesszük alapul, komoly szándákaik vannak, akcióik pedig többnyire jól szervezett kivitelezésre utalnak… a köznyelvben csak enyingi cigányokként aposztrofált csapattal a rendőröknek mostanság nem volt dolga a déli parton.” /2/

„Látványos erődemonstrációjukat azonban tavaly júliusban sok százan nézhették, vagy remeghették végig a siófoki Petőfi sétányon, ahol mintegy 150-en vonultak végig, állítólag késekkel, kardokkal felszerelkezve. A felvonulás célja pedig a jól értesültek szerint nem más volt, minthogy megmutassák erőfölényüket a konkurens biztonsági cégnek, amelyik a sétány őrzéséért felel. Akik ott voltak, azt mondják, a securitysek el is iszkoltak a felvonuló sereg elől, amelyiknek élén a magát országos cigányvajdának kikiáltó K. Cs. menetelt fekete kalapban. Az indíték adja magát, a csapat vélhetően a sétány felügyeleti jogát akarta megszerezni. Az akció ez esetben is jól szervezett volt, hiszen a banda a felvonulás végeztével fél órán belül el is hagyta a várost. Ugyanolyan sebességgel spricceltek szét, mint amilyen hamar összeverődtek a sétányon.”

Sodrásban: elit az árban

A helyzet megítélése nem egyértelmű. A többségi társadalom, lakosság státuszú része a szenvedője, az ultraliberális szubkultúra véleményvezető része pedig szellemi pankrátora a napi történéseknek, amikor a magyar weimarizálódás már ténykérdés. A hivatalos vagy szakmaöntudatos állapotából a bulvárba váltogató, liberális véleményvezető státuszú HVG-ben így írják le a „helyzetet”.

„A cigánybűnözésről beszélő rendőrkapitányt visszahelyezte a posztjára a minisztere, aki korábban maga követelte a kapitány távozását. Nem egyszerű presztízsveszteség ez, hanem annak a jele, hogy az elit teljesen elszakadt a választóitól, a választók pedig immár felfogták: a hatalmat gyakorlók elveszítették a realitásérzéküket, nem tudják, mi történik odalent.” /3/

Most már egyezményesen válság van. De a liberális álláspont szerint ez a válság elsősorban és döntően a külföld hatása. A konzervatív álláspont szerint ez döntöen és mindenekfelett a magyar állam és társadalom válsága. A liberális álláspont szerint a válság a „közös” kádárista hagyatékból is levezethető.

„A válság Magyarországon könnyen olyan méreteket ölthet, hogy felborulnak a rendszerváltás óta működő apró, hallgatólagos és nagyon is kádári kis paktumok: ti odafönt azt csináltok, amit akartok, feltéve, ha nem zavarjátok a köreinket. Mi elkerüljük az adót idelent, ti ellopjátok, ami marad odafenn, és az egész rendszeren csak aprókat változtattok, így szép lassan döcögünk előre, a végén pedig itt lesz a nyugati életszínvonal. A nyugatosodás ígéretének a válság véget vet, milliók számára lesz egyértelmű a leszakadásunk, így vége lesz hamarosan a bizalomnak is. Ez a miskolci tüntetés igazi üzenete.”

Közben Romániában, Szerbiában és Horvátországban is címoldalra kerülnek a „magyarországi események”, erősítik a magyarellenességet, és mélyítik a magyarok válságban vannak véleményeket. /4/ Az ismert sportolókat ért támadás sokkolóan hat mindenütt a társadalomra, és nemzetközi méretekben is erősödik a cigányellenesség.

Veszprém: az állam halála

A gyilkosság, a veszprémi lelepleződés a politikai rezsim politikaimarketing-kommunikációját (ti. a szélsőségezés, fasizmusozás, rasszistázás napi politikai tematizálását), a rendőrség politikai megfélemlítettségét és szakmai alkalmatlanságait (a megélhetési bűnözés megtűrését), valamint az adóadminisztráció idiotizmusát (a vagyonszerzés-vizsgálatok nevetségessé válását) tárta napvilágra.

„Egyre különösebb nyilatkozatok kerülnek napvilágra a rendőrség részéről a veszprémi gyilkosság kapcsán. Lasancz Zoltán, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője elmondása szerint nem tud arról a videóról, amelyen az enyingi bűnbanda szablyákkal és késekkel végigvonult Siófokon. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője pedig több szemtanú véleménye ellenére állítja: a gyilkosok nem verték meg a Patrióta Lokál pincérnőjét, csak inzultálták.” /5/

A televízióban megjelenik az egyik gyanúsított új háza, amely első látásra 30-50 millió forintra taksálható. Kitudódik, hogy az enyingi bűnbanda egy, még a maffiakörökben is hírhedtnek számító 100-150 fős csoport, amely a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemmel, prostitúcióval, védelmi pénzek beszedésével foglalkozhat, emellett többek szerint lakásmaffiát is működtetnek. Kiderül, hogy az említett videófelvételt egy rendőrségi térfigyelő kamera rögzítette a siófoki sétányon, 2008. 07. 24-én este 8 óra 51 perctől. A lakosság tud a „romafelvonulásról” és más atrocitásokról, de a rendőrség nem. /6-7/ Mi folyik itt?!

Draskovics Tibor szerda délután (a STOPnak nyilatkozva) még nem tartotta aggályosnak, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője nem tud az enyingi banda siófoki erődemonstrációjáról, este viszont már arra várt választ, hogy a rendőrség miért nem akadályozta meg azt. (A miniszter kijelentette: véleménye szerint nem az foglalkoztatja az országot, hogy egy videón látni embereket, akik "nem tudni, hol, mikor és mit csinálnak".) Nem világos, miért nem volt elérhető az ügyeletes bíró vasárnap délután, aminek köszönhetően csak órákkal a gyilkosság után tudták kiadni a körözést az elkövetők ellen. Kiderül, hogy a rendőrök a gyilkosság előtt egyszer már kimentek a helyszínre! /8-9/

Ezek után olyan hír jelenik meg, hogy közvetlen politikai irányítás alá kerül a rendőrség. /10/ A miniszterelnök állítólag „az elmúlt hetek közfelháborodást kiváltó bűncselekményei után” döntött így. Gyurcsány a szerdai kormányülésre berendelte az országos rendőrfőkapitányt, akinek „a közbiztonság helyreállításával kapcsolatos elképzeléseit kell ismertetnie”.

Gyurcsány ekkor elismeri: „nem kétséges, hogy az elmúlt jó néhány év azt mutatja, hogy vannak olyan körzetek, térségek, települések az országban, ahol a normális hétköznapi élethez szükséges nyugalom folyamatosan sérül”. Ezt nevezzük mi társadalmi tapasztalatnak, amiről kormányszinten is tudni kellett (mert ha nem, az már elképzelhetetlen alkalmatlanságokra mutatna)!

Amikor ez történik, megszólal a Magyar Demokratikus Charta is, s a fenti alkalmatlanságokat nem konstatálva, közleményében azt fejtegeti, hogy „Orbán újabb demokratikus határt lépett át”. A Charta szerint „hazugság, hogy Magyarországon az elmúlt években drámain emelkedett a brutális bűncselekmények száma, és alaptalan a vád, hogy a kormány nem akarja garantálni az emberek életének, családjának és vagyonának biztonságát. Nemtelen politikai hisztériakeltés azt állítani, hogy itt bárki is etnikai alapon próbálja mentegetni az elkövetőket, hiszen senki ilyesmivel nem próbálkozott.” /11/

2. Röhög az egész társadalom?!

Ebben a légkörben talán nem. Bár bohózatba illően gördül tovább az MSZP és az SZDSZ panamázásainak színdarabja, amelynek fejezetei és eseményei egyszerre jelennek meg az összes megyei és városi bíróságokon.

A típusos maffiabűnökben cselekmények sorát megvalósító Zuschlag János vallomás tett. Eddig ugyanis nem volt hajlandó, ami önmagában a maffiatevékenység igazolása. Zuschlag egyes kijelentéseit „hangos röhögés fogadta”. ZJ vádlott színházat csinált. /12/ Semmi érdemire nem derült fény a „vallomásból”.

A források elpályázása

Ellenben a médiafőirány talált apropót a tárgyalásból, amennyiben szerintük komolyan kellett volna venni ZJ vádlott egyik trükkjét a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, és berendelni a parlamenti pártok elnökeit „a Zuschlag-ügybe”. Másfelől már el kellett ismerni valamit. Így szerintük a Zuschlag-per egyik legfontosabb hozadéka az lehetett volna, hogy megmutassa: „attól, hogy a politikai törzsfejlődésből primitívségük és önhittségük okán kiesett pár ifjúszoci, a sikeresebb egyedek hasonló utakon jutottak egyre feljebb a táplálékláncban, csak épp túlértek a konkrét büntetőjogi felelősség fázisán”. /13/

A ZJ-ügy eszerint a párt- és kampányfinanszírozásról szól, és semmiként sem az EU-források elpályázásáról. A „főnök” is hasonló taktikával él. A Baloldali Önkormányzati Közösség budapesti tisztújító közgyűlésén - az elmúlt évtizedben nem tapasztalt, újabb reformok indítása mellett – arról beszélt a miniszterelnök, hogy az országban kialakult helyzetért a felelősség egy része az önkormányzati vezetőket terheli. /14/ Itt nyilván a Fidesz elhódította önkormányzatok vezetőiről van szó. Az „övéinek” azt üzente, „Magyarországon a gondokat az okozza, hogy a vezetők nem mernek vezetőként viselkedni… majd takarékosságra szólította fel a szocialista polgármestereket”. Igaz, 2008 végén 26 MSZP-s vezetésű önkormányzat összesen ötmilliárd forint kormányzati segélyt kapott, pályázat nélkül.

A vagyon elprédálása

Különleges élmény a magyar igazságszolgáltatás (mely csak jogszolgáltatás már) működésének megtapasztalása, amenyiben hosszú évek múltán most került sor egy záróperre, és végül megtudtuk, hogy a Princz-perben „megfelelő ítélet született". /15-16/ A büntetőjogász szerint „nem szabad azon sopánkodni, hogy tizenkét évvel a Postabank több tízmilliárdos vagyonvesztése után nem született keményebb ítélet, és nem kaptak a vádlottak börtönbüntetést”.

Az elmúlt húsz esztendő jogtiprásait és az eltűnt közvagyont illetően egyáltalán örülni kell „a bűncselekmény megállapításának is”. A per első fokon, a Fővárosi Bíróságon a Postabank vagyonának hűtlen kezelésének vádjával, azaz szándékos bűncselekmény vádjával indult, amely felmentéssel végződött. A másod- és harmadfokon azonban módosult a vád, már csak gondatlan üzletpolitikából adódó kötelességmulasztásról volt szó. Jogerős ítélet alapján Princz Gábort 3,6 millió forintos, három másik egykori bankvezető társát 1,5 millió forintos pénzbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság.

A vagyon- és forráseltüntetések mindennapi eseményei közepette különös jelentősége van annak, hogy a szocialisták fővárosi elnöke szerint „2010-ben véget ér a Demszky-korszak”. /17/ (A gondola-hu, Demszky-szindróma címen számos írást készített és közölt a Főváros forrásait csapoló holdudvar viselt dolgairól.) De itt a hír nem ez, hanem hogy „sokként érte a fővárosi szocialistákat Hunvald György erzsébetvárosi polgármester őrizetbe vétele. Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke nem akar ítélkezni, de arra kéri politikustársát: mondjon le a Fővárosi Közgyűlésben betöltött mandátumáról.”

Volt egy rangos MSZP-s politikus, aki korán megjövendölte, hogy a párt vállalkozói körei korrumpálni fogják a pártot. Ez már megvalósult. Az is világos volt, hogy végül harcok indulnak a párt köreiben. Burány mondja: „Nagyon remélem, hogy nem lesznek további ügyek. Azt, hogy bizonyos kerületekben ne legyenek kisebb-nagyobb belső hatalmi harcok, nem tudom garantálni. A politika természete, hogy bizonyos ambíciók párton belül is keresztezni tudják egymást. Erre a közelmúltban volt néhány példa. Nekem az a dolgom, hogy ahol lehet, kompromisszumokkal megoldjam a belső feszültségeket."

3. A gazdasági rezsim válsága a fő probléma?

Nagyon sokáig tartott, de most Bajnai Gordon miniszter beismeri, sőt kijelenti, hogy felzárkózási és versenyképességi válság van. /18/ Azt is mondja, hogy a válságba azért (is) van, mert az adórendszer, a foglalkoztatási és a szociális rendszer nem ösztönöz eléggé munkára. A „nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter” (már ez a cím is képmutatás) a „Versenyképességi Évkönyv 2008.” megjelenése alkalmából rendezett eseményen kifejtette: „akkor képes Magyarország növelni a jelenlegi 2-3 százalékos gazdasági növekedési potenciálját, ha az adórendszer, a foglalkoztatási és a szociális rendszer strukturális reformját azonnal megkezdi". (Tegyük hozzá rögtön: a 2-3 százalékos gazdasági növekedéssel sehova sem jut el az ország. Mai állapotunkban 12-13 százalékos növekedés kellene az érdemi kimozduláshoz.)

Vértes András (a GKI elnöke) azt találta mondani, hogy „az összevont versenyképességi mutató alapján Magyarországot megelőzték a visegrádi versenytársak és erősen megközelített bennünket Románia és Bulgária is. Másrészt a kiadványt 2008 augusztusában lezárták, tehát a válság előtti állapotot tükrözi.” Ez jó!

Kibontakoztatási programról és szándékról szó sincs. A válság kezeléséről folynak viták, születnek nagy bejelentések, de ezek szemlélete is meghaladott ma már. Csaba László közgazdász mondja az Inforádióban: nem összehangolt a kormány válságkezelő intézkedéscsomagja. „A tervek csak kismértékű változtatást hoznak majd a gazdaságban. Inkább bizalomerősítő intézkedésekre lenne szükség. Nem rajzolódik ki, hogy az adócsökkentés vagy a kisebb állam felé haladnánk-e az intézkedésekkel, csak teherátrendeződés látható.” - emelte ki a közgazdász a Hankiss Elemér és Heltai Péter által szerkesztett Münchhausen báró kerestetik című könyv bemutatóján. /19/

Az élősködés-tematika átvétele

Az „élősködők” emlegetése egyfajta jobboldali sajtólelemény volt, amit könnyű volt elutasítani. A népszava típusú újságírás által felvetett „élősködés” tematizálás viszont egyfajta „kiegyezéspolitikai” kommunikáció, amit akkor szoktak előkapni, amikor a baloldali liberális rezsimek a falnak vezették az országot.

„… mindenki személyesen gondolja végig, miket gondolt, beszélt vagy cselekedett itt az utóbbi húsz évben. Akinek van még becsülete, kérjen bocsánatot a rasszista diskurzusokért – pláne, ha az gyerekek közelében folyt –, a munkahelyi, utcai, kocsmai dumákért. Mindenki számoljon el magában azzal, hogy ha emberek halnak meg – bár ezen már régen túl vagyunk –, akkor miért felelős. Még egyszer végig kellene gondolni az előítéleteket, mint például azt, hogy „a cigányok élősködők”.” /20/

E megközelítés szerint Magyarországon 1000-2000 milliárd forintot emészt el a korrupció. (Valójában sokkal többet. A magyar árnyékgazdaság fekete és szürke tartományai lassan a nemzeti jövedelem meghatározó részét – felét?! – tüntetik el.) „ Ez több, mint amennyit a most várható adó- és járulék-átcsoportosítás érint, majdnem annyi, mint amekkora megszorítással eséllyel mászhatnánk ki a válságból. Ez nem élősködés? Ha Magyarországon egymillió cigány lenne, és azok a purdétól a vénemberig mindegyik elélősködne évente egymillió forintot, akkor jönne ki összesen 1000 milliárd, vagyis vélhetően a fele annak, ami most magánzsebekbe, maffiakasszákba és pártpénztárakba kerül.”

4. Folytassa, kérem!

Mindent összevéve, a fenti események és a köréjük szervezett kommentárok tanulságainak összegzése után felmerül a kérdés, mi volt e hétnek a politikai üzenete? A kezdeményezést uraló politikai kommunikáció, illetve a médiauszályban és a bulvármédiában kialakított politikai napirendképzés, tematizáció legjellemzőbb tartalma vagy kérdése, nem más, mint hogy „javítana-e az ország helyzetén Gyurcsány gyors távozása?”.

Ez szó szerint értendő, amennyiben a Hírszerző és a Progresszív Intézet vitájában ez a felvetés adta meg a slusszpoént. A két fórum polémiája abból a szempontból érdekes, hogy ahogy a nevén nevezi a dolgokat. „Nem egyszerű dolog egy olyan publicisztikára reagálni, melynek fő üzenete a magyar politikai nyilvánosságban már évek óta élő paradoxon: nevezetesen, a miniszterelnök tehet mindenről, s annak ellenkezőjéről is. Ezt pedig még annak ellenére is érdemes fenntartásokkal kezelnünk, hogy már-már közhelyszerű megállapítás a politika perszonalizációjának ezredfordulós jelensége.” /21/ Ennél egyértelműbb fogalmazást, a nevén nevezés tisztasága nevében nem hallani abból a médiaszférából, ahonnan ez a szöveg jön.

„Gavra Gábor írásának fő üzenete, hogy azért száll olyan alacsonyan a forint, mert jelenleg Gyurcsány Ferencnek hívják a miniszterelnököt… azért zuhan a forint, mert Gyurcsány nem mond le, és mára teljességgel hiteltelenné vált a nemzetközi porondon, már senki nem veszi őt komolyan, háromszor kell bemennie egy ajtón, hogy egyszer észrevegyék… azért is zuhan a forint, mert a miniszterelnök összevissza beszél mindenféléket… A szerző további kritikai észrevételei a kormányfő felé nem újak, ezeket már hónapok óta hallani lehet.”

Ennyit a tényekről. Ezek képezik a vitaalapot. Ezek azért érdekesek, mert olyan közegben születtek, ahonnan nem vitatják a szóban forgó politikai rezsim és  gazdasági rezsim alapjait, és legfőbb vezető aktorait. Az ezekkel szemben felhozott ellenérvek nem képeznek semmilyen érdekességet, mert nem cáfolnak meg semmit, illetve a cáfolatok evidenciák. A cáfolatok legfőbb érve a következő: „Magyarország olyan parlamentáris köztársaság, ahol a most ismét mindenki által (?) áhított reformok nem annyira a kormány elszántságán, hanem alapvetően a mindenkori parlament józan belátásán múlnak.”

Vagyis ismét megszületett egy szakértői érv, nem, Gyurcsány távozásával semmi sem oldódna meg. Ez az érvelés nélkülözi a józan kritikai szellemiséget, a rendszerszemléletet. Az egy, meghatározott politikaiízlés-modellben önmagát definiáló megközelítésből nem is várhatunk objektív elemzést. De a másik fél sem kíván elvonatkoztatni, mert azzal zárja érvelését, hogy ilyen álláspontok alapján Gyurcsány és az MSZP kormányzásának megítéléséről beszélni ugyanúgy nincs értelme, mint Bencsik Andrással Orbán Viktorról, Moldova Györggyel Kádár Jánosról vitázni.

Ez így igaz. Az MSZP-ről beszélni ugyancsak nincs értelme azok esetében, akik az „Igazságot Hunvaldnak!' című akciót celebrálták. A VII. kerületi polgármesteri hivatal épülete előtt hagyott szalagokkal fejezte ki mintegy száz ember szolidaritását Hunvald György polgármesterrel, akit a héten vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba az ingatlanügyek miatt folyó nyomozásban. Az akciót Hunvald "barátaiból, kollégáiból, ismerőseiből" álló magánszemélyek szervezték. /22/

*

1. Három gyanúsított a támadás ügyében - két embert már elfogtak. mon.hu nyomán

2. Cozma gyilkosai késekkel, kardokkal vonultak Siófokon is. Sonline, 2009. február 9. 11:37. sonline.hu nyomán

 3. Mózer András: az elitet elsodorhatja a válság. 2009. február 09. 06:41. hvg.hu nyomán

4. Szilit hírbe hozták Péccsel, de ő még nem döntött. 2009. február 09. 16:19. MTI/hvg.hu nyomán

5. Cozma-ügy: "Elképesztő hírek érkeznek Magyarországról". NOL nyomán

6. Veszprémi gyilkosság: újabb részletek! Egyre furcsább az ügy. 2009. február 11. 06:45. STOP nyomán

7. A gyilkosság helyszíne. STOP nyomán

8. Enyingi maffia: megdöbbentő kijelentést tett a siófoki polgármester. 2009. február 11. 11:32. MTI, STOP nyomán

9.Cozma-gyilkosság: újabb megdöbbentő részletek derültek ki! Ki hazudik? 2009. február 12. 14:10. STOP nyomán

10. 2009-02-10 14:22. Közvetlen politikai irányítás alá kerül a rendőrség.  (hírTV) nyomán

11. Charta: Orbán újabb demokratikus határt lépett át  - 17:00, klubradio.hu nyomán

12-13. Zuschlag-per: erre senki sem számított - röhögésbe fulladt a tárgyalás!. 2009. február 11. 14:15. STOP/MTI/Kecskeméti TV nyomán, Oroszi Babett

14. Nemzeti sorskérdéseink. Stemler Miklós, 2009-02-11 11:29, hirszerzo.hu nyomán

15. 2009-02-12 12:28. Gyurcsány az önkormányzati vezetőkre hárított.  (hírTV) nyomán

16. Princz-per: "megfelelő ítélet született". MTI, 2009-02-12 14:08. hirszerzo.hu nyomán

17. 'Erre azért nem számítottam...' A szocialisták fővárosi elnöke szerint 2010-ben véget ér a Demszky-korszak. Szalay Tamás Lajos| Népszabadság| 2009. február 12. NOL nyomán

18. Bajnai: felzárkózási, versenyképességi válság van. 2009. február 10., 13:58, InfoRádió / MTI, Panulin Ildikó tudósítása, inforadio.hu nyomán

19. InfoRádió nyomán            2009. február 12. 10:06. "Nem összehangoltan kezelik a válságot" gondola.hu nyomán

20. Népszava Online – Reflex - 2009.02.09. | 06:06:10. Élősködők. Andrassew Iván nyomán

21. Gondola, 2009. február 12. 15:56. Öcsém, facsiga, Népszava… I.

22. Gondola, 2009. február 13. 15:47, Antimagyar rasszista beszéd — Népszava II.

23. Javítana-e az ország helyzetén Gyurcsány gyors távozása? Hírszerző vs. Progresszív Intézet. Hírszerző információ, 2009-02-12 10:06, Gavra Gábor nyomán

24. 2009. február 14. 08:13. Késelés miatt súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 13 éves gyerek pénteken este a fővárosban. hirado.hu/MTI nyomán

25. 'Igazságot Hunvaldnak!' - akció a polgármester mellett. NOL nyomán

Csorba József, gondola.hu
Címkék:
  • Soros legyőzte Budapestet
    Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
MTI Hírfelhasználó