Sarkozy megvonná az iskolakerülők szüleitől a családi pótlékot
Felfüggesztené a családi pótlékot Nicolas Sarkozy, ha a gyermek igazolatlanul hiányzik az iskolából.
2010. április 23. 17:57

A francia elnök április 20-ai bejelentését várhatóan a jövő héten követik tettek, akkor nyújtja ugyanis be a javaslatot a nemzetgyűlés elé - olvasható a Magyar Nemzetben. A megyei tanácsok ugyan 2006 óta alkalmazhatják ezt az eszközt, a többségében baloldali vezetések nem értenek egyet a családi pótlék megvonásával - érvelt a központi döntés mellett a határozatot benyújtó kormánypárti képviselő.

A francia lakosság mintegy 63 százaléka támogatja az elnök javaslatát - derül ki a CSA közvélemény-kutató intézet egy felméréséből. Az MTI által idézett eredmények szerint a 813 válaszoló közül a kormánypártiak 84, a baloldali ellenzékiek 54, illetve a szélsőjobboldaliak 82 százaléka támogatja a döntést. Az iskolás gyermeket nevelő szülők 62 százaléka gondolja helyesnek a javaslatot.

A megyei tanácsok számára ugyan 2006 óta fennáll a lehetőség arra, hogy a hiányzások visszaszorítására megvonják a családi pótlékot azoktól, akiknek a gyermeke igazolatlanul hiányzik az iskolából, egy korábbi tájékoztatás szerint azonban a többségében baloldali kézben lévő megyei vezetések csak néhány esetben alkalmazták ezt az eljárást, a Le Parisien napilap szerint pedig soha.

Az iskolai hiányzások leginkább a középiskolás diákokat érintik: mintegy 8,2 százalékuk rendszeresen hiányzik. A kormányzat szerint összefüggés áll fenn az egyre elterjedtebb iskolai erőszak és a hiányzások között.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Tv2 Napló című műsorában elmondta: szintén megvonná a családi pótlékot azoktól a családoktól, ahol a gyermek nem jár iskolába.

(Forrás: MTI, CSA, Magyar Nemzet)

edupress.hu
MTI Hírfelhasználó