Balog Zoltán és Semjén Zsolt Jeruzsálemben
Az Országgyűlés Emberi jogi, civil- és vallásügyi bizottságának kéttagú küldöttsége konferencián vesz részt Jeruzsálemben. Izrael külügyminisztere hívta meg Balog Zoltánt, a bizottság elnökét és Semjén Zsoltot, aki a KDNP elnöke is. A látogatás alkalmat kínál a félreértések tisztázására azokkal, akiket érdekel az igazság.
2009. december 17. 14:34

Az országunkat ért „hamis vádak eloszlatása, és annak elősegítése, hogy Magyarországról reális kép alakuljon ki az izraeli közvéleményben és az állam képviselőiben” – így összegzi a látogatás célját a Fidesz közleménye. A Fidesz–KDNP-frakciószövetség két befolyásos tagja utazott Jeruzsálembe, mindketten az emberjogi kérdések elismert szakértői.

 A konferenciát Avigdor Liberman, Izrael külügyminisztere szervezte azzal a céllal, hogy a világszerte sokasodó antiszemita jelenségeket vitassák meg. Balog Zoltán és Semjén Zsolt útjának célja a Magyarországot ért igaztalan vádakra reflektálni, és a reális helyzetértékelést nyújtani.

 
*          *          *

 Miközben a két képviselő Izraelben tartózkodik, a magyarországi liberális sajtó igyekszik kellemetlen helyzetbe hozni őket. A konferencia idejére időzítette cikkét az ATV honlapja. Ismert, ez a csatorna adott teret a napokban Elie Wieselnek, hogy látogatása végén nagyokat rúgjon Balog Zoltánba és Sólyom László elnökbe.

 
Mai cikkében az atv.hu Elie Wiesel törvényjavaslatát olvassa Balog Zoltán fejére. Elie Wiesel a halokauszttagadás büntethetőségét akarja Magyarországon törvénybe iktattatni, amit az ATV-ben megerősített, mielőtt elutazott. Az ATV megismétli Balog Zoltán múltkori nyilatkozatát, amelyben a bizottsági elnök egyfelől szükségesnek tartja a múlt tüzetesebb kutatását, elemzését, beleértve a történészi vitákat is, másfelől szóvá teszi, hogy Auschwitz és a holokauszt eseményeit évtizedek óta az egész magyarság bűneként próbálják egyesek beállítani, az egész magyar népet bűnösnek ábrázolták.

 
*          *          *

 
A Népszava mai számában a lap tel-avivi tudósítója ugyancsak jelenti, hogy Balog Zoltán és Semjén Zsolt a Magyarországot holokauszt- és antiszemitizmus-kérdésben ért igaztalan vádakat kívánják eloszlatni, illetve valós képet akarnak nyújtani a magyarországi emberjogi helyzetről.

 A Népszava reggeli lapszáma egyben megírja, hogy az izraeli tudósító szerint a magyar képviselőknek „a reális kép kialakítására nem sok lehetőségük lesz”, mert „újságírói körökben nem tudnak arról, hogy a magyar képviselők bármilyen találkozást terveznének vagy kezdeményeznének az izraeli sajtó képviselőivel, akiknek kérdéseire esetleg válaszolhatnának”.

 
*          *          *

Az MTI tudósítása szerint Balog Zoltán ma délelőtt találkozott és megbeszélést folytatott Andrew Baker rabbival, az EBESZ antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottjával. Ugyancsak találkozott Michael Kocábbal, a cseh emberi jogi és kisebbségügyi miniszterrel, valamint Gert Weisskirchennel, a Bundestag volt képviselőjével, aki jelentős szerepet visz a zsidóság világméretű mozgalmainak koordinálásában.

 

Gondola, MTI, Népszava, ATV nyomán
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó