Vigyázzunk a H1N1 elleni homeopátiás szerrel!
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet, mint nemzeti gyógyszer engedélyező hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, ennek ellenére internetes portálokon rendszeresen reklámozott homeopátiás Fluval-P forgalmazása engedély hiányában illegális.
2009. december 16. 16:18
Használata nem helyettesíti az allopátiás- Fluval P vakcinát, a készítménynek tulajdonított hatás, nevezetesen, hogy az allopátiás oltással párhuzamosan adva annak mellékhatásai kivédhetőek, klinikai vizsgálatokkal nem alátámasztott, összetétele és gyártási körülményei nem ismertek ezért alkalmazása nem biztonságos.

A hivatkozásokban megjelenő állítás, mely szerint a homeopátiás termék ráerősít az allopátiás készítmény hatására a teljes biztonság elérése érdekében, ugyancsak nem nyert bizonyítást - közli az ANTSZ.
OrientPress Hírügynökség
  • Matolcsy György: Újra kell indítanunk a 2020-as éveket
    Első pillanatra úgy tűnhet, hogy a magyar gazdaság újraindítása csak annyit jelent, hogy kinyitnak azok, akik korábban bezártak, de valójában több újraindításra is szükség van – állapította meg a növekedés.hu portálon hétfőn megjelent bloggjában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Újra kell indítanunk a 2020-as éveket, a gazdasági felzárkózás folyamatát.
  • Egymillió ember már megkapta az oltást Magyarországon
    Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe.
  • Szigorúbb korlátok között kell élnünk két hétig
    Számos korlátozó intézkedéssel igyekszik megállítani a kormány a koronavírus-járvány harmadik, minden korábbinál agresszívabbnak mutatkozó hullámát. A mindennapi élethez szükséges boltokat leszámítva bezárnak az üzletek, a legtöbb szolgáltatás két hétig nem lesz elérhető, a közműveknél pedig csak elektronikus formában lehet majd ügyeket intézni.
MTI Hírfelhasználó