Rákosmente érte el a legjobb fideszes eredményt Budapesten
Jó eredmény született, itt kapta a legtöbb szavazatot egyéni jelölt az országban, itt kapta a legnagyobb támogatottságot Budapesten.
2010. április 15. 15:53

Köszönet és elismerés illeti Rákosmente minden polgárát, mert április 11-én kerületünk ismét bebizonyította: élenjárók vagyunk a változás útján, közösségünk példát mutatott összefogásból, és a jövőért érzett felelősségből.

A kerület lakói magukra, saját életükre, jövőjükre, Magyarország jövőjére voksoltak, és győztek, legyőzték a reménytelenséget;  megmutatták, hogy a nemzet egységes, gyors és mélyreható változást akar.

Pártszimpátiára való tekintet nélkül köszönjük mindenkinek, aki részt vett a szavazáson, és segített helyreállítani a demokráciába vetett hitet. 

Külön köszönjük mindazoknak a bizalmát, aki szavazatukkal Riz Leventét és a Fidesz listáját támogatták. 

Különleges eredmény született Rákosmentén,

- mert itt kapta a legtöbb szavazatot egyéni jelölt az országban (27 457)

- mert itt kapta a legnagyobb támogatottságot egyéni jelölt Budapesten (56,84%)

- mert más pártok szavazói rekordszámban támogatták a Fidesz-jelöltjét: Riz Levente pártja listájához képest további 3412 szavazatot szerzett.

A választók Riz Levente polgármester és csapatának munkájáról is véleményt mondtak. A városvezető három és fél évvel ezelőtt 323 szavazatnyi különbséggel nyert az önkormányzati választáson.

Most 17 776 szavazattal előzte meg szocialista riválisát.

Az elmúlt három és fél év alatt a budapesti kerületek között Rákosmente nyerte el a legtöbb hazai és uniós pályázati forrást, eddig 3,6 milliárd forintot. A fejlesztések számosak: 200 utcában útépítés, útfelújítás történt, a ciklusban 3 új óvoda, 2 új bölcsőde, 19 játszótér, 7 műfüves sportpálya, 5 P+R parkoló épült. 2010-ben elkészül 10 kilométernyi kerékpárút, valamint a rákoskeresztúri buszfolyosó, amely az Örs vezér térrel köti össze városrészünket, megvalósul az utóbbi 30 év talán legnagyobb kerületi beruházása: új városközpont épül Rákoskeresztúron.

Tisztelt Kerületi Polgárok!

Rákosmente áprilisban elsöprő többséggel szavazott az új irányra és az egységre. 

Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt a bizalmat megszolgáljuk.  Az Országgyűlésben valamennyi rákosmentit képviselni fogjuk, azokat is, akik ma még nem bennünk látják a megoldást az ország bajaira.  Ha a vereséget méltósággal kell viselni, akkor a győzelmet még inkább. Alázattal, elbizakodottság nélkül kell dolgoznunk, hitelesen, becsületesen. Ahogy eddig tettük. Most készen állunk az új feladatra.

Magyarország óriási történelmi lehetőség kapujában áll, hiszen április 25-én olyan átfogó nemzeti egység jöhet létre, amilyen több mint 60 éve nem valósult meg hazánkban.

A gyors, mélyreható változáshoz mindenkire szükség van, kivétel nélkül minden magyar emberre. Csak így érhetünk el sikereket.

Ez a nemzeti egység a feltétele annak, hogy az ország mielőbb talpra álljon.

A mi kerületünkben – a példamutató összefogásnak köszönhetően – nem lesz újabb választási forduló. Engedjék meg, hogy tisztelettel arra kérjünk mindenkit, távolabb lakó rokonait, ismerőseit buzdítsák arra, hogy ahol lesz második megmérettetés, menjenek el szavazni, és szavazzanak a minél szélesebb nemzeti egységre.

Tisztelettel és köszönettel

Rákosmente Fidesz-szervezete,

Riz Levente polgármester,

megválasztott országgyűlési képviselő

gondola
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó