Nem vicc: Gyurcsány a Jobbiknak kampányol
Mi az, hogy! Nagyon is komolyan beszélünk! Gyurcsány Ferenc holnap kezdi az új MSZP-kampányt – mert ne higgye senki, hogy nem egyeztetett az MSZP-t valóban uraló elittel. Az új Gyurcsány-kampány oka, hogy Mesterházy becsődölt; célja pedig a cselekvőképes Fidesz-kormány létrejöttének megakadályozása.
2010. március 18. 06:37

Soroljuk először is a tényeket:

 Gyurcsány Ferenc okos ember, és szenvedélye a politizálás. Anyagi gondja nincs, a vereségbe nem törődött bele, sőt vereségtudata sincsen. Van viszont két ambíciója: egyrészt ő akarja vezetni az országot, hogy (zavaros) álmait megvalósíthassa, másrészt – és neki ez a fontosabb – le akarja győzni Orbán Viktort.

 Az MSZP újra tök alsót húzott. Most Mesterházynak hívják a vesztő embert. Már késő, levenni nem lehet – felül kell hát írni. Tulajdonképpen Gyurcsány csatába eresztésével a Mesterházy-kampányt szép csöndben törlik. Ezért hazugság, amit a balsajtó hivatásos dezinformátorai terjesztenek, hogy Gyurcsány önjáró volna. Nem, Gyurcsány pontosan egyeztetett a párt valódi vezetőivel.

 A fentiek a szocialista alapképlet elemei. Most lássuk az MSZP-n kívüli világot:

 Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy az MSZP-ből csak Gyurcsányra „jönnek be a nézők”. Tetszik, nem tetszik, a mai Magyarországon Gyurcsánynak van tábora! És úgy fest, mára csak ez a kártyája maradt az MSZP-nek. Ki kell tehát játszania, mert ez nem ulti, itt nem az utolsó ütést díjazzák, hanem (snapszli), hogy ki gyűjtött több pontot (voksot).

 Gyurcsány azonban nemcsak rokonszenves is, hanem ellenszenves is a magyar társadalom széles rétegeiben.

 És most jön a nagy csavarintás: Gyurcsány rájött, hogy ez is hasznos!

 Gyurcsány Ferenc felmérte, hogy mi az üzenete egy hovatovább tíz hónapos ténynek.

 Ez a tény pedig a következő: a Fidesz–KDNP tavaly nyár óta nem képes növelni a szimpatizánsainak a számát. Ez a szám immár stabilan valahol a 2,5 millió körül van. De stagnál. Úgy fest, a Fidesz finoman kiszasszerolta, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy szimpatizánsainak száma ne csökkenjen. Egyébként ez a törekvés határozza meg a Fidesz napi kommunikációját, mondhatjuk, sikerrel.

 Most Gyurcsány Ferenc az MSZP részéről újítani fog. Újításának matematikai alapja a következő:

 Ha ötmillió választó megy el szavazni, akkor a 2,5 millió Fidesz–KDNP voks eredményeképpen hatalmas országgyűlési többségbe kerül az Orbán-szövetség. Most már az is valószínű, hogy a Jobbikkal közösen bőséges kétharmaduk lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy nem lehet a mentelmi jog mögé bújni. Más szóval számonkérés lészen itt.

 Márpedig a számonkérésnél minden jobb.

 Ha így áll a dolog, akkor elő a fejszét, és neki az eresznek…

 Vagyis Gyurcsány Ferenc most nekiáll szétverni a házat. Mindegy, mivel, de el kell érni, hogy minél több ember menjen el szavazni! Ez az egy cél lebeg Gyurcsány és az MSZP előtt.

 Hogy ez miért jó? Mert az elmúlt hónapok tanúsága szerint úgysincs már több Fidesz-szavazó. Akkor pedig mindegy, mire szavaz a most felbőszülő ’választópolgár’! Az a fő, hogy szavazzon! És ha elég sokan mennek el szavazni, akkor a Fidesz 2,5 milliója arányosan kevesebbet fog érni.

 Az álomcél: ne érjen 50 százalékot sem a mandátumosztáskor.

 Ha a Fidesz nem éri el a 194 mandátumot, akkor nemhogy alkotmányozni, de kormányozni sem fog tudni! És ezzel megvalósult Gyurcsány Ferenc álma…

 Most tehát Gyurcsány a legocsmányabb kampányt fogja előadni.

 Az ő fellépése előtt sokan azt hittük, hogy csak a mesében léteznek olyan emberek, akik gátlástalanul képesek bármiről bármekkorát hazudni. Gyurcsány Ferenc óta tudjuk, hogy ez bizony véres valóság. És azt is megtanultuk, hogy Gyurcsány profi módon alkalmazza a „ha hazudsz, akkorát hazudjál, hogy a másik levegőt se tudjon venni utána” elvet.

 A következő napokban Gyurcsány Ferenc ámokfutást kezd majd. Az antiorbánizmussal átitatott tudatú embereket be fogja vinni az MSZP szavazótáborába, míg az ellenoldalon arra fog törekedni, hogy kiborítson mindenkit. És minél inkább elönti a gőz az MSZP-ellenes tömegek agyát – annál több voksot szerez majd a Jobbik.

 És ez Gyurcsánynak jó. És az MSZP-nek is jó.

 Talán most már érthető, miért szónokolt Bajnai Gordon az utolsó parlamenti napon a „két demokratikus erő” összefogásáról – az volt az MSZP-elit utolsó ajánlata a Fidesznek.

 Mivel az ellenzék elutasította, mostanra eldöntötték: a fő ellenség nem a Jobbik, hanem a Fidesz–KDNP.

 Ugyanis az MSZP-nek az a jobb, ha erős Jobbik jut be az országgyűlésbe. Ha már az MSZP nem képes rá, legyen a Jobbik olyan erős, hogy a Fidesz ne tudjon egyedül kormányozni.

 És akkor Orbán Viktor lehetetlen választás elé kerül: vagy az MSZP, vagy a Jobbik. Egyik útra sem léphet.

 És Magyarország kormányozhatatlan lesz.

 És Gyurcsány meg a mögötte állók álma megvalósul: nem lesz itt semmi sem őutánuk. Legkivált számonkérés nem lesz.

 Expressz fog megérkezni a csőd – és az egészet a kormányképtelen Fideszre foghatják majd.

 Hát ezért kampányol a következő hetekben Gyurcsány a Jobbiknak – is.

Nyiri János
Címkék:
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • Folytatódik a brüsszeli gyalázat
  Írásbeli pótkérdéseket kap Várhelyi Olivér, ugyanis az európai parlamenti (EP-) frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról - jelentette be az EP szóvivője.
 • Orbán Viktor: Magyart csak magyarral lehet pótolni
  Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.
 • Gulyás: Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt létszámstop
  Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt, hatályban lévő létszámstop, a kórházakra, szociális intézményekre nem vonatkozik az intézkedés - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó