Gáza: oldódik a blokád?
Három év után először engedélyezték kisebb mennyiségű fa és alumínium bevitelét a Gázai-övezetbe - todósít a Ma'an palesztin hírügynökség.
2010. április 16. 12:41

Raed Fattuh, az izraeli rakományok szállításáért felelős palesztin tiszt közölte, hogy a hat rakomány egy nagyobb 112-122 rakományból álló segély részeként érkezett az övezet lakói és menekültjei számára. A rakományok többsége kereskedelmi és mezőgazdasági termék.

A szállítmány tényleges átengedését megelőző napokban az izraeli illetékesek telefonon értesítették a Palesztin Hatóságot arról, hogy engedélyezik kisebb mennyiségű fa és alumínium átengedését az átkelőn, döntésük okát azonban ez idáig nem indokolták.

Az izraeli hatóságok több mint három éve számos termékre vonatkozó blokádot tartanak fenn a Gázai-övezet határain, melynek politikai oka többek között, hogy a Hamasz 2007 júniusában átvette a hatalmat a térség felett. A legutóbbi fegyveres offenzíva következtében az övezet infrastruktúrája jelentős mértékben romlott, melynek javításához nagy segítséget nyújtanak a hasonló jellegű adományok.

Izraeli tisztek közölték, hogy a rakományok valóban egy korábban érkezett segélycsomag részei, melyek 2007 óta az asdodi kikötőben voltak elhelyezve.

Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó