Sarkozy megvonná az iskolakerülők szüleitől a családi pótlékot
Felfüggesztené a családi pótlékot Nicolas Sarkozy, ha a gyermek igazolatlanul hiányzik az iskolából.
2010. április 23. 17:57

A francia elnök április 20-ai bejelentését várhatóan a jövő héten követik tettek, akkor nyújtja ugyanis be a javaslatot a nemzetgyűlés elé - olvasható a Magyar Nemzetben. A megyei tanácsok ugyan 2006 óta alkalmazhatják ezt az eszközt, a többségében baloldali vezetések nem értenek egyet a családi pótlék megvonásával - érvelt a központi döntés mellett a határozatot benyújtó kormánypárti képviselő.

A francia lakosság mintegy 63 százaléka támogatja az elnök javaslatát - derül ki a CSA közvélemény-kutató intézet egy felméréséből. Az MTI által idézett eredmények szerint a 813 válaszoló közül a kormánypártiak 84, a baloldali ellenzékiek 54, illetve a szélsőjobboldaliak 82 százaléka támogatja a döntést. Az iskolás gyermeket nevelő szülők 62 százaléka gondolja helyesnek a javaslatot.

A megyei tanácsok számára ugyan 2006 óta fennáll a lehetőség arra, hogy a hiányzások visszaszorítására megvonják a családi pótlékot azoktól, akiknek a gyermeke igazolatlanul hiányzik az iskolából, egy korábbi tájékoztatás szerint azonban a többségében baloldali kézben lévő megyei vezetések csak néhány esetben alkalmazták ezt az eljárást, a Le Parisien napilap szerint pedig soha.

Az iskolai hiányzások leginkább a középiskolás diákokat érintik: mintegy 8,2 százalékuk rendszeresen hiányzik. A kormányzat szerint összefüggés áll fenn az egyre elterjedtebb iskolai erőszak és a hiányzások között.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Tv2 Napló című műsorában elmondta: szintén megvonná a családi pótlékot azoktól a családoktól, ahol a gyermek nem jár iskolába.

(Forrás: MTI, CSA, Magyar Nemzet)

edupress.hu
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó