EP-választás: Nem lesz tévévita a közszolgálati tévében
A nyolc párt vitájának felvételét a tévé péntek este 22.00 órától vágatlanul sugározta volna az M1-es csatornán. Megegyezés hiányában - friss információ szerint - a Magyar Televízió elállt a közvetítéstől.
2009. június 3. 22:18
Az európai parlamenti választáson induló nyolc párt kampánystábjai és a Magyar Televízió képviselői napokon át egyeztettek a listavezetők pénteki tévévitájáról.

Szerda reggel a nyolc párt képviselője informálisan megállapodott a feltételekről. A televízió által megadott délutáni határidőig azonban már csak hat párt jelezte formálisan is, hogy elfogadja a reggeli megbeszélésen kialakított feltételrendszert, vagyis hogy hajlandók arra, hogy listavezetőik június 5-én déltől másfél órás időtartamban, három témakörben vitázzanak az MTV stúdiójában. A felvételt a tévé aznap este 22.00 órától vágatlanul sugározta volna az M1-es csatornán.

A Fidesz azonban délután jelezte, hogy nem elégedett a feltételekkel, s ezért a listavezetőjük részvételét lemondta, az MSZP-nek pedig újabb kérései támadtak a műsorral kapcsolatban. Ezek után megegyezés hiányában a Magyar Televízió elállt a közvetítéstől.

gondola
Címkék:
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó