Bíró Zoltán szerint az MDF-ben teljes a politikai és erkölcsi züllés
Bíró Zoltán, az MDF alapítója szerint az MDF és az SZDSZ választási szövetsége teljes politikai és erkölcsi züllést jelent. Az infoRádióban nyilatkozó irodalomtörténész reméli, hogy a tavaszi országgyűlési választásokon két párt politikusai együtt sem tudják elérni a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos támogatottságot.
2010. január 15. 16:02
Az elmúlt két évtizedben a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége általában szemben állt egymással, ez a mostani helyzet, amikor a két párt összeforrt, sajátos. Végső soron annak a következménye, hogy a két párt 1990-ben megkötötte a kormányozhatóságot biztosító paktumot: akkor erőteljes közeledés indult meg, ami a Dávid Ibolya irányítása alatt teljesedett be - mondta az InfoRádiónak Bíró Zoltán, az MDF egykori alapítója.

A demokrata fórum első elnöke hozzátette: a paktum létrejöttével az SZDSZ akkor igen komoly hatalmat nyert, annak ellenére, hogy nem volt kormányzópárt.

Nem csak arról van szó, hogy az MDF szövetségre lép egy másik párttal, hanem arról is, hogy a vezetés "begyűjt oda mindenféle embert Bokros Lajostól Debreczeni Józsefig, amiből nagyon zavaros képlet kerekedhet ki. Ennek egyetlen markáns vonása van, a teljes politikai és erkölcsi züllés" - magyarázta Bíró Zoltán.

Amennyiben az MSZP és a mögötte álló nemzetközi hálózat hajlandó nagy összegeket áldozni a szövetségre, a két párt elérhet némi sikert - mondta az irodalomtörténész, megjegyezve: "Azt remélem, hogy ezen a választáson nem tudják átlépni az öt százalékos küszöböt, ha mégis, akkor a parlamentben erodálódnak tovább. Ha nem így történne, az a nemzet számára katasztrófa lenne"- nyilatkozta az infoRádióban Bíró Zoltán.
inforadio.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzéki előválasztás egy blöff
  Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
MTI Hírfelhasználó