A Fidesz stratégiája egyszerű, mint egy vonal – jön az országértékelő is
Nyugodt, „unalmas” kampányra készül az ellenzéki párt, amelyben fontos szerep jut majd a világhálónak. Február első hetében tartja majd Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét, amely minden évben a politikai szezonkezdet legnagyobb médiaeseménye.
2010. január 12. 19:40

Az utolsó átmozgató edzés a kampányhajrá előtt

A héten tart kampányfelkészítő foglakozást a Fidesz az egyéni képviselőjelöltjeinek. A jelölteket és kampányfőnökeiket régiónként egy-egy teljes napot igénylő fejtágítóra hívták be a Polgárok Házába.

Az Index információi szerint a párt központi stábja több, különböző szempontból próbálja megvilágítani emberei számára a kampányra kitűzött követelményeket és célokat. Gyürk András kampányfőnök, Kubatov Gábor pártigazgató és Nyitrai Zsolt operatív igazgató a menetrendet ismerteti. A jelöltek felkészítőt kapnak a szembesítő kampányból is, amely arra szolgál, hogy a körzet választóiban folyamatosan tudatosítsák az elmúlt nyolc év hibáit, történéseit.

A párt próbálja elkerülni, hogy a 2010-es választást is konfrontatív kampány előzze meg. A cél az, hogy unalmas korteskedéssel fenntartsák a Fidesz iránti bizalmat, és az Orbán-kormányhoz fűzött reményeket. A pártvezetés oktatófilmmel is készült arra, hogy választási etikettel is megtámogassák a kompromisszumkész párt képének kialakulását.

A 352 fideszest arról is tájékoztatták, hogy a központi stáb a korábbiaknál erőteljesebb internetes nyomulást tervez a tavaszi korteshadjáratban. Az operatív vezetők tavaly év végén konzultáltak többek között Barack Obama és Nicolas Sarkozy közismert kampányszakértőivel, akiktől főként a web2-es technikák hasznosításáról kaptak tanácsokat.

A jövőre vonatkozó témákat is érintsen…

Várhatóan február első hetében tartja tizenkettedik országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - tudta meg az MTI a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökétől.

Balog Zoltán elmondta: a felkérést már elküldték, a pontos időpontot még egyeztetik a pártelnökkel. Tájékoztatása szerint felkérésükben azt kezdeményezték, hogy az eddigi időszak értékelésén túl a jövőre vonatkozó témákat is érintsen Orbán Viktor.

A meghívottak köre hasonló lesz az előző évekéhez, a szervezet tagjai mellett a közélet jeles képviselőit invitálják a rendezvényre. Balog Zoltán hangsúlyozta: ahogyan eddig, most is civil rendezvényről van szó.

Orbán Viktor idén tizenkettedik országértékelését tartja, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A pártelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben január és március között Budapesten mondja el ilyen jellegű beszédét.

Tavaly a pártelnök március 6-án mondta el értékelését a budai Millenáris Parkban. 2009-es beszédében a politikus meghirdette az "Új irány, Magyarország, új irány, magyarok" jelszót, valamint nemzedéki összefogásra buzdított, és a józan piacgazdaság korszakát jósolta.

index - fidesz.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzéki előválasztás egy blöff
  Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
MTI Hírfelhasználó