Bíró Zoltán szerint az MDF-ben teljes a politikai és erkölcsi züllés
Bíró Zoltán, az MDF alapítója szerint az MDF és az SZDSZ választási szövetsége teljes politikai és erkölcsi züllést jelent. Az infoRádióban nyilatkozó irodalomtörténész reméli, hogy a tavaszi országgyűlési választásokon két párt politikusai együtt sem tudják elérni a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos támogatottságot.
2010. január 15. 16:02
Az elmúlt két évtizedben a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége általában szemben állt egymással, ez a mostani helyzet, amikor a két párt összeforrt, sajátos. Végső soron annak a következménye, hogy a két párt 1990-ben megkötötte a kormányozhatóságot biztosító paktumot: akkor erőteljes közeledés indult meg, ami a Dávid Ibolya irányítása alatt teljesedett be - mondta az InfoRádiónak Bíró Zoltán, az MDF egykori alapítója.

A demokrata fórum első elnöke hozzátette: a paktum létrejöttével az SZDSZ akkor igen komoly hatalmat nyert, annak ellenére, hogy nem volt kormányzópárt.

Nem csak arról van szó, hogy az MDF szövetségre lép egy másik párttal, hanem arról is, hogy a vezetés "begyűjt oda mindenféle embert Bokros Lajostól Debreczeni Józsefig, amiből nagyon zavaros képlet kerekedhet ki. Ennek egyetlen markáns vonása van, a teljes politikai és erkölcsi züllés" - magyarázta Bíró Zoltán.

Amennyiben az MSZP és a mögötte álló nemzetközi hálózat hajlandó nagy összegeket áldozni a szövetségre, a két párt elérhet némi sikert - mondta az irodalomtörténész, megjegyezve: "Azt remélem, hogy ezen a választáson nem tudják átlépni az öt százalékos küszöböt, ha mégis, akkor a parlamentben erodálódnak tovább. Ha nem így történne, az a nemzet számára katasztrófa lenne"- nyilatkozta az infoRádióban Bíró Zoltán.
inforadio.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Nem akar missziót küldeni hozzánk az Európai Néppárt
  Zöld- és baloldali nyomásra Magyarországon vizsgálódna az Euró­pai Parlament, de az Európai Néppárt ellenzi az utat. Tegnap Brüsszelben azt is beharangozták, hogy még idén létrejön a 27 EU-tagország részvételével készített, átfogó jogállamisági jelentés.
 • Új „mesterterv”
  Úgy tűnik, hogy a „nem Fidesz” nőkkel akarja saját személyzeti gondjait megoldani. Ha ugyanis az ellenzék nem eléggé vonzó, s főleg a Fidesz hibáiból él, vonzóbbá kell tenni.
 • Száz nap alatt csak klímavészhelyzet lett
  Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett. Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni.
MTI Hírfelhasználó