Bokros az SZDSZ jelöltje
Az SZDSZ számára három miniszterelnök-jelölt volt elfogadható: Surányi György, Békesi László és Bokros Lajos - mondta Fodor Gábor. Az első kettő jelölt nemet mondott a felkérésre, ezért az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését.
2009. március 27. 16:58

Az SZDSZ számára három miniszterelnök-jelölt volt elfogadható: Surányi György, Békesi László és Bokros Lajos - mondta az MSZP és a szabad demokraták pénteki egyeztetése után Fodor Gábor. A már véget is ért egyeztetést követően a pártelnök kijelentette: mára világossá vált, hogy az első kettő jelölt nemet mondott a felkérésre, ezért most az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését. Az MSZP nem érti, de tudomásul veszi az SZDSZ döntését - közölte Bárándy Gergely, az MSZP országos elnökségének tagja újságírókkal. Elmondta: a szocialista párt a következő napokban javaslatot tesz a további teendőkre.

Az MSZP és az SZDSZ egyeztetésén az MSZP részéről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök, Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető és Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke vett részt a tárgyalásokon. Az SZDSZ-t Fodor Gábor pártelnök, Kóka János frakcióvezető és Horn Gábor, a párt ügyvivője képviselte. 

Korábban a Hírszerző internetes újság azt írta: az SZDSZ nem fogadta el a Gyurcsány Ferenc által legutóbb jelölt Takács János miniszterelnök-jelöltségét. A lap úgy tudja: az SZDSZ ügyvivői 8:3 arányban utasították el a kormányfő jelöltjét. A Hírszerző értesülését lényegében az MTI-nek nyilatkozó szabad demokrata források is megerősítették, az SZDSZ ügyvivői testületében kialakult szavazati arányokkal kapcsolatban azonban nem kommentálták a Hírszerzőn közölt számokat. A Hírszerző szerint ezzel a döntéssel az SZDSZ "kiszállt" az egyeztetésből. "A liberálisok a jelek szerint megelégelték, hogy az MSZP naponta több és egyre komolytalanabb jelölttel bombázza őket, és nemet mondtak a népszerű Electrolux-vezér jelölésére" - írta az internetes újság. 
MTI nyomán
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó