A Jobbik és az orosz kapcsolat!
Zavaros múltja és kapcsolatrendszere van a Jobbik fő külügyesének A Heti Válasz ma lerántotta a leplet a nyilvánosság előtt egyébként nemigen szereplő Kovács Béláról, aki a kommunisták moszkvai elitképzőjében végzett a diktatúra idején.
Utoljára frissítve: 2010. április 1. 14:38
2010. április 1. 09:21

Ez  az  aprócska tény nem akadályozta meg a Jobbikot abban,  hogy  rábízza  Kovács  Bélára a párt külügyi bizottságának és XIII. kerületi  alapszervezetének  vezetését.  Kovács  Béla  intézte  Vona  Gábor 2008-as  moszkvai  útját  is.  A  hetilap furcsállja, hogy a Jobbik számára forradalminak  nevezhető  2006-os  évben  Kovács öt alkalommal is Moszkvába utazott.  Vajon  miért? A Jobbik fő külügyesének jelenlegi orosz kapcsolata egy  zavaros, rendészeti múlttal rendelkező csapat, melynek tagjait sokan a szcientológusokhoz     hasonló    veszélyes    társaságként    írják    le.

Jobbik: Vona Gábor soha nem találkozott semmilyen orosz politikussal

Nem sikeredett volna ilyen kusza irománnyá a Heti Válasz cikke, amennyiben a szerző él az általam felajánlott ebédmeghívással, hiszen a mai napon vártam őt az Európai Parlamentbe. Az általa összeszedett „morzsákból” nemhogy nem teljes a rólam kialakított kép, hanem esztelen összeesküvés-elméleteket sugallva próbál lejáratni.

Figyelmébe ajánlom azt a tényt, hogy a Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemét pártonkívüliként végeztem el, nem úgy, mint évfolyamtársaim, akik egymást túllicitálva próbáltak mihamarabb az MSZMP tagjává válni.

Szomorúan kell tudomásul venniük a cikk megrendelőinek, hogy 1988-ban a sorkatonai szolgálat letöltése után Japánba távoztam, és elkerültem az emlegetett magyar állambiztonsági kutatótisztek figyelmét. Az Oroszországban töltött éveim során sem lettem tagja, nem szerveztek be semmilyen titkosszolgálati szervezetbe.

Arra pedig büszke vagyok, hogy soha nem álltam multinacionális céggel szerződésben, mindig a saját üzletvilágomat igyekeztem kiépíteni.

A feleségem, aki bár nem közszereplő, osztrák állampolgár, mivel 1989-ben elvették orosz állampolgárságát, mert nem élt a Szovjetunióban, disszidált, ellenségként kezelték.

2006-ban valóban többször jártam Moszkvában bírósági tárgyaláson a Szelena Zrt. jogi képviselőjeként, mivel a cég által a Fővárostól bérelt helyiségre izraeli befektetők szemet vetettek. A három évig húzódó pert a végén elvesztettem.

Vaszilij Padvojszkij sikeres pedagógiai intézetet vezet, azonban a szcientológiához tevékenységüknek semmi köze sincs. Az emlegetett 2008. évi találkozó óta nem tartjuk a kapcsolatot velük, Vona Gábor sem előtte, sem utána nem találkozott semmilyen orosz politikussal.

Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége egyre erősebbé válik, a közeljövőben pedig a világ nemzeti mozgalmainak szövetségét fogjuk létrehozni.

A szóban forgó riport is arról győzött meg, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak kötelessége harcolni a médiabűnözés minden megnyilvánulása ellen.

Kovács Béla
a Jobbik Külügyi Kabinetjének elnöke

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Piliscsaba: Hazai nemzetiségek konyhaművészete
  A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a konyaművészetben is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek szakácsművészeti bemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
MTI Hírfelhasználó