Hagyományőrzők megemlékezése a doni hősökről
A Magyar Tartalékosok Szövetségének katonai hagyományőrzői idén a Komárom-Esztergom megyei Bajnán tartotta meg a doni csata hőseire emlékező hagyományos ünnepségüket. Idén csatlakoztak a magyar hagyományőrzőkhöz az 1942–43-as fegyvertársakra emlékező alakulatok hagyományőrzői is.
2010. február 28. 11:11

 A magyarok mellett olasz, román és német katonák is részt vettek abban az emlékmenetben, amely Héregről indult, és a bajnai főtéren, a hősi emlékműnél ért véget.

 Bajna község vendégül látta az emlékezőket, akik először a községi temető német és magyar hadisírjait, továbbá a szovjet katonai áldozatok emlékművét koszorúzták meg, katonai tiszteletadással.

 Visszatérve a főtérre Simicskó István országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke mondott emlékbeszédet a Don-kanyar áldozatairól.

 Az időjárás is csatlakozott a megemlékezőkhöz. A nagy hidegben alaposan átfázott hagyományőrzőket és a bajnai polgárokat is vendégül látta a község egy igazi gulyáságyúban készült bablevesre – csajka azonban nem jutott mindenkinek, így az ebédet nem tábori körülmények közt fogyasztották el a megjelentek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny. J.
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Bayer Zsolt: Udvarhelytől Fiuméig
  „Marosvécsen, a kastély kőasztalánál pedig ott ül a fél magyar irodalom.”
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
MTI Hírfelhasználó