Inter-Barca: Mourinho!
Megkaptuk a választ! Az Inter megállította Messit és ezzel együtt a Barcelonat is. Akkor nézzük: hogy is volt ez?
2010. április 21. 08:56

Az elején a Barcelona birtokolta a labdát, ahogy azt vártuk is, az Internazionale védekezett.

A felvezetőben említettem azt a kérdést, hogy vajon mit választ Mourinho Messi semlegesitésére? Az első félidő elején jól láthatóan Cambiasso fogta Messit, mindenhova elkísérte, illetve az emberfogást vegyítették a csapat szintű védekezéssel, mert amint Messihez került a labda, Cambiasso lelassította és Pandev, vagy valaki más az Interből egyből odasegített, odazárt Cambiasso mellé és körbevették a katalán támadót, nem is igen tudott kibontakozni. Ezt még fokozta az Inter azzal, hogy Xavit is kikapcsolták a játékból azzal, hogy elválasztották Messitől. Kínosan ügyeltek arra, hogy a Xavi-Messi passz sávban mindig legyen milánói játékos, aki takarja, fedezi az átadás lehetőségét.

A Barca azért ezt túljátszotta, mert Maxwel a bal szélen meglógott. Mindenki a befelé passzra figyelt, csak arra, nehogy Messi megkapja a labdát. Ezt jól lereagálta a spanyolok balhátvédje és az alapvonalig vezette a labdát majd visszagurított és ebből Pedro gólt tudott lőni.

0:1 után az Inter fokozta a tempót és talán a Barca is megnyugodott egy kicsit, ennek köszönhetően egy óriási katalán védelmi hiba után megszületett az olaszok egyenlítő gólja.

Aztán szünet, és a szünetben bekövetkezett az a csoda, amire én titokban nagyon számítottam és le is írtam a kívánság listámban a második félidőben az Inter teljes letámadásba ment át. Maicon egy tökéletes kontra után megszerzi a vezető találatot az olaszoknak a 48. percben. Majd ezt a letámadást tovább vitték és a 59. percben a Barcelona tizenhatosa előtti labdaszerzésből sakk-mattra játszva a helyzetet Milito belőtte az Internazionale harmadik gólját. 3:1.

Ezután olyan furcsaságok történtek, amik számomra teljesen érthetetlenek – hiába Bajnokok Ligája. Az Inter folytatja a letámadást a negyedik gól reményében, a Barca védőt cserél védőre. Az Interben elfáradtak az emberek és az utolsó 10-12 percre a Barcelona teljesen átvette a játék irányítását. Viszont – egy érthetetlen taktikai húzás! – nem cserél Guardiola, nem hozza be Henry-t, nem hoz be sem csatárt sem senki mást. Nem nyúl bele a meccsbe, bennhagyott két cserét.

Piqué lesz a középcsatár! Négyszer is totális ziccerbe kerül és egyszer sem tud vele élni. A szurkolók körülöttem fogják a fejüket, hogy jöhet ki a figura Piqué-re? Miért nem egy vérbeli csatár van ott ilyenkor? Ezt csak Guardiola tudná megmondani. A négy perc hosszabbításban sem tud a Barca gólt lőni.

Szóval megkaptuk a választ, az Inter megállította a Barcelonat.

Ja, miért nem beszéltünk Messiről, hová tűnt, a pályán volt egyáltalán? „Csak a teste”: Mourinho tökéletesen megválasztott taktikája miatt a zseni alig kapott labdát és ha megkapta is, 3-4 védő ugrott rá, képtelen volt lendületbe jönni.

Szerencsére a jövő héten jön a visszavágó a Nou Camp-ból. Addig Guardiola-nak is lesz mit elemeznie és, hogy ki miben hibázott, miben múlta felül ellenfelét és ez mit vonhat maga után a visszavágón, az már egy következő fejtegetés témája lesz.

Addig is elgondolkodom, ha én lennék Mourinho, akkor mit csinálnék a visszavágón, illetve ha Guardiola helyében lennék, akkor milyen tanulságokat vonnék le ebből a meccsből?

Kun István
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Bemutatkozott az unió egyenlőségi biztosa
  Az egyenlőségért felelős biztosasszony tehát olyan miniszterekkel ült egy kormányban, akik megalapozott gyanú szerint megrendelést adtak Málta legfontosabb oknyomozó újságírójának meggyilkolására.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Egységes felvidéki magyar érdekképviselet
  Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet, egy új egyesített magyar párt létrehozásáról, azon a hárompárti találkozón, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői között tartottak az MKP pozsonyi székházában pénteken.
MTI Hírfelhasználó