Meghalt a babájuk, miközben virtuális gyereküket nevelték
2010. április 3. 14:32

Bűnösnek vallotta magát gondatlan emberölésben az a dél-koreai házaspár, amelyik halálra éheztette három hónapos csecsemőjét, miközben a virtuális világban nevelte online gyermekét. A 40 éves Kim Jae-beom és felesége, a 25 éves Kim Yun-jeong fölött április 16-án ítélkezik a bíróság. Az ügyészség ötéves börtönbüntetést javasolt a párnak, a védőügyvéd játékfüggéssel próbál enyhébb ítéletet kicsikarni.

A pár augusztusra várja második gyermekét. Húga, Kim Sa-rang (ami koreaiul szeretetet jelent) tavaly szeptemberben halt meg alultápláltság miatt, miközben a szülők egy tízórás játékmaratonon vettek részt a közeli internetkávézóban. A Prius Online-nevű 3D-s fantáziajátékkal kötötték le az idejüket, amiben egy virtuális lány felnevelése a játékosok feladata.

 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
 • Farkas Dániel lett a Fidelitas elnöke
  A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
MTI Hírfelhasználó