A Fidesz stratégiája egyszerű, mint egy vonal – jön az országértékelő is
Nyugodt, „unalmas” kampányra készül az ellenzéki párt, amelyben fontos szerep jut majd a világhálónak. Február első hetében tartja majd Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét, amely minden évben a politikai szezonkezdet legnagyobb médiaeseménye.
2010. január 12. 19:40

Az utolsó átmozgató edzés a kampányhajrá előtt

A héten tart kampányfelkészítő foglakozást a Fidesz az egyéni képviselőjelöltjeinek. A jelölteket és kampányfőnökeiket régiónként egy-egy teljes napot igénylő fejtágítóra hívták be a Polgárok Házába.

Az Index információi szerint a párt központi stábja több, különböző szempontból próbálja megvilágítani emberei számára a kampányra kitűzött követelményeket és célokat. Gyürk András kampányfőnök, Kubatov Gábor pártigazgató és Nyitrai Zsolt operatív igazgató a menetrendet ismerteti. A jelöltek felkészítőt kapnak a szembesítő kampányból is, amely arra szolgál, hogy a körzet választóiban folyamatosan tudatosítsák az elmúlt nyolc év hibáit, történéseit.

A párt próbálja elkerülni, hogy a 2010-es választást is konfrontatív kampány előzze meg. A cél az, hogy unalmas korteskedéssel fenntartsák a Fidesz iránti bizalmat, és az Orbán-kormányhoz fűzött reményeket. A pártvezetés oktatófilmmel is készült arra, hogy választási etikettel is megtámogassák a kompromisszumkész párt képének kialakulását.

A 352 fideszest arról is tájékoztatták, hogy a központi stáb a korábbiaknál erőteljesebb internetes nyomulást tervez a tavaszi korteshadjáratban. Az operatív vezetők tavaly év végén konzultáltak többek között Barack Obama és Nicolas Sarkozy közismert kampányszakértőivel, akiktől főként a web2-es technikák hasznosításáról kaptak tanácsokat.

A jövőre vonatkozó témákat is érintsen…

Várhatóan február első hetében tartja tizenkettedik országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - tudta meg az MTI a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökétől.

Balog Zoltán elmondta: a felkérést már elküldték, a pontos időpontot még egyeztetik a pártelnökkel. Tájékoztatása szerint felkérésükben azt kezdeményezték, hogy az eddigi időszak értékelésén túl a jövőre vonatkozó témákat is érintsen Orbán Viktor.

A meghívottak köre hasonló lesz az előző évekéhez, a szervezet tagjai mellett a közélet jeles képviselőit invitálják a rendezvényre. Balog Zoltán hangsúlyozta: ahogyan eddig, most is civil rendezvényről van szó.

Orbán Viktor idén tizenkettedik országértékelését tartja, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A pártelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben január és március között Budapesten mondja el ilyen jellegű beszédét.

Tavaly a pártelnök március 6-án mondta el értékelését a budai Millenáris Parkban. 2009-es beszédében a politikus meghirdette az "Új irány, Magyarország, új irány, magyarok" jelszót, valamint nemzedéki összefogásra buzdított, és a józan piacgazdaság korszakát jósolta.

index - fidesz.hu
Címkék:
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Fideszes szavazatok is kellettek Von der Leyennek
  A német Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság következő elnöke. A politikus csak nagyon szűk többséget szerzett az Európai Parlamentben, így még meggyűlhet a baja az átláthatóságért kiáltó testülettel. Az EP októberben szavaz majd az új összetételű bizottságról.
 • Az idő urai
  Mivel érdekekről van szó, s jogegyenlőségről, Magyarországnak egy pillanatra sem szabad beleélnie magát abba a vízióba, hogy mostantól a bizottság megváltozik, s felfigyel az aggasztó jelekre, esetleg figyelembe veszi a szavazópolgárok akaratát.
 • Riadólánc: 200 álcivil szervezet támadja a Fidesz jelöltjét
  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.
MTI Hírfelhasználó