"Bűnszervezet a BKV-nál"
A tegnapi napon a BRFK közzétett a BKV-üggyel kapcsolatban egy minősítő körülményt: kiderült, hogy a közlekedési vállalatnál bűnszervezetben való bűnelkövetés történt - tájékoztatott Papcsák Ferenc csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2010. április 15. 13:28

Eddig csak egyes személyek ellen - úgy, mint Antal Attila, Zelenák Tibor vagy Mesterházy Endre - indítottak eljárást hűtlen kezelés gyanújával. Most viszont a bűnszervezetben való elkövetés vádja minősített körülménynek számít - mutatott rá a fővárosi fideszes politikus. A képviselő hozzátette, hogy a Btk. pontosan szabályozza a bűnszövetkezetben történő bűnelkövetés körülményeit: három vagy több személyből álló, szervezett, összehangolt, hosszabb időn keresztül végzett bűnelkövetés.

Nagyon súlyos gyanú ez - nyomatékosította Papcsák Ferenc - s valóban minden kétséget kizárólag bebizonyította a Fidesz korábbi véleményét, miszerint a főváros állami és önkormányzati tulajdonú nagyvállalatai pártkifizetőhellyé váltak az elmúlt időszakban, ahonnan talicskaszámra tolták ki a közpénzt.

A fideszes politikus rámutatott: ilyen nagy volumenű ügyeket lehetetlen volt felsőbb utasítás és felsőbb támogatás nélkül végrehajtani, és ezt a tegnapi BRFK minősítés be is bizonyította.

A közpénzek ilyen gátlástalan ellopásának az lett a következménye, hogy az emberek egyre rosszabbul élnek, és hogy az MSZP-kormánynak ilyen brutális megszorításokra volt szüksége - jelentette ki a képviselő.

A Fidesz a kormányváltást követően véget fog vetni a pénzlenyúlásoknak - hangsúlyozta Papcsák Ferenc, hozzátéve: nagyon sok múlik azonban azon, hogy a Fidesz milyen felhatalmazást fog kapni a szűk két hét múlva esedékes választáson, mert minél nagyobb lesz a párt támogatottsága, annál nagyobb esélye lesz arra, hogy feltárhassa a korrupciós ügyeket.

fidesz.hu
  • Javuló járványügyi adatok: az oltások hatása közrejátszik
    A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
  • Nemzetközi hadgyakorlat hazánkban
    Sándor Tamás, a Magyar Honvédség Parancsnokságának különleges műveleti szemlélője kedden Budapesten, a Magyar Honvédség hadikikötőjében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a "Black Swan – Fekete Hattyú – 2021" gyakorlat egyik célja, hogy a Szolnokon kialakítandó regionális különleges műveleti parancsnokság elérje a "kezdeti műveleti képességet".
  • Az esti kijárási tilalom nem szűnik meg
    A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg - hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó