Példátlan! Ordenáré valótlanságok a HVG netes változatán
Talán a választási kampány eldurvulása lehet az oka, hogy a Heti Világgazdaság – méltatlanul a saját hagyományaihoz is – a lap által is támogatott álláspontot helyeslő képviselőről állít szemenszedett valótlanságokat. A pátyi „megaberuházás” kapcsán a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjéről írják a valóság fordítottját.
2010. március 23. 12:01

Golfváros Pátyon? Civilek támadják a mega-projektet – ezzel a címmel tett közzé egy anyagot tegnap délután a HVG netes változata. A cikk a mostanra már hírhedtté vált pátyi „golfpálya” körüli botrányról szól. Az írás áttekinti a történetet, gondosan és alaposan ismertetve a körülményeket, részletezve a Grupo Milton nevű „spanyol” cég finoman szólva is sajátos viselkedését.

 Az igazán ütős hazugságokat – régi recept – igazságba kell csomagolni.

 A cikke a vége felé a következő bekezdéssel rukkol elő:

Titokzatos félreállások

Az előzmények után okkal várhatta a kívülálló, hogy a döntést elemi erejű felháborodás és tiltakozás követi majd. Nem így történt. Sőt február végén, váratlanul visszavonult a telki polgármester, Danóczy Balázs, és március elején követte őt a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Dénes is. Danóczy nem indokolta döntését, lemondása hátteréről nem nyilatkozott. A hozzá közelállók szerint súlyos fenyegetéseket kapott, s a „saját biztonsága, illetve a település érdekében” vonult vissza a közügyektől. A február 22-i pátyi önkormányzati testületi döntés után Gulyás Dénes még igen harcosan, lemondásra szólította föl az önkormányzat fideszes képviselőit, mivel a pátyiak érdekeivel és akaratával ellenkező döntést hoztak, ám néhány nappal később ő is elhallgatott. Március elején pedig bejelentette, hogy nem kíván foglalkozni a pátyi ügyekkel. Indoklásképpen kampányfőnöke azt nyilatkozta: „Megvan rá az okunk”, ami a pátyi ellenzék szerint azt jelenti, hogy őt is életveszélyesen megfenyegették. Hasonló fenyegetéseket civilek is kaptak, akiknek egyrészt a tudomására hozták, hogy ha mozgolódni kezdenek, akkor nem kapnak önkormányzati támogatást a működésükhöz, másokat pedig rejtélyes üzenetekben figyelmeztettek arra, hogy „a környező erdőkből bármikor kiugorhat egy szarvas vagy őz a gépkocsijuk elé”.

Vajon miért pont ebben téved a HVG online?

 A térség fideszes képviselője, Gulyás Dénes a február 22-ei képviselő-testületi döntés után a következő nyilatkozatot adta ki:

 „Miután Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február 22-én megszavazta az úgynevezett „golfpálya-beruházás” bővítését, és ezzel semmibe vette a szokatlanul nagy arányú részvétellel zajlott pátyi népszavazás kétharmados elutasító döntését, valamint a környező települések kérését, a mai napon kezdeményeztük a pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségből.”


Budapest, 2010. február 24.
Gulyás Dénes
A térség országgyűlési képviselője (Fidesz)

 
Ez a nyilatkozat bejárta a sajtót is, és az érintett településeken általános beszédtéma volt, rögvest a megjelenése után. Tartalma félreérthetetlen.

…amit biztosan tudtak a HVG-nél

 A HVG online-nak nyilvánvalóan ismernie kellett ezt a nyilatkozatot, ugyanis a szóban forgócikkel egyszerre tettek közzé egy interjút is, mégpedig Tollner József pátyi önkormányzati képviselővel. Tollner hajszálpontosan ismeri Gulyás Dénes tárgybeli álláspontját, pontosan tudja, hogy képviselőtársait Gulyás Dénes kizáratja a megaberuházás támogatása miatt a Fideszből. Aki látta az ECHO TV ezzel foglalkozó adását (a Mélymagyar egyik műsorát), az előtt napnál világosabb, mi Gulyás Dénes véleménye, és az is, hogy Tollner József ez ügyben igenis ismeri Gulyás Dénes álláspontját.

 Ezek után nem tételezhető fel sem jóindulat, sem tisztesség a HVG cikkéről, ami különösen azért érdekes, mert a lap munkatársa, Bodoky Tamás gyakorlatilag "egy csapatban focizik" a Gulyás Dénes-féle állásponttal. A dolog nem értelmezhető másnak, mint a választási kampányban Gulyás Dénes alaptalan besározására tett ocsmány kísérletnek.

 Vajon miért áldozta fel ilyen primitíven ostoba módon a jó hírnevét a HVG?

Nyiri János
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak
  1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.
 • A teheráni konferencia idejéig vezethetők vissza az 1956-os forradalom előzményei
  Hatvanhárom évvel ezelőtt ezen a napon, Budapesten a műegyetemisták felvonulásával kezdődött az 1956-os forradalom. Közvetlen előzménye az egy nappal korábban tartott nagygyűlésük volt. De valójában az embereknek az ÁVH korlátlan hatalmából, a diktatórikus kormányzásból, a koncepciós perekből és a kommunista vezetésből lett elegük.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
MTI Hírfelhasználó