Régi-új haverok állami csecseken
Április 1-jétől ígérte közzétenni a kormányzat a nem közbeszerzett külső megbízási szerződéseket. Szabó Imre tárcája ezt sem teljesítette.
2010. április 4. 08:05

Április 1-jétől ígérte közzétenni a kormányzat az 5 millió Ft alatti (tehát nem közbeszerzett) külső megbízási szerződéseket. Szabó Imre környezetvédelmi miniszter és MSZP-képviselőjelölt tárcája nem hozta nyilvánosságra a szerződéseit. Ami nyilvánosságra került, abban is van érdekesség bőven.

A Miniszterelnöki Hivatal egykori főmunkatársa, Reznák Gábor mostanában külsősként írja Kiss Péter miniszter beszédeit, cége nettó 3,6 millióért szerződött. Ugyancsak beszédeket ír 3,8 millióért a Gyurcsány-kiadó Demos embere, Böcskei Balázs. A kancellárián van rendezvényszervezési és marketing főosztály, a MeH mégis fizet 2,8 millió forintocskát egy magánszemélynek, ajándékbeszerzésért, valamint a kulturális eseményekről való tájékoztatásért.

Több tárca is szerződött a Kató és Társa Kft.-vel, amelyben Gyurcsány néhány egykori munkatársa is dolgozik. Egészségügyi intézményeket vizsgálnak, vélhetőleg igen alaposan. A több tárcával kötött szerződéseket nem kell összeadni, így az 5 milliós közbeszerzési határ sem akadályozza a szerződéskötést.

A Szekeres Imre vezette Honvédelmi Minisztérium nettó 1 millió 750 ezer forintot fizet piac- és közvélemény-kutatásért egy orvostechnikai eszközök forgalmazására szakosodott cégnek, és nettó 2,5 millió forintért vesz jogi tanácsokat Fapál László volt közigazgatási államtitkártól.

Gondola, mno.hu nyomán
Címkék:
  • Javuló járványügyi adatok: az oltások hatása közrejátszik
    A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
  • Nemzetközi hadgyakorlat hazánkban
    Sándor Tamás, a Magyar Honvédség Parancsnokságának különleges műveleti szemlélője kedden Budapesten, a Magyar Honvédség hadikikötőjében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a "Black Swan – Fekete Hattyú – 2021" gyakorlat egyik célja, hogy a Szolnokon kialakítandó regionális különleges műveleti parancsnokság elérje a "kezdeti műveleti képességet".
  • Az esti kijárási tilalom nem szűnik meg
    A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg - hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó